• 26 Απριλίου 2024,

Σημαντικό λιμενικό έργο στην Κεραμωτή – Ζήτησε ο δήμος Νέστου από τον Γ.Γ. Λιμένων

 Σημαντικό λιμενικό έργο στην Κεραμωτή – Ζήτησε ο δήμος Νέστου από τον Γ.Γ. Λιμένων

Ο αντιδήμαρχος Νέστου, αρμόδιος για την Κεραμωτή, Φίλιππος Αφεντούλης μας ενημέρωσε για τα αιτήματα που έθεσε ο δήμος την προηγούμενη Παρασκευή υπόψη του Γενικού Γραμματέα Λιμένων & Λιμενικής Πολιτικής Κώστα Μουτζούρη, ο οποίος είχε επισκεφθεί την περιοχή. Σύμφωνα με τις διαπιστώσεις της δημοτικής αρχής, η Κεραμωτή έχει εξελιχθεί στο πιο σημαντικό ίσως λιμάνι ολόκληρης της περιφερειακής ενότητας Καβάλας. Αποδείξεις περί τούτου αποτελούν η τακτικότητα ακτοπλοϊκή συγκοινωνία, οι φορτοεκφορτώσεις και η τροφοδοσία των αλιευτικών σκαφών όπως ανεμότρατες και γρι – γρι, ενώ εκεί ελλιμενίζονται τα φορτηγά πλοία τα οποία απασχολούν λιμενεργάτες κι εξυπηρετούνται οι μυδοπαραγωγοί.

Ο φόρτος εργασιών επομένως είναι τόσο μεγάλος ώστε οι λιμενικές εγκαταστάσεις δεν μπορούν πλέον να εξυπηρετήσουν όλες τις δραστηριότητες. Η δημοτική αρχή αποφάνθηκε ότι επιβάλλεται η δημιουργία ενός επιπλέον χώρου ελλιμενισμού για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση. Όπως επεσήμανε ο κ. Αφεντούλης, τεράστια είναι τα βήματα προόδου που σημείωσε η Κεραμωτή σε τουριστικό επίπεδο, αφού όχι μόνο οι πληρότητες των τοπικών καταλυμάτων ήταν φέτος υπέρ αυξημένες αλλά και όλο το τουριστικό ρεύμα προς το νησί της Θάσου καθώς και η εμπορική τροφοδοσία περνά μέσα από το δημοτικό διαμέρισμα.

Εκείνο λοιπόν που ζήτησε ο δήμος Νέστου βασιζόμενος στις τεράστιες ανάγκες ήταν η κατασκευή μιας καινούργιας προβλήτας στο λιμάνι της Κεραμωτής. Κατά τη διάρκεια της επισκέψεώς του, ο κ. Μουτζούρης είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει και προσωπικά όλα όσα έθεσαν υπόψη του, έτσι αποφάνθηκε πως εάν αποφορτισθεί το λιμάνι τότε θα δοθεί η δυνατότητα κατασκευής ακόμη και μιας μικρής μαρίνας. Φυσικά η υλοποίηση των αιτημάτων απαιτεί και επαρκή χρηματοδότηση, τουλάχιστον όμως η δημοτική αρχή παρέθεσε τις ανάγκες και τις διεκδικήσεις της στον κ. Μουτζούρη, προκειμένου να δρομολογηθεί η ικανοποίησή τους.

«Εμείς ζητούμε να μεγαλώσει το λιμάνι της Κεραμωτής αφού υπάρχει χώρος κι επίσης ο κόλπος είναι απάνεμος. Επιθυμούμε επίσης να εργάζονται χωρίς προβλήματα όλοι οι επαγγελματίες του παραλιακού μετώπου, οι οποίοι εξυπηρετούν την τουριστική κίνηση. Εάν λοιπόν δημιουργηθεί μια καινούργια προβλήτα από όπου θα εξυπηρετούνται οι εμπορικές θαλάσσιες εργασίες, τότε και η ακτοπλοϊκή συγκοινωνία και η τουριστική κίνηση θα ικανοποιούνται αποτελεσματικότερα», συμπέρανε ο Φίλιππος Αφεντούλης.

 

 

Διαβάστε επίσης