• 19 Μαΐου 2024,

Σκέπτεται και την παραίτηση ο Αρχέλαος Γρανάς

 Σκέπτεται και την παραίτηση ο Αρχέλαος Γρανάς

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρχέλαος Γρανάς εξετάζει το ενδεχόμενο να παραιτηθεί από τη θέση του περιφερειακού συμβούλου, της αντιπολίτευσης, ενόψει της νέας θητείας του περιφερειακού συμβουλίου, το Σεπτέμβρη. Σκέφτεται να επανέλθει στο νοσοκομείο Καβάλας ως γιατρός, δίνοντας την ευκαιρία με την παραίτησή του, ν΄ αντικατασταθεί από νεότερο στέλεχος της παράταξης. – αναπληρωματικός πρώτος είναι ο Γιώργος Γερομάρκος – από έναν άνθρωπο που θα έχει τη διάθεση ν΄ ασχοληθεί περαιτέρω με την περιφερειακή αυτοδιοίκηση. Δεν υπάρχει όμως λόγος η απόφαση του κ. Γρανά να παρθεί άμεσα. Έχει τρεις μήνες στη διάθεσή του να σκεφτεί το θέμα και ν΄ αποφασίσει. Με τα έως τώρα δεδομένα, μέλη του περιφερειακού συμβουλίου της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, από την Καβάλα και την αντιπολίτευση θα είναι οι κύριοι Γρανάς και Τσαβαρίδης, μόνο. Επόμενος αναπληρωματικός είναι ο Γιώργος Γερομάρκος,
Μιλώντας για το αποτέλεσμα των επαναληπτικών εκλογών, ο κ. Γρανάς αφήνει εμμέσως πλην σαφώς για τη στάση που κράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, που όπως εκτιμά δεν ψήφισε υπέρ της παράταξης Γιαννακίδη. Άσκησε κριτική και στην κεντρική διοίκηση, δηλαδή στην κυβέρνηση, για τον τρόπο που αντιμετώπισε το θεσμό. Ο κ. Γρανάς είπε τα εξής: «Ήταν μία καθαρή νίκη της Περιφερειακής Αναγέννησης, τους συγχαίρω και τους εύχομαι ότι καλύτερο για την περιοχή μας και την περιφέρειά μας και πιστεύω ότι θα βρούνε πάρα πολλά πράγματα για να βοηθηθεί και η ανάπτυξη, ο τουρισμός κι ο πρωτογενής τομέας. Ελπίζω – είμαι σίγουρος – ότι αυτά θ΄ αξιοποιηθούν κατάλληλα και ο κ. Παυλίδης έχει την εμπειρία για να καθοδηγήσει την ομάδα, ώστε ωφελημένη να βγαίνει η περιφέρεια».
ΕΡ: Το αποτέλεσμα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας, θα μπορούσε να ήταν διαφορετικό;
ΑΠ: «Τώρα αποδείχτηκε ότι θα μπορούσε να ήταν διαφορετικό αν η κεντροαριστερά είχε δώσει διαφορετικό αποτέλεσμα. Ψήφισε πολιτικά, πιστεύοντας ότι έτσι τιμωρούσε για όλα όσα συνέβησαν τα τελευταία χρόνια, την διοίκηση της περιφέρειας και εμάς. Πιστεύω ότι είναι λάθος οι εκτιμήσεις τους. Δεν αλλάζει, όταν έχεις επάνω μία πολιτική ηγεσία, μία κεντρική διοίκηση, η οποία καθορίζει κι «ανακατεύει αυτή την τράπουλα» και βέβαια πληρώσαμε τις μεταρρυθμίσεις που έκανε η κεντρική διοίκηση, οι οποίες είχανε σοβαρότατο αντίκτυπο σε όλους τους πολίτες».

 

Διαβάστε επίσης