• 19 Μαΐου 2024,

Στα 70 εκατ. Ευρώ ο προϋπολογισμός του 2014

 Στα 70 εκατ. Ευρώ ο προϋπολογισμός του 2014

Σήμερα το μεσημέρι συνεδριάζει τελικά η επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου Καβάλας. Η συνεδρίαση της επιτροπής για τον προϋπολογισμό του 2014 δεν έγινε χθες, γιατί δεν υπήρχε απαρτία. 52 φορείς που συμμετέχουν στην επιτροπή διαβούλευσης στη χθεσινή συνάντηση ανταποκρίθηκαν και προσήλθαν μόνο οι: Γ. Πασχαλίδης, Κατ. Γεροστεργίου, Μιχ. Καπέτης, αλλά και ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης.

Από την άλλη πλευρά, δηλαδή από τον Δήμο Καβάλας παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Χριστ. Μιχαλάκης, Θεοδ. Μουριάδης, Κυρ. Σταυρίδης.

Για να υπάρξει απαρτία πρέπει να συμμετάσχουν στη συνεδρίαση τουλάχιστον 26 άτομα. Φορείς που συμμετέχουν στην επιτροπή διαβούλευσης και δεν εμφανίστηκαν χθες, είναι για παράδειγμα το τεχνικό επιμελητήριο, το γεωτεχνικό επιμελητήριο, το επιμελητήριο Καβάλας, ο Εμπορικός, δικηγορικός και ιατρικός σύλλογος, το ΤΕΙ, το Εργατικό κέντρο, οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, οι πολιτιστικοί σύλλογοι κ.λ.π.

Όπως είπε ο Χριστ. Μιχαλάκης ο προϋπολογισμός του 2014, του Δήμου Καβάλας, μαζί με τα ευρωπαϊκά προγράμματα, θα φτάσει στο ποσό των 70 εκατομμύρια ευρώ. Φέτος τουλάχιστον μέχρι τον Αύγουστο ο προϋπολογισμός φτάνει στο ποσό των 68,5 εκατομμυρίων ευρώ. Τα χρήματα των ευρωπαϊκών προγραμμάτων στα οποία συμμετέχει ο Δήμος Καβάλας, ανεβάζουν το ποσό που στην πραγματικότητα είναι πολύ μικρότερο.

Εξαιτίας βλάβης στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του Δήμου Καβάλας, δε δόθηκε χθες σχέδιο του προϋπολογισμού τα λίγα έστω μέλη της επιτροπής διαβούλευσης που ήταν στο δημαρχείο.

Μάλιστα ο Γ. Πασχαλίδης διαμαρτυρήθηκε καθώς όπως είπε η επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου Καβάλας πρέπει να συνεδριάζει συχνότερα.

Σχετικά με το τεχνικό πρόγραμμα που κι αυτό θα απασχολήσει την επιτροπή, ο κ. Μουριάδης είπε ότι η συζήτηση θα γίνει μάλλον τον Οκτώβριο, προκειμένου τότε ν΄ ανοίξει μία τοπική συζήτηση για το τι έργα πρέπει να γίνουν στο Δήμο Καβάλας μέσα από την επόμενη προγραμματική περίοδο.

Ο Θ. Μουριάδης είπε χθες ότι το τεχνικό πρόγραμμα του 2014 είναι πολύ μικρό. Από την άλλη πλευρά πολλά έργα θα ενταχθούν σ΄ αυτό, αλλά θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ.

Οι δήμαρχοι χθες στην Αθήνα διαμαρτυρήθηκαν έντονα, επειδή είναι υποχρεωμένοι να συντάξουν προϋπολογισμό για το επόμενο έτος το μήνα Σεπτέμβριο. Θεωρούν ότι αυτή η διαδικασία θέτει την τοπική αυτοδιοίκηση στην απόλυτη εποπτεία από την τρόικα. Αρνούνται δε να στείλουν το σχέδιο του προϋπολογισμού κάθε Δήμου στο οικονομικό παρατηρητήριο.

Διαβάστε επίσης