Ανάκληση άδειας καταστήματος Jumbo

 Ανάκληση άδειας καταστήματος Jumbo

Χτες το πρωί ο αντιπεριφερειάρχης Αρχέλαος Γρανάς έχοντας δίπλα του τον προϊστάμενο της διεύθυνσης βιομηχανίας Χρήστο Παϊτοτσού, ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ότι θα ανακληθεί η άδεια λειτουργίας του καταστήματος Jumbo, στον Αμυγδαλεώνα.

Λίγη ώρα αργότερα η ίδια υπηρεσία με τον ίδιο προϊστάμενό της βρέθηκε στο κατάστημα όπου γνωστοποίησε ότι ανακαλείται η άδεια λειτουργίας του. Το γεγονός όπως είχε δηλώσει από νωρίτερα το πρωί ο κ. Παϊτοτσού δε σημαίνει ότι το κατάστημα διακόπτει τη λειτουργία του. Υπάρχει πάντως κίνδυνος αυτό να συμβεί αργά ή γρήγορα, αρμοδιότητα έχει ο περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης, ενώ εξετάζει κι ένα άλλο – εξίσου δύσκολο σενάριο για το κατάστημα – αν αλλάξει την άδεια λειτουργίας του, από βιομηχανική σε εμπορική, να κληθεί να πληρώσει πρόστιμο, για αυθαίρετη κατασκευή, ποσό μεγαλύτερο των 200.000 ευρώ. Το όλο θέμα παρακολουθεί στενά ο πρόεδρος της ομοσπονδίας επαγγελματιών και βιοτεχνών Παναγιώτης Αρσονιάδης. Ενημερώθηκε γι΄ αυτές τις εξελίξεις από την υπηρεσία, ενημερώθηκε από τον αντιπεριφερειάρχη Αρχ. Γρανά, ενώ φαίνεται να επικοινώνησε και με τον περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη.

Όπως όλα δείχνουν το κατάστημα λειτουργεί χωρίς την άδεια κι αυτό είναι βέβαιο ότι δε μπορεί να συνεχιστεί για πολύ. Οι επιλογές που έχει να κάνει είναι συγκεκριμένες.

Χθες – λέγεται – ότι στην επίσκεψη των εκπροσώπων της υπηρεσίας ο διευθυντής του καταστήματος είπε ότι η υπηρεσία θα πρέπει να κάνει λίγες ημέρες υπομονή, καθώς θα έρθουν στην Καβάλα για τα θέματα που ανέκυψαν εκπρόσωποι της κεντρικής διοίκησης του Jumbo από την Αθήνα. Δεν έχουμε λοιπόν παρά να περιμένουμε, αν και τα νέα δεδομένα συνεχώς και είναι εις βάρος αυτού του μεγάλου καταστήματος.

Το κρίσιμο σημείο της υπόθεσης ήταν και παραμένει το ίδιο. Η αυτοψία που έκανε πριν τις γιορτές η διεύθυνση βιομηχανίας, όταν και διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει εργαστήριο συναρμολόγησης παιχνιδιών, κάτι για το οποίο το κατάστημα ήταν υποχρεωμένο βάσει της αρχικής άδειας λειτουργίας του που πήρε. Τώρα το κατάστημα ή θα συμβιβαστεί ν΄ αλλάξει την άδεια του και ν΄ αποκτήσει αμιγώς εμπορική ή θα προσπαθήσει να πείσει την υπηρεσία ότι υπάρχει εργαστήριο συναρμολόγησης παιχνιδιών.

Ο Αρχ. Γρανάς και ο Χρήστος Παϊτοτσού που μίλησαν στους δημοσιογράφους, είπαν τα εξής:

 

«Έχει εκπνεύσει η διωρία που είχαμε δώσει για ν΄ απαντήσουν για όλα αυτά που είχανε συμβεί με τις προηγούμενες αδειοδοτήσεις όσον αφορά την επιχείρηση του Jumbo, επομένως σήμερα μετά από συνεννόηση και με τη διεύθυνση πολεοδομίας του Δήμου Καβάλας, η υπηρεσία Βιομηχανίας και Εμπορίου θα μεταβεί εκεί ώστε να τους ανακοινώσει την ανάκληση της άδειας εφόσον δεν έχουνε συμμορφωθεί με τη σχετική νομοθεσία η οποία υπάρχει.

Από κει και πέρα υπάρχουν κάποιες διαδικασίες που μπορούν να τις αναφέρει ο κ. Παϊτοτσού, τι έπεται…»

ΕΡ: Θα κλείσει το κατάστημα σήμερα;

ΠΑΪΤΟΤΣΟΥ: «Δεν κλείνει το κατάστημα. Εξακολουθούμε να του δίνουμε διωρία για απολογία για τα πάντα. Εμείς πάμε τώρα και του ανακοινώνουμε να ακολουθήσει την οδό της νομιμότητας. Εάν δεν ακολουθήσει ο κ. περιφερειάρχης έχει το δικαίωμα να επιβάλει το κλείσιμο του καταστήματος, αλλά μετά από ένα εύλογο διάστημα».

ΕΡ: Εάν αλλάξει την άδεια;..

ΠΑΪΤΟΤΣΟΥ: «Εάν αλλάξει την άδεια μπορεί να πουλάει, αφού καταβάλει στο κράτος – που τόσο έχει ανάγκη – το αντίστοιχο αντίτιμο».

ΕΡ: Πόσο το υπολογίζεται;

ΑΠ: «Το υπολογίζω γύρω στις 200.000 – 300.000 ευρώ, το ποσό, ως προς την αλλαγή της αδείας… Δεν σφραγίζεται το κατάστημα, ανακαλείται η άδεια ή αλλάζει η μορφή της αδείας, κι αν δεν μπορέσει να βγάλει άδεια εντός τριών – τεσσάρων μηνών, τότε ο περιφερειάρχης το κλείνει».

 

 

Διαβάστε επίσης