Σήμερα ανακοινώσεις για το σχέδιο «Αθηνά»;

 Σήμερα ανακοινώσεις για το σχέδιο «Αθηνά»;

Σήμερα Τετάρτη 16 Ιανουαρίου είναι πολύ πιθανό το υπουργείο παιδείας να κάνει γνωστές τις προτάσεις του, για το σχέδιο «Αθηνά», σχέδιο συγχωνεύσεων, καταργήσεων, αλλαγών στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Στο ΤΕΙ Καβάλας περιμένουν με αγωνία τη σημερινή ανακοίνωση αν και οι προτάσεις που θα γίνουν γνωστές σήμερα θα τεθούν σε δημόσια διαβούλευση, για άγνωστο χρονικό διάστημα.

Εκπρόσωποι του ΤΕΙ Καβάλας έλεγαν χθες ότι δεν έχουνε καμιά αξιόπιστη πληροφορία από την Αθήνα για το τι επιφυλάσσει κατ΄ αρχήν το πρόγραμμα «Αθηνά» στο ίδρυμα. Περιμένουν να μάθουν, όταν έρθει η ώρα των επίσημων ανακοινώσεων κι αυτή δεν αργεί.

Εν τω μεταξύ στον υπουργό παιδείας πηγαίνουν συνεχώς βουλευτές από την επαρχία προκειμένου να μάθουν τι θα γίνει με τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ των εκλογικών τους περιφερειών.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ βουλευτής από τη Λάρισα ρώτησε για το ΤΕΙ της συγκεκριμένης πόλης και έλαβε απάντηση ότι αυτό δεν εμπλέκεται στις αλλαγές του προγράμματος «Αθηνά».

Σε όλους λένε τα ίδια πράγματα για να τους καθησυχάσουν ήταν το σχόλιο από εκπρόσωπο του ΤΕΙ Καβάλας.

Η σχετική είδηση για το ΤΕΙ Λάρισας, είναι η εξής:

 

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξουν μεταβολές με καταργήσεις τημάτων στις σχολές του ΤΕΙ Λάρισας, έλαβε από το υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο, ο βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστος Κέλλας. Όπως δήλωσε στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΑ, ο υπουργός Παιδείας διευκρίνισε ότι οι όποιες αλλαγές δεν αφορούν στις σχολές και τα τμήματα του ΤΕΙ Λάρισας. (Πηγή ΕΡΤ)

 

 

Διαβάστε επίσης