Τους δίνεται δεύτερη ευκαιρία – Οι έμποροι θα αποφασίσουν ξανά για τις Κυριακές

 Τους δίνεται δεύτερη ευκαιρία – Οι έμποροι θα αποφασίσουν ξανά για τις Κυριακές

Tο βράδυ της Τρίτης συνεδρίασε η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας προκειμένου να ορίσει την ημερομηνία της ετήσιας γενική συνελεύσεως αλλά και προκειμένου να δρομολογηθεί επανεξέταση του θέματος της κυριακάτικης αργίας. Ειδικότερα, για το πρώτο θέμα, αποφασίστηκε ότι η ετήσια γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 31 Μαρτίου, αμέσως μετά τη λήξη του ωραρίου της αγοράς ώστε να διευκολυνθούν οι καταστηματάρχες.

Αναφορικά με το δεύτερο θέμα, το οποίο και θα συζητηθεί στο πλαίσιο της ετήσιας γενικής συνελεύσεως, η διοίκηση φαίνεται να βρίσκεται σε αδιέξοδο κατόπιν πιέσεων που έχει δεχθεί από τα μέλη του συλλόγου κι έτσι δρομολογεί τη λήψη νέας αποφάσεως σχετικά με τις υπόλοιπες εργάσιμες Κυριακές του 2014. Υπενθυμίζεται ότι στη διάρκεια της προηγούμενη γενικής συνελεύσεως είχε ληφθεί απόφαση για τη λειτουργία της αγοράς μία και μόνη Κυριακή ετησίως, με ποσοστό 70%. Ήταν η πρόταση που είχε κατατεθεί από την παράταξη της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης». Η έτερη πρόταση που είχε κατατεθεί από τη διοίκηση αφορούσε στη λειτουργία της αγοράς για τις τρεις «παραγωγικές» Κυριακές του χρόνου.

Η εικόνα ωστόσο που επικράτησε στην τοπική αγορά κατά τη διάρκεια της Κυριακής 3 Νοεμβρίου, της Κυριακής 15 Δεκεμβρίου και της Κυριακής 19 Ιανουαρίου ήταν αντιστρόφως ανάλογη. Δηλαδή, ένα ποσοστό 70% των εμπόρων λειτούργησε κανονικά τα καταστήματα. Η διοίκηση του συλλόγου υποθέτει ότι τα μέλη που ψήφισαν υπέρ της μίας Κυριακής είτε στην πορεία διαπίστωσαν το λάθος τους και διαφοροποίησαν τη στάση τους, είτε επιθυμούν εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου τη θέσπιση ωραρίου λειτουργίας για τις υπόλοιπες πέντε εργάσιμες Κυριακές του 2014.

Για την Κυριακή των Βαΐων, στις 13 Απριλίου, υπάρχουν πληροφορίες ότι θα λειτουργήσουν περισσότερα καταστήματα από εκείνα που άνοιξαν στις 19/1. Η απόφαση των μελών για την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων που θα ληφθεί στη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνελεύσεως του Μαρτίου θα είναι άμεσα υλοποιήσιμη, αφού επικύρωση από τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας θα ήταν απαραίτητη για επιπλέον Κυριακές πέραν των επτά νόμιμων του έτους. Κοντολογίς, η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου θα δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στα μέλη, είτε να επικαιροποιήσουν την αρχική τους απόφαση, είτε να λάβουν μια νέα.

 

 

Διαβάστε επίσης