• 6 Μαΐου 2024,

Σάββατο 16 Νοέμβρη εκλογές στη ΝΟΔΕ Καβάλας

 Σάββατο 16 Νοέμβρη εκλογές στη ΝΟΔΕ Καβάλας

Συνεδρίασε το απόγευμα της Παρασκευής η νομαρχιακή επιτροπή Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, όπου ξεκαθάρισε το τοπίο, όσον αφορά τις εσωκομματικές εκλογές, που θα γίνουν το Σάββατο 16 Νοεμβρίου.

Αυτή τη φορά οι εκλογές για τα νέα όργανα του κόμματος στο νομό, θα γίνουν σε δύο φάσεις. Αρχικά θα εκλεγούν οι νέοι επικεφαλής των τεσσάρων δημοτικών οργανώσεων, θα εκλεγούν 70 περίπου εκλέκτορες, οι οποίοι σε δεύτερη ημερομηνία θα ψηφίσουν για το καινούριο πρόεδρο της ΝΟΔΕ.

Είναι αποφάσεις που πάρθηκαν στο πρόσφατο πολιτικό συμβούλιο του κόμματος και θα υλοποιηθούν από τις 16 Νοεμβρίου, ταυτόχρονα σε όλη την Ελλάδα.

Στο Νομό Καβάλας θα εκλεγούν δέκα μέλη τη ΝΟΔΕ, εκπρόσωποι ισάριθμων θεματικών τομέων.

Οι τοπικές οργανώσεις του κόμματος από ένδεκα, γίνονται τέσσερις, τα συμβούλια κι οι πρόεδροι των οποίων θα εκλεγούν στις 16 Νοεμβρίου.

Για τη θέση του προέδρου της ΝΟΔΕ Καβάλας, ισχυρότατο φαβορί ήταν και παραμένει ο Κώστας Ευθυμιάδης, αν και συνεχίζει να ακούγεται το όνομα του Θανάση Μήτα.

Στη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ την Παρασκευή, παραβρέθηκαν ο Ντίνος Κλειτσιώτης, ο Γιάννης Πασχαλίδης, εκπρόσωποι των βουλευτών που απουσίαζαν, Ν. Παναγιωτόπουλου και Γ. Καλαντζή, πρόεδροι τοπικών επιτροπών, μέλη της νομαρχιακής επιτροπής και άλλοι εκπρόσωποι του κόμματος, όπως ο Κώστας Αντωνιάδης κι ο Χρήστος Μποσμπότης.

Ο Ντ. Κλειτσιώτης κι ο Γ. Πασχαλίδης μίλησαν για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, για τις οποίες φάνηκαν συγκρατημένοι. Θα λέγαμε ότι δεν ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξοι, για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Ειδικά ο Ντ. Κλειτσιώτης. Ο Γ. Πασχαλίδης απευθύνθηκε στα μέλη της νομαρχιακής επιτροπής ζητώντας από αυτά προτάσεις για το πώς η κυβέρνηση να χειριστεί τον ενιαίο φόρο ακινήτων.

Όσον αφορά τις τέσσερις τοπικές οργανώσεις που θ΄ αποκτήσει η Ν.Δ. στο νομό Καβάλας, ήδη υπάρχει κινητικότητα. Πολλοί ενδιαφέρονται να είναι πρόεδροι κάθε μιας από τις τέσσερις καινούριες οργανώσεις. Ζήτημα φαίνεται να υπάρχει στη δημοτική οργάνωση Νέστου, όπου ο προηγούμενος πρόεδρος Δήμου Βαλάντης, δε θα είναι υποψήφιος.

Όπως λέγεται ο κ. Δήμου Βαλάντης έμπλεξε σε μία πρωτοφανή για τα κομματικά δεδομένα υπόθεση, όπου χρειάστηκε να πληρώσει από την τσέπη του ποσό 1000 ευρώ, για απλήρωτα ενοίκια των χώρων όπου στεγάζονταν η δημοτική οργάνωση Χρυσούπολης.

Στο Δήμο Παγγαίου δε φαίνεται ότι θα είναι υποψήφιος ο Χρήστος Πριονιδης, προωθείται η υποψηφιότητα του Γιάννη Μίχογλου, προερχόμενος από τον πρώην δήμο Πιερέων, ο οποίος παραβρέθηκε την Παρασκευή στη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ.

Στη συνεδρίαση δεν έγινε καμια συζήτηση για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Το θέμα θα εξεταστεί στο τέλος του μήνα Νοέμβρη ή αρχές Δεκέμβρη, αφού πρώτα το κόμμα εκδώσει τη σχετική εγκύκλιο.

Η Ν.Δ. στην Καβάλα μπαίνει σε προεκλογική περίοδο, αν και το ενδιαφέρον των μελών δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο όπως τα προηγούμενα χρόνια.

 

 

Διαβάστε επίσης