Σε Καλοκαιρινή κινητοποίηση λόγω… LNG και TAP

 Σε Καλοκαιρινή κινητοποίηση λόγω… LNG και TAP

Οι διοικήσεις του Τεχνικού και του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου (παραρτήματα Ανατολικής Μακεδονίας) συμφώνησαν τη προηγούμενη εβδομάδα σε κείμενο κοινής επιστολής που θα στείλουν στους εκπροσώπους του αγωγού ΤΑΡ. Επανέρχονται στο θέμα της όδευσης από τα Τενάγη των Φιλίππων, ρωτούν για την καθυστέρηση απάντησης από τους εκπροσώπους του αγωγού, ασκούν κριτική στη στάση που οι των Αθηνών κρατούν στο όλο θέμα. Η επιστολή αυτή αναμένονταν, είναι άγνωστο αν θα προκαλέσει εξελίξεις ή θα απαντηθεί. Με αυτή την επιστολή το μείζον θέμα του ΤΑΡ ξαναγίνεται επίκαιρο. Μεσολάβησαν διάφορες υποσχέσεις από πλευράς των κατασκευαστών, υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν τον περασμένο Φεβρουάριο και Μάρτιο.
Στο θέμα του LNG ο Γιώργος Καλαντζής έκανε χθες μια δήλωση που βάζει τέλος στα σενάρια που προωθεί η ΔΕΠΑ. Προς την διοίκηση της οποίας ο αντιπρόεδρος της Βουλής ασκεί κριτική. Η δήλωση δημοσιεύεται στη σελίδα 3. Κατά τα άλλα η οργανωτική επιτροπή του συλλαλητηρίου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: Καλούμε τους πολίτες, συλλόγους, φορείς και συλλογικότητες της Καβάλας να εντείνουν την κινητοποίηση τους για την συλλογή υπογραφών κατά της εγκατάστασης πλωτής μονάδας LNG στον κόλπο της Καβάλας. Καθώς προχωράμε προς την διοργάνωση του πανκαβαλιώτικου συλλαλητηρίου, πρέπει να είμαστε έτοιμοι και ενημερωμένοι. Για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση και η ΔΕΠΑ έλπιζαν να βρουν την κοινωνία υποτελή και αδιάφορη, τον τόπο μας ανοχύρωτο, το περιβάλλον βορά στους υποτιθέμενους «επενδυτές». Για άλλη μια φορά θα διαπιστώσουν πόσο λάθος έχουν κάνει. Το σημείο ενημέρωσης της Συντονιστικής Επιτροπής, όπου συλλέγονται υπογραφές κατά της εγκατάστασης, βρίσκεται στην πλατεία Καπνεργάτη και γίνεται προσπάθεια να παραμένει ανοιχτό κάθε απόγευμα. Παράλληλα συγκεντρώνουμε υπογραφές και ηλεκτρονικά στην διεύθυνση: https://secure.avaaz.org/el/petition/Ypoyrgos_PEKA_Giannis_Maniatis_kai_DEPA_OHI_stin_egkatastasi_LNG_ston_kolpo_tis_Kavalas
Η Συντονιστική Επιτροπή συνεχίζει καθημερινά τις επαφές της με συλλόγους και φορείς και αύριο θα συμμετέχει στην σύσκεψη της οργανωτικής επιτροπής για την όσο το δυνατόν καλύτερη διοργάνωση του συλλαλητηρίου. Είναι η ώρα του αγώνα! Είναι η ώρα της συμμετοχής!

Διαβάστε επίσης