Σκίζονται για να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον εντός ζώνης

 Σκίζονται για να έχουμε ένα καλύτερο μέλλον εντός ζώνης

Πάντως να ξέρετε οτι καθόλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου στην Γερμανία το μυαλό του φαβορί των εκλογών , της Μέρκελ είναι στην Ελλάδα αφού όλο με αυτήν ασχολείται.

Αφού τις προηγούμενες εβδομάδες μας είπε τα άσχημα και μας έλουσε για τα καλά απο προχθές άρχισε τις γλύκες.

Η τελευταία της δήλωση σχεδόν στάζει μέλι αφού θέλει η Μέρκελ η Ελλάδα να έχει καλύτερο μέλλον εντός του ευρώ.

Βέβαια δεν λέει κουβέντα για τον τρόπο με τον οποίο θέλει η ίδια να εξασφαλίσει αυτό το καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα και τους έλληνες αφού μέχρι στιγμής αυτός ο τρόπος έχει εξοντώσει χιλιάδες έλληνες μεταφορικά ή κυριολεκτικά.

Το θέμα είναι να υπάρχουν έλληνες για να ζήσουν αγαπητή Μέρκελ αυτό το καλύτερο μέλλον που θέλεις να τους εξασφαλίσεις εντός του ευρώ.

Πάντως είναι καλό οτι πλέον είμαστε στην φάση των καλών δηλώσεων απο την πλευρά των Γερμανών που οτι και αν κάνουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους βρίσκονται οι έλληνες και η Ελλάδα.

 

Στον “πάγο” όλα τα αιτήματα της κυβέρνησης

Οσο αφορά τις διαπραγματεύσεις που περιμένουμε να γίνουν μέσα στον Σεπτέμβρη με την τρόϊκα υπάρχει στάση αναμονής και ένα μούδιασμα γιατί το ένα μετά το άλλο τα ελληνικά αιτήματα μπαίνουν στον πάγο.

Το τελευταίο αίτημα που μπήκε στον πάγο είναι για την μείωση του φόρου του πετρελαίου.

Πάγωμα που σημαίνει άρνηση αλλα για να μην μας πάνε κατευθείαν στην άρνηση και μας κακοφανεί μας περνάνε απο την φάση του “θα το δούμε”.

Τον χειμώνα που όλοι μας λένε οτι θα είναι δύσκολος καιρικά θα τον περάσουμε με την τιμή πετρελαίου στα ύψη και μπορεί γύρω στον Ιούνιο να ρίξουν τον φόρο.

Σιγά μην τον ρίξουν τον Οκτώβριο για να μας βοηθήσουν.

Τα μηνύματα που έρχονται απο την Γερμανία όσο αφορά τις διαπραγματεύσεις που επίσης έρχονται δεν είναι καλά και καθόλου αισιόδοξα.

Εμείς μπορεί να πετύχουμε το πρωτογεννές πλεόνασμα για το οποίο έχουμε δεσμευτεί απέναντι τους αλλα δεν βλέπω να κάνουν πράξη όλα αυτά για τα οποία έχουν δεσμευτεί αυτοί απέννατι με δεδομένο το πρωτογεννές πλεόνασμα.

Και το θέμα είναι οτι αυτούς δεν μπορείς να τους πείς και τίποτα ακόμα και στην περίπτωση που φανούνε απέναντι μας ασυνεπείς αφού αυτοί είναι τα αφνετικά.

Απλά επειδή οι δικοί μας έχουν πάρει χαμπάρι οτι ειδικά για την τιμή του πετρελαίου δεν υπάρχει φώς στο τούνελ προσπαθούνε να χρυσώσουν το χάπι με αλλαγή στα εισοδηματικά κριτήρια που θα δίνει το επίδομα σε περισσότερους και μάλιστα πριν την παραγγελία του πετρελαίου.

Μισή λύση αφού αν θέλουν να δώσουν μια πραγματική λύση και στον τομέα αυτό θα πρέπει να κατεβάσουν την τιμή και να την φέρουν στα επίππεδα του 2011.

Τελεία και παύλα.

Ολες οι υπόλοιπες λύσεις είναι λύσεις που διατηρούν το πρόβλημα και συνεχίζουν να κάνουν την χειμερινή μας διαβίωση δύσκολη.

 

Λεφτά συνεχίζουν να υπάρχουν !

Στην επέτειο της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ μεταξύ των ομιλητών ήτανε και ο Γιώργος ο Παπανδρέου που δήλωσε για άλλη μια φορά οτι λεφτά υπάρχουν.

Δηλαδή μιλάμε οτι ο άνθρωπος αυτός δεν βάζει μυαλό με τίποτα.

Έχουμε φτύσει αίμα όλα αυτα τα χρόνια γιατί λεφτά δεν υπάρχουν και αυτός επιμένει τα δικά του.

Λεφτά υπάρχουν.

Και που είναι ρε Γιωργάκη ;

Στην σπηλιά του Παρασκευά;

Συνεχίζουμε με καλοκαιρινή διάεθεση

Κατα τα άλλα πάμε καλά και συνεχίζουμε καλοκαιρινά , αφού ο καιρός συνεχίζει να είναι καλός και ηλιόλουστος.

Βροχές τις επόμενες ημέρες δεν υπάρχουν.

Το μόνο που μας φοβίζει είναι οι προβλέψεις για έναν πολύ δύσκολο χειμώνα που έρχεται και θα μας βρεί σε πολύ δύσκολη φάση αφού και η τιμή του πετρελαίου δεν πέφτει και η τιμή των ξύλων ανεβαίνει.

ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης