• 19 Μαΐου 2024,

Σε άριστο κλίμα ανέλαβε ο Π. Πετρόπουλος

 Σε άριστο κλίμα ανέλαβε ο Π. Πετρόπουλος

Στο ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί μία σύντομη διαδικασία παράδοσης – παραλαβής της νέας διοίκησης, που περιελάμβανε συνάντηση του νέου προέδρου Πέτρου Πετρόπουλου με την απερχόμενη πρόεδρο Μαρία Καραβία, συνάντηση του Π. Πετρόπουλου και με τον καλλιτεχνικό διευθυντή Θοδωρή Γκόνη.

Ο Π. Πετρόπουλος είχε θερμή χειραψία με τη Μαρία Καραβία. Η κα Καραβία για αρκετά λεπτά του κρατούσε το χέρι, ευχόμενη σε αυτόν καλή επιτυχία. «Συνέχισε ότι ξεκίνησα με τον ίδιο ζήλο και το ίδιο πάθος», είπε στον κ. Πετρόπουλο η κα Καραβία.  «Αφήνεις σημαντική κληρονομιά» της απάντησε. «Υπάρχει – είπε ο νέος πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ – προσωπικό διαμάντι», εννοώντας το προσωπικό του ΔΗΠΕΘΕ. Συνέχισε λέγοντας τα εξής: «Θα προσπαθήσω να συνεργαστώ καλύτερα με το προσωπικό του ΔΗΠΕΘΕ. Όλοι ξέρουν ότι είμαι άσχετος με το θέατρο. Δεν το κρύβω. Δεσμεύομαι ότι θα στηρίξω το ΔΗΠΕΘΕ, ήρθα να κάνω πολιτική και όχι να διοικήσω θέατρο. Στόχο έχω το θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» να είναι γεμάτο από κόσμο».

Μετά τη συνάντηση του με το Θοδωρή Γκόνη, έγιναν εκ νέου δηλώσεις. Ο Π. Πετρόπουλος είπε: «Με τον κ. Γκόνη συζητήσαμε το παρόν και το μέλλον της συνεργασίας μας. Μέλημά μας είναι ο σχεδιασμός ώστε το ΔΗΠΕΘΕ να στηριχθεί σε υγιείς βάσεις. Ευχαριστώ τη δήμαρχο για την επιλογή της. Θα έχουμε αρμονική σχέση, για ν΄ ανθίσει το ΔΗΠΕΘΕ. Στο ΔΗΠΕΘΕ είμαι πρόεδρος και η ομάδα έχει καλό προπονητή. Ποτέ δεν θα του δώσω εντολές, για το ποιους θα βάλει στην ομάδα».

Ο Θ. Γκόνης από την πλευρά του, ευχήθηκε καλή διαδρομή και συνεργασία τονίζοντας ότι είναι σημαντικό να υπάρχει εμπιστοσύνη και σύμπνοια ανάμεσα στον πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ και τον καλλιτεχνικό διευθυντή.

Οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον κ. Γκόνη αν η συγκεκριμένη δήλωση ήταν αιχμή για την προηγούμενη πρόεδρο, ο κ. Γκόνης ευγενικά απέφυγε να συσχετίσει την προηγούμενη πρόεδρο με τις χθεσινές του δηλώσεις. Τόνισε ότι θα παραμείνει καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας μέχρι το τέλος Οκτώβρη που τελειώνει η σύμβασή του. Παρέπεμψε σε αυτήν για το τι θα γίνει αμέσως μετά.

Ο Π. Πετρόπουλος μεταξύ των άλλων χθες είχε συνάντηση και με το προσωπικό του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, ενώ επισκέφθηκε το θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου.

Διαβάστε επίσης