• 4 Μαΐου 2024,

Πρώτη φορά κοσμήτορες στο ΤΕΙ

 Πρώτη φορά κοσμήτορες στο ΤΕΙ

Προχθές Τρίτη για πρώτη φορά στις τρεις σχολές του ΤΕΙ Καβάλα;ς, πραγματοποιήθηκαν εκλογές μεταξύ του μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, ια τους πρώτους κοσμήτορες ισάριθμων σχολών.
Οι κοσμήτορες είναι οι παλιοί διευθυντές των σχολών του ΤΕΙ. Από το νέο νόμο και μετά αναβαθμίζονται, έχουνε περισσότερες και μεγαλύτερες αρμοδιότητες, ενώ εκλέγονται με διαφορετικό τρόπο, μόνο με τις ψήφους των συναδέλφων τους.
Εκλογές την Τρίτη είχαμε στη σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών, με έναν υποψήφιο που εξελέγη, στη σχολή διοίκησης οικονομίας με έναν υποψήφιο που εξελέγη, ενώ στη Δράμα στη σχολή Τεχνολογιών Γεωπονίας Τροφίμων, υπήρχαν δύο υποψηφιότητες, από δύο γιναίκες καθηγήτριες.
Ο πρόεδρος του ιδρύματος Νάσος Μητρόπουλος μίλησε αναλυτικά για τα αποτελέσματα των εκλογών, εξήγησε ποιες είναι οι αρμοδιότητες των κοσμητόρων στις τρεις σχολές του ΤΕΙ. Είπε τα εξής: «Στη σχολή τεχνολογικών εφαρμογών εξελέγη ο κ. Χριστοφορίδης και εκ των 43 καθηγητών που έχει η σχολή, ψήφισαν οι 35. Ο κ. Χριστοφορίδης έλαβε 34 ψήφους γιατί ήταν ο μόνος υποψήφιος, καθώς ο κ. Πογαρίδης είχε αποσύρει την υποψηφιότητά του.
Στη σχολή διοίκησης οικονομίας από τους 24 καθηγητές ψήφισαν 21 και η κα Καμενίδου έλαβε 20 ψήφους. Κι αυτή μοναδική υποψήφια.
Και στη σχολή τεχνολογιών γεωπονίας και τροφίμων, στη Δράμα, είχαμε δύο υποψηφίους, την κα Μέρου και την κα Καζάνου, εξελέγη η πρώτη με 8 ψήφους, έναντι 6 της δεύτερης. Ψήφισαν 14 καθηγητές εκεί με το αποτέλεσμα αυτό, όπου κοσμήτορας είναι η κα Μέρου από το τμήμα δασοπονίας».
ΕΡ: Τώρα οι κοσμήτορες τι αρμοδιότητες έχουνε; Είναι όπως οι διευθυντές;
ΑΠ: «Νομίζω όχι. Οι κοσμήτορες αυτή τη στιγμή έχουνε μεγαλύτερες αρμοδιότητες. Το νέο νομικό πλαίσιο τους δίνει όχι μόνο αυξημένες αρμοδιότητες αλλά κι αυξημένες υποχρεώσεις απέναντι στο ίδρυμα, έτσι ώστε να χαράξουν πολιτικές έρευνας, εκπαίδευσης, μεταπτυχιακών, έτσι ώστε να μπορέσουνε ν΄ ανταποκριθούνε πλήρως στις ανάγκες ενός σύγχρονου ανώτατου ιδρύματος».

 

Διαβάστε επίσης