Σε ετοιμότητα η υπηρεσία ΠΣΕΑ για νέους νοτιάδες που έρχονται

 Σε ετοιμότητα η υπηρεσία ΠΣΕΑ για νέους νοτιάδες που έρχονται

Καμία ανησυχία δε θα πρέπει να επικρατεί έως το τέλος της εβδομάδας για τις καιρικές συνθήκες, διαβεβαίωσε ο προϊστάμενος ΠΣΕΑ Σταύρος Κιβράκης, που παρακολούθησε στενά τους ισχυρούς νότιους ανέμους οι οποίοι έπληξαν κυρίως τις παραθαλάσσιες περιοχές της Καβάλας. Τα φαινόμενα του Σαββατοκύριακου μάλλον ήπια θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν συγκριτικά με όσα επικράτησαν στην υπόλοιπη επικράτεια και ιδιαίτερα στην Ήπειρο. Έστω κι αν στις ανατολικές περιοχές της περιφερειακής ενότητας σημειώθηκαν δυνατότερες βροχοπτώσεις.

Το φαινόμενο κατολίσθησης που σημειώθηκε μεταξύ των δημοτικών διαμερισμάτων Ξεριά και Αβραμηλιάς οφείλονταν σε μακροχρόνια διαρροή του αγωγού, που ναι μεν αποκαταστάθηκε ωστόσο πρόλαβε να δημιουργήσει καθίζηση και κρατήρα. Με κάθε νέα βροχόπτωση φερτά υλικά καταλήγουν στην άσφαλτο και τα συνεργεία αναγκάζονται να τα μαζεύουν και να τα επανατοποθετούν στην αρχική τους θέση. Όταν οι καιρικές συνθήκες βελτιωθούν και σταματήσουν οι βροχοπτώσεις τότε θα υλοποιηθεί παρέμβαση για τη ριζική αντιμετώπιση του φαινομένου, με τη συνεργασία του δήμου Νέστου.

Ο κ. Κιβράκης μας ενημέρωσε ότι το επόμενο διάστημα θα είναι σχετικά ήπιο και σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΜΥ την Παρασκευή θα πρέπει να αναμένεται νέο σύστημα. Ισχυροί νοτιάδες με βροχοπτώσεις και μεταφορά σκόνης προβλέπονται προς το παρόν, χωρίς να αποκλείεται πάντως και αλλαγή των προβλέψεων. Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης