Σε εκλογές οδεύουν οι ιδιοκτήτες ταξί

 Σε εκλογές οδεύουν οι ιδιοκτήτες ταξί

Σε εκλογική τροχιά κινείται το καβαλιώτικο σωματείο ιδιοκτητών ταξί «Η ΠΡΟΟΔΟΣ», ένα από τα παλαιότερα της χώρας, με αρκετό ενδιαφέρον να εκδηλώνεται ήδη από 16 άτομα, προκειμένου να εξασφαλίσουν θέση στο 7μελες διοικητικό συμβούλιο. Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί σήμερα από τις 2:00 το μεσημέρι έως τις 6:00 το απόγευμα. Δικαίωμα ψήφου έχουν περίπου 145 μέλη του σωματείου. Η απερχόμενη διοίκηση πέρασε δια πυρός και σιδήρου εν τω μέσω οικονομικής κρίσεως και απεργιακής λαίλαπας. Τα προβλήματα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο κλάδος ήταν τεράστια η δε διοίκηση πάλεψε με όλες τις δυνάμεις της προκειμένου να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της και να προασπίσει τα συμφέροντα των επαγγελματιών.

Ο απερχόμενος πρόεδρος Αλέξανδρος Μαλέπας στηλιτεύει τις νέες υποψηφιότητες τριών συναδέλφων του, οι οποίοι αν και είχαν εκλεγεί για να δώσουν τη μάχη υπέρ του κλάδου, όταν έφτασε η στιγμή του αγώνα τότε δυστυχώς «πήδηξαν σαν τα ποντίκια από το καράβι που βούλιαζε» υποβάλλοντας τις παραιτήσεις τους. Οι υποψηφιότητες έχουν μεν κατατεθεί εάν όμως θα καταγραφεί ανταπόκριση από τον κλάδο, αυτό θα αποδειχθεί επί του πρακτέου. Ο κ. Μαλέπας, που έχει μάθει να προσφέρει είτε ως «στρατηγός» είτε ως «στρατιώτης», θα υπηρετήσει τον κλάδο του από όποια θέση κι αν του αναθέσουν οι συνάδελφοί του.

Σε οικονομική αδυναμία βρίσκεται το ταμείο του σωματείου κατόπιν και των πολυήμερων πρωτόγνωρων απεργιών στις οποίες μετείχε ο κλάδος. Οι υφιστάμενες συνθήκες εργασίας των ιδιοκτητών ταξί είναι δύσκολες και σε καμία περίπτωση δε δύναται να συγκριθούν με το παρελθόν, τότε που δαπάνες όπως οι ασφαλιστικές εισφορές, οι ασφάλειες οχημάτων και τα τέλη κυκλοφορίας ήταν προαιρετικά. Οι σημερινές κούρσες είναι πλέον ελάχιστες ενώ τα έσοδα δεν καλύπτουν πλέον τις λειτουργικές ανάγκες των επαγγελματιών. Αιτία για τη δεινή θέση του κλάδου είναι φυσικά η δυσχέρεια και η ανεργία του κόσμου. Αν και οι ιδιοκτήτες ταξί προσαρμόστηκαν στα δυσάρεστα δεδομένα, διαμορφώνοντας σε χαμηλότερα επίπεδα την τιμολογιακή πολιτική τους, παρόλα αυτά το επιβατικό κοινό δεν μπορεί πια να στηρίξει με την προτίμησή του τους επαγγελματίες.

 

Διαβάστε επίσης