Κατά της αυτοαξιολόγησης – Έκτακτες γενικές συνελεύσεις δασκάλων και νηπιαγωγών

 Κατά της αυτοαξιολόγησης – Έκτακτες γενικές συνελεύσεις δασκάλων και νηπιαγωγών

Έκτακτες γενικές συνελεύσεις πραγματοποιούν χθες και σήμερα οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί της περιφερειακής ενότητας Καβάλας. Η πρώτη διαδικασία έλαβε χώρα το απόγευμα της Τετάρτης στην Καβάλα και η δεύτερη διαδικασία της Πέμπτης διεξάγεται στη Χρυσούπολη, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί μία ακόμη διαδικασία στο νησί της Θάσου. Θέμα των συνελεύσεων είναι η προωθούμενη από το Υπουργείο Παιδείας αυτοαξιολόγηση και η λήψη αποφάσεως εκ μέρους των εκπαιδευτικών προκειμένου να αρνηθούν τη συγκρότηση επιτροπών σε κάθε δημοτικό σχολείο.

Ο πρόεδρος του τοπικού συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας Απόστολος Μουμτζάκης, σημείωσε ότι δεν είναι υποχρεωτική η αποδοχή των συναδέλφων του ώστε να ενταχθούν στις ομάδες εργασίας. Γι’ αυτό εξάλλου και στο πλαίσιο των έκτακτων γενικών συνελεύσεων θα συστήσει στους συναδέλφους του να αρνηθούν τη συμμετοχή τους σε σχετική πρόσκληση των διευθυντών. Κατά τα λεγόμενα του κ. Μουμτζάκη, η διαδικασία που έχει δρομολογηθεί από το Υπουργείο δεν είναι ουσιαστική αξιολόγηση αλλά είναι μια προσπάθεια εξεύρεσης των εκπαιδευτικών που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα. Μόνο ενωμένα τα μέλη του συλλόγου θα μπορέσουν να ακυρώσουν επί του πρακτέου τη διαδικασία της αυτοαξιολόγησης, στέλνοντας το ξεκάθαρα μήνυμα ότι επιθυμούν μεν αξιολόγηση που όμως θα διενεργείται με επιστημονικά κριτήρια και δε θα αποτελεί «παράθυρο» για διαθεσιμότητες και απολύσεις.

Ήδη ένα ποσοστό 75% των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας της Καβάλας έχει υπογράψει υπεύθυνη δήλωση κατά της διαδικασίας αυτοαξιολόγησης, έτσι όπως την προωθεί το Υπουργείο Παιδείας.

 

 

Διαβάστε επίσης