Πρώτη φορά το Star Clipper στο λιμάνι

 Πρώτη φορά το Star Clipper στο λιμάνι

Νωρίς σήμερα το πρωί καταπλέει στο κεντρικό λιμάνι της Καβάλας το κρουαζιερόπλοιο Star Clipper, ένα εντυπωσιακό ιστιοφόρο που έρχεται πρώτη φορά στην περιοχή. Το κρουαζιερόπλοιο με σημαία Μάλτας έχει μήκος 111 μέτρα και πλάτος 15 μέτρα. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό καθώς το βλέπουμε σε φωτογραφίες από προηγούμενα του ταξίδια στο Αιγαίο.

Το Star Clipper μεταφέρει 154 Αμερικανούς τουρίστες, θα είναι στην Καβάλα σήμερα λίγο μετά τις 7 το πρωί και θα αναχωρήσει το μεσημέρι για τον επόμενό του προορισμό. Έρχεται στην περιοχή από την Τουρκία με προηγούμενα λιμάνια αυτά της Κωνσταντινούπολης και του Κουσάντασι. Είναι συχνός επισκέπτης νοτιότερων νησιών του Αιγαίου με συχνές, σχεδόν συστηματικές, επισκέψεις στα λιμάνια της Μυκόνου, της Κω κλπ.

Είναι άγνωστο το τι πρόγραμμα θα ακολουθήσουν όση ώρα το πλοίο θα είναι στην Καβάλα οι Αμερικανοί επιβάτες του. Εξετάζεται το ενδεχόμενο είτε να επισκεφτούν τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, είτε να κινηθούν μόνοι τους στην αγορά.

Το Star Clipper είναι το πρώτο κρουαζιερόπλοιο αυτής της εβδομάδας και του καλοκαιριού, καθώς τα προηγούμενα ήρθαν στην Καβάλα την άνοιξη. Αύριο, είναι πολύ πιθανό να επισκεφτεί το λιμάνι μας και να μείνει επίσης για λίγες ώρες, το γνωστό μας κρουαζιερόπλοιο από προηγούμενες αφίξεις του στην Καβάλα Sea Cloud. Αυτά τα δύο κρουαζιερόπλοια αναφέρονται στο πρόγραμμα αφίξεων για τον μήνα Ιούνιο. Στη συνέχεια έχουμε δύο ακόμη αφίξεις τον Ιούλιο, δύο αφίξεις τον Αύγουστο και πολλές περισσότερες από τον Σεπτέμβριο μέχρι και τις αρχές Νοεμβρίου.

Διαβάστε επίσης