Βάλε – βγάλε τον προβολέα – Σε μια σκοτεινή γειτονιά του Αμυγδαλεώνα

 Βάλε – βγάλε τον προβολέα – Σε μια σκοτεινή γειτονιά του Αμυγδαλεώνα

Η ανάπτυξη και επέκταση που σημειώνεται στο δημοτικό διαμέρισμα του Αμυγδαλεώνα είναι η αιτία για το γεγονός ότι ο δημοτικός φωτισμός δε μπορεί να χαρακτηρισθεί επαρκής σε όλα τα σημεία. Έως την ολοκλήρωση του δημοτικού έργου για πλήρη ηλεκτροφωτισμό, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ανδρέας Λαφτσής τοποθέτησε δύο προβολείς σε συγκεκριμένη γειτονιά του χωριού. Η επιλογή δεν ήταν τυχαία αφού στη γειτονιά διαμένουν δύο υπερήλικες κι ένα άτομα με αναπνευστικά προβλήματα που χρειάζεται μηχανική υποστήριξη, ενώ δίπλα βρίσκεται και μια κατοικία την οποία πέρσι διέρρηξαν.

Ο ένας προβολέας που συμπληρώνει προσωρινά το δημοτικό φωτισμό ξηλώθηκε από τη ΔΕΗ μετά την τοποθέτησή του. Αν κι επανατοποθετήθηκε, ωστόσο η ΔΕΗ τον ξήλωσε και για δεύτερη φορά, προφανώς κατόπιν καταγγελίας άλλου δημότη, με το επιχείρημα ότι έτσι καταναλώνεται επιπλέον ρεύμα. Ο κ. Λαφτσής αναρωτείται τι είναι ποιο σημαντικό, ο φωτισμός ενός οποιουδήποτε κτηρίου ή ο φωτισμός μιας σκοτεινής γειτονιάς προκειμένου να διευκολυνθεί η ζωή των κατοίκων. Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αμυγδαλεώνα αναρωτείται επίσης εάν η καταγγελία ενός πολίτη είναι σημαντικότερη από την ανάγκη που αντιμετωπίζουν υπερήλικα άτομα και ασθενείς.

Οι δύο πλευρές όχι μόνο δε συμφώνησαν αλλά διαπληκτίστηκαν κιόλας αφού ο Ανδρέας Λαφτσής δε δέχθηκε την επιχειρηματολογία και τη συμπεριφορά του συνεργείου της ΔΕΗ.

 

Διαβάστε επίσης