Σα να μπαίνει η άνοιξη ….

 Σα να μπαίνει η άνοιξη ….

Ο καιρός μετά την ασθενή βροχούλα της Δευτέρας επέστρεψε με σκηνικό ανοιξιάτικο αφού πλέον τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει την πορεία.

Ζούμε στιγμές ανοιξιάτικες και απο τα μέσα του Μάη βλέπω η κατάταση να γίνεται άκρως καλοκαιρινή αφού το φετεινό καλοκαίρι μου δίνεται η εντύπωση οτι έρχεται με φόρα.

Σύμφωνα πάντα με την ΕΜΥ ο καιρός προς το τέλος της εβδομάδας θα θυμίζει καλοκαίρι αφού η θερμοκρασία θα αγγίξει του 24-25 βαθμούς.

Αν την προηγούμενη Κυριακή δεν βουτήξαμε στο τσάκ , αυτή την Κυριακή υπό αυτές τις συνθήκες θα την κάνουμε την βουτιά γιατί η θερμοκρασία της θάλασσας είναι πολύ καλή.

Θάλασσα γυαλί και εμείς έτοιμοι για μακροβούτι.

Όσο αφορά τις διαπραγματεύσεις μετά απο αρκετές μαραθώνιες συζητήσεις δεν έχει έρθει η πολυπόθητη συμφωνία που θα φέρει και την επόμενη δόση απο τα δανεικά που έχουμε να παίρνουμε γιατί όπως λένε όσοι παρακολουθούν απο κοντά τις διαπραγματεύσεις υπάρχουν αγκάθια που μας πάνε πίσω αφού το ΔΝΤ δεν έχει διάθεση να βάλει  ούτε στάλα νερό στο ΄κρασί του.

Πάντως και οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικάνοι του ταμείου ήδη έχουν ξεκινήσει και σκέφτονται την επόμενη μέρα των διαπραγματεύσεων που έχει αξιολόγηση και μείωση του χρέους αφού στις συνεντεύξεις που δίνουν σε διάφορα διεθνή μέσα εστιάζουν σε αυτά τα δύο προσπαθώντας να κόψουν την φόρα της ελληνικής πλευράς.

Ενδεικτική η τελευταία δήλωση του Σόϊμπλε που είπε στην διάρκεια συνέντευξης του οτι η λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας δεν περιέχει την μείωση του χρέους ενώ η κορυφαίοι παράγοντες απο την έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν αρχίσει να μιλάνε για ένα νέο ΜΝΗΜΟΝΙΟ που θα συνοδεύει την μείωση του χρέους.

Ακόμα δεν τελειώσαμε με το ΜΝΗΜΟΝΙΟ Νο3 και έχουν αρχίσει απο τώρα να σκέφτονται τους φόρους και τα χαράτσια που θα συνοδεύουν την μείωση του χρέους που σε καμμία περίπτωση δεν θα μας χαριστεί ώς πασχαλινό δώρο.

Οτιδήποτε φεύγει απο τις Βρυξέλες φεύγει με συνοδευτικό ΜΝΗΜΟΝΙΟ.

Σιγά μην μας προσφέρουν τόσο εύκολα και απλά την μείωση στο χρέος μας.

Αυτά που γίνονται στην Ειδομένη ήταν αναμενόμενα απο την στιγμή που οι πρόσφυγες παραμένουν εκεί πάνω απο δύο μήνες σε συνθήκες χοιροστασίου.

Οι άνθρωποι “σπάσανε” και αν δεν γίνει κάτι τις επόμενες ημέρες θα δούμε να γίνονται και χειρότερα.

Η Μέρκελ ως ισχυρή κυρία της Ευρώπης θα πρέπει να δεί τι θα κάνει τις 53.000 χιλιάδες πρόσφυγες που παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα.

Η λύση των ΗΟΤ SPOT είναι μια προσωρινή λύση και αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν όλοι οι Ευρωπαίοι.

Ο τελικός προορισμός του ταξιδιού των προσφύγων δεν είναι η Ελλάδα αλλά άλλες Ευρωπαϊκές χώρες πιο εύπορες.

Πάντως νονίζω οτι αυτή η τακτική της έκδοσης ημερολογίων τα οποία εν συνεχεία πωλούνται στο Δήμο και σε διάφορες υπηρεσίες του θα πρέπει να αλλάξει γιατί είναι μια τακτική που ακολουθείται αρκετά χρόνια απο συγκεκριμένο επιχειρηματία και όπως αποδείχθηκε δεν ήταν και αρκετή για να αλλάξει την πορεία των πραγμάτων και το φινάλε της επιχείρησης που δεν ήταν και τόσο ευχάριστο.

Τώρα που έγινε ένα καινούργιο ξεκίνημα θα πρέπει να σκεφτούν και άλλους τρόπους αλίευσης χρημάτων που θα είναι πιο αποτελεσματικοί γιατί αυτά που αφήναν τα ημερολόγια αποδείχθηκε οτι τελικά ήταν λίγα και δεν αρκούσανε.

Κάντε απο τώρα τα κουμάντα και σκεφτείτε άλλους τρόπους γιατί εδώ που τα λέμε με τα ημερολόγια σας πήρανε χαμπάρι και οι πέτρες !

Σταθάκης και Τσακαλώτος αναχώρησαν για Ουάσιγκτον για την έδρα του ΔΝΤ προκειμένου δια ζώσης να πείσουν το ταμείο να μαλακώσει στις απαιτήσεις του και να ανάψει το πράσινο φως για την επίτευξη συμφωνίας αφού φαίνεται οτι τα έχουμε βρεί με τους Ευρωπαίους και κλωτσάνε οι Αμερικάνοι που έχουν τα δικά τους.

Μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα που θα διαρκέσει το ταξίδι αστραπή στις ΗΠΑ οι διαπραγματεύσεις διακόπτονται.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να έχει κλείσει η συμφωνία μέχρι και τις 22 του μήνα και μέσα στην μεγάλη εβδομάδα να πάμε σε έκτακτο Eurogroup που θα ανάψει το πράσινο φως της αξιολόγησης.

Η κυβέρνηση θέλει μια ευχάριστη είδηση κυρίως για ΄λόγους ψυχολογίας πριν την Κυριακή του ΠΑΣΧΑ.

Τώρα για ανάσταση της ελληνικής οικονομίας που έκανε λόγο ο Τσίπρας πρίν απο μερικές ημέρες μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και ΄για σήμερα.

΄Να είστε καλά και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί εκτός απο πονηροί και ύπουλοι είναι και ύποπτοι.

Σίγουρα τα καλύτερα είναι αυτά που ακόμα δεν έχουμε ζήσει και σίγουρα τα καλύτερα έρχονται.

Εδώ θα είμαστε πρώτα ο θεός να ζήσουμε και αυτά τα καλύτερα που αναμένουμε να έρθουν αν τελικά θα έρθουν.

Να είστε καλά μέχρι αύριο που θα τα ξαναπούμε.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης