• 25 Απριλίου 2024,

Σειρά εκδηλώσεων από την ΚΝΕ

 Σειρά εκδηλώσεων από την ΚΝΕ

Δύο εκπρόσωποι της ΚΝΕ Καβάλας μίλησαν στους δημοσιογράφους για τις κινητοποιήσεις και τις εκδηλώσεις που ετοιμάζονται από τώρα μέχρι και το Σεπτέμβρη.

Μίλησε κατ΄ αρχήν ο Βαγγέλης Φρυδάς γραμματέας του νομαρχιακού συμβουλίου της ΚΝΕ και ο Γιάννης Μπράτσος μέλος του νομαρχιακού συμβουλίου.

Όπως είπε ο Γ. Μπράτσος στόχος των εκδηλώσεων, ειδικότερα του φεστιβάλ που θα γίνει στις 15 Σεπτέμβρη στο πάρκο, είναι ν΄ αναδειχθούν νέοι δημιουργοί.

Στο φεστιβάλ θα υπάρξει καλλιτεχνικό αφιέρωμα στον Ναζίμ Χικμέτ.

Σήμερα στο πρώτο εργατικό που γίνεται στα Ποταμούδια, θα διαβαστούν ποιήματα του Γιάννη Ρίτσου, ενώ το Σάββατο στο εργατικό φεστιβάλ στο Βύρωνα, θα υπάρξει αφιέρωμα στο Μάνο Λοϊζο.

Πέντε προφεστιβαλικές εκδηλώσεις θα γίνουν το πρώτο 10ήμερο του Αυγούστου στη Θάσο, στη Σκάλα Ποταμιάς, στα Λιμενάρια, στην Καλλιράχη, το Λιμένα και τις Μαριές.

Για το πολιτικό σκηνικό της εποχής, ο Β. Φρυδάς είπε στους δημοσιογράφους: «Καλούμε τη νεολαία, τους εργαζόμενους, να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις της ΚΝΕ, αυτά που ζούμε σήμερα, είναι αυτά που δεν μας αξίζουν. Θέλουμε στις εκδηλώσεις μας να γίνει μία συνάντηση όλων όσων δε βολεύονται. Πρέπει να έχουμε σηκωμένο ψηλά το κεφάλι, να κάνουμε οργανωμένη δράση και να δείχνουμε αισθήματα αλληλεγγύης».

Διαβάστε επίσης