Πότε θα γίνουν αστυνομικοί οι πρώην δημοτικοί;

 Πότε θα γίνουν αστυνομικοί οι πρώην δημοτικοί;

Από την έναρξη του νέου έτους, δηλαδή από τον Ιανουάριο του 2014, υπάρχει έντονα η πληροφορία σε όλη την Ελλάδα, ότι οι περισσότεροι από τους δημοτικούς αστυνομικούς που ήταν σε διαθεσιμότητα από το καλοκαίρι του 2013, γίνονται αστυνομικοί υπάλληλοι, εντάσσονται στην ελληνική αστυνομία, βοηθούν με την παρουσία τους κάθε μια αστυνομική διεύθυνση.
Αυτό το σενάριο έχει ακουσθεί πάρα πολλές φορές. Όσο κι αν επαναλαμβάνεται μέχρι τώρα, δεν έχει καθόλου υλοποιηθεί. Η εξήγηση που δίνεται είναι ότι υπάρχει πρόχειρη αντιμετώπιση της κατάστασης από το υπουργείο, γι΄ αυτό και πολλοί εκτιμούν ότι οι δημοτικοί αστυνομικοί θα ενταχθούν στην ελληνική αστυνομία, είτε τον Αύγουστο, είτε το Σεπτέμβριο.
Λόγω του ότι δεν υπάρχουν χρήματα, για να πληρωθούν, δεν αποκλείεται τον πρώτο καιρό να μην πληρώνονται και να πληρωθούν μαζεμένους μισθούς στο τέλος της χρονιάς.
Στην περίπτωση της αστυνομικής διεύθυνσης Καβάλας, τουλάχιστον 20 δημοτικοί αστυνομικοί πηγαινοέρχονται στο αστυνομικό τμήμα. Άλλοτε καταθέτουν έγγραφα από το προσωπικό τους φάκελο, άλλοτε καλούνται για να συμπληρώσουν αιτήσεις.
Η κατάσταση για το πότε θ΄ αναλάβουν υπηρεσία, είναι εντελώς αόριστη κι αυτό αφορά το υπουργείο προστασίας του πολίτη και όχι την κάθε αστυνομική διεύθυνση.
Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι δημοτικοί αστυνομικοί θ΄ αναλάβουν υπηρεσία την άνοιξη του 2014. Αυτό δεν έγινε. Στη συνέχεια η υπηρεσία που επρόκειτο ν΄ αναλάβουν προσδιορίστηκε για μετά το πάσχα. Ούτε αυτό έγινε. Τώρα φέρονται έτοιμοι ν΄ αναλάβουν υπηρεσία, αλλά καθυστερεί η τελική έγκριση.
Γι΄ αυτό κι οι εκτιμήσεις πολλών που γνωρίζουν λεπτομέρειες του θέματος, αναφέρονται σε δημοτικούς αστυνομικούς που εργάζονται στην ελληνική αστυνομία, περίπου στο τέλος του καλοκαιριού, στην καλύτερη περίπτωση τον Αύγουστο του 2014, στη χειρότερη το Σεπτέμβρη ή και τον Οκτώβρη του 2014.

Διαβάστε επίσης