• 18 Ιουνίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. keybank login

Σιμιτσής: Όποιος διαφωνεί ας πάει στη δικαιοσύνη κι ας περιμένει απόφαση

 Σιμιτσής: Όποιος διαφωνεί ας πάει στη δικαιοσύνη κι ας περιμένει απόφαση

Νέα δηλώσεις για την υπόθεση του παλιού νοσοκομείου, έκανε χθες το μεσημέρι στο δημαρχείο ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής. Δεν είπε κάτι καινούριο. Απλά επιβεβαίωσε όλα όσα είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους τις δύο προηγούμενες ημέρες και στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, την περασμένη Δευτέρα.

Ο Κ. Σιμιτσής είπε στους δημοσιογράφους, ότι χθες Τετάρτη συνεχίστηκε ο εξωραϊσμός του κτηρίου, κυρίως στην αυλή, ενώ μπήκαν νέες κλειδαριές. «Τώρα πια το ποτάμι δε γυρίζει πίσω», είπε ο δήμαρχος που κάλεσε όποιον διαφωνεί να οδηγήσει την υπόθεση στη δικαιοσύνη.

«Το ακίνητο – είπε ο Κ. Σιμιτσής – θ΄ αξιοποιηθεί από το Δήμο Καβάλας». Συμπλήρωσε ότι σύντομα, μάλλον την ερχόμενη εβδομάδα, θ΄ ανακοινωθεί η πρωτοβουλία του δήμου με την οποία θα προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο για την πρόσληψη ειδικού συμβούλου, που θ΄ ασχοληθεί με την επένδυση. Δηλαδή θα προετοιμάσει τα τεύχη δημοπράτησης ενώ θα συντονίσει την αξιολόγηση των προσφορών, Μέχρι το ακίνητο να αξιοποιηθεί – είπε ο δήμαρχος – σε αυτό, μάλλον στο ισόγειο του κεντρικού κτηρίου του παλιού νοσοκομείου, θα στεγαστούν πολιτιστικοί σύλλογοι, ενδεχομένως και υπηρεσίες του Δήμου.

Για τις υπηρεσίες του Δήμου θα εξασφαλισθεί χώρος στο 2ο κτήριο, το λεγόμενο «γυάλινο».

Ο Δήμος Καβάλας υπολογίζει ότι μέχρι να μπει στο δρόμο της υπόθεση της οριστικής αξιοποίησης του ακινήτου θα περάσουν τουλάχιστον 12 μήνες, με τις προαναφερθείσες λειτουργίες. Βάσει του επιχειρηματικού σχεδίου που έχει εγκρίνει το δημοτικό συμβούλιο και του γενικού πολεοδομικού σχεδίου Καβάλας, το ακίνητο του παλιού νοσοκομείου, θα χρησιμοποιηθεί από τον επενδυτή όταν αυτός βρεθεί, για να λειτουργήσει εκεί ξενοδοχείο ιαματικού τουρισμού.

 

Διαβάστε επίσης