Σμυρλόγλου κι άλλοι στον ανακριτή

 Σμυρλόγλου κι άλλοι στον ανακριτή

Ο Άγγελος Σμυρλόγλου και πολλοί άλλοι βρέθηκαν το πρωί και το μεσημέρι στο γραφείο του ειδικού ανακριτή Ηρακλή Μέτσκα, κατέθεσαν στα πλαίσια της δικαστικής έρευνας για την υπόθεση των εκδηλώσεων που ανέλαβε να κάνει για τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Καβάλας η δημοσιογράφος από τη Δράμα Σοφία Μπουδακίδου.

Η είδηση βέβαια είναι άλλη. Αφορά τη Σ. Μπουδακίδου που είναι ελεύθερη μετά την απολογία της, με περιοριστικούς όρους και κατάθεση ποσού εγγύησης 10.000 ευρώ. Η Σ. Μπουδακίδου δήλωσε στον ανακριτή ότι δε μπορεί να βρει το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό. Κατέθεσε σε αυτόν αίτηση να μειωθεί το ποσό της εγγύησης η οποία απερρίφθη. Τώρα κατέθεσε προσφυγή με παρόμοιο περιεχόμενο στο συμβούλιο πλημμελειοδικών. Η προσφυγή της κας Μπουδακίδου θα έχει απαντηθεί μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας. Αυτός φαίνεται ότι είναι ο λόγος που ο ανακριτής κάλεσε να καταθέσουν μάρτυρες υπεράσπισης, όπως προτάθηκαν από διάφορους κατηγορούμενους. Στο ίδιο πλαίσιο κινούμενος έκανε δεκτό το αίτημα του Άγγελου Σμυρλογλου να καταθέσει κι αυτός στην υπόθεση Μπουδακίδου. Με λίγα λόγια ενώ η ανάκριση επρόκειτο να τελειώσει σήμερα, η προσφυγή Μπουδακίδου δημιουργεί καθυστέρηση την οποία ανακριτική ο κ. Μέτσκας επωφελείται.

Χθες εμφανίστηκαν και κατέθεσαν οι ακόλουθοι μάρτυρες υπεράσπισης: Ο Δημήτρης Παπουτσής προερχόμενος από τον Νίκο Χατζηχρήστου, ο Κώστας Γάκης προερχόμενος από το Θόδωρο Καλλιοντζή, ο Ευριπίδης Ζαϊμίδης, υπάλληλος της νομαρχίας Καβάλας, εκείνα τα χρόνια και ο Σίμος Καγκαΐδης. Η κατάθεση του Άγγ. Σμυρλόγλου διήρκεσε 20 λεπτά. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σμυρλόγλου αναφέρθηκε σε αυτούς που κατά την άποψή του γνώριζαν τι επρόκειτο να γίνει με τις εκδηλώσεις Μπουδακίδου, διαχώρισε από την άλλη καταθέτοντας, πολλούς εμπλεκόμενους στην ίδια υπόθεση, που όπως υποστήριξε στον ανακριτή – σύμφωνα πάντα με δημοσιογραφικές πληροφορίες – είναι τα θύματα της όλης υπόθεσης.

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης