• 17 Μαΐου 2024,

Στενό μαρκάρισμα Παλαιμάχων σε… Ζαγοράκη

 Στενό μαρκάρισμα Παλαιμάχων σε… Ζαγοράκη

Σήμερα ο ΑΟΚ στην Αλεξανδρούπολη, μόνο για τους 3 βαθμούς  

Σήμερα ο ΑΟΚ δίνει ένα κομβικό παιχνίδι στην Αλεξανδρούπολη, με αντίπαλο τον Εθνικό. Η νίκη αποτελεί μονόδρομο για το συγκρότημα του Κώστα Ανυφαντάκη.

Με την κατάκτηση των 3 βαθμών, ο ΑΟΚ περνάει στη 2η θέση, έχοντας 2 βαθμούς διαφορά από τον πρωτοπόρο Πανσερραϊκό.

Η προετοιμασία του ΑΟΚ, ολοκληρώθηκε χθες το πρωί. Ο Βασίλης Γαβριηλίδης εξέτισε την ποινή των 2 αγωνιστικών και επιστρέφει.

Αναφορικά με την ενδεκάδα, ο Φιρινίδης και ο Αθανασίου, διεκδικούν τη θέση του τερματοφύλακα. Στη δεξιά πλευρά της άμυνας μάλλον επανέρχεται ο Σταματόπουλος στη θέση του Μπαντάνη. Αριστερά στην άμυνα ο Βιτλής.  Δυο στόπερ ο Γκαρακλίδης με τον Μπάτζιο. Σε αυτή την περίπτωση θα μείνει εκτός αρχικού σχήματος ο Ιορδανίδης, που ξεκίνησε με τον Ορφέα.

Στη μεσαία γραμμή, ο Ανδρέας Μκριτσιάν που ξεκουράστηκε στο ματς που πέρασε, θα είναι ο ένας από τους τρεις χαφ. Από εκεί και πέρα, ο Γαβριηλίδης μάλλον επιστρέφει ως βασικός μετά την τιμωρία του. Την άλλη θέση διεκδικούν ο Μπρατσιάνι, ο Παρμαξίδης και ο Διαμαντίδης.

Στην επίθεση ο Παππάς και ο Μπαρέτας θα είναι οι δυο πλάγιοι με τον Κανούλα στη θέση του σέντερ φορ.

Ο μοναδικός απόν θα είναι ο μόνιμος τραυματίας Δήμος Κοσμίδης.

Στο στρατόπεδο του Εθνικού, υπάρχει ανακοίνωση της διοίκησης  που ζητάει συμπαράσταση από τον κόσμο, ενώ για τους μαθητές  η είσοδος θα είναι δωρεάν.

*Στις 12 το μεσημέρι αναχωρεί η εκδρομή

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι θα αναχωρήσει το δωρεάν λεωφορείο για τους φιλάθλους που επιθυμούν να παραβρεθούν στο ματς της Αλεξανδρούπολης.

Παρά το εργάσιμο της ημέρας, φαίνεται ότι θα ταξιδέψουν στην πόλη του Έβρου, αρκετοί φίλαθλοι του ΑΟΚ. Είτε με την εκδρομή που συμμετέχουν ΣΦΑΟΚ και ΛΦΚ, είτε με Ι. Χ.

*Τι έγινε στο ματς του Α` γύρου

Αν και το ματς ξεκίνησε με μια μεγάλη ευκαιρία για τον Εθνικό, τελικά η Καβάλα ήταν εκείνη που πανηγύρισε την κατάκτηση των τριών βαθμών στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του πρώτου ομίλου της Γ’ Εθνικής. Στο 6’ λοιπόν ο Μαμούτ επιχείρησε το δυνατό σουτ με την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι του Φιρινίδη.

Η «απάντηση» από πλευράς γηπεδούχων άργησε μεν αλλά ήταν πιο… αποτελεσματική, καθώς στο 46’ ο Πόποβιτς ύστερα από σέντρα του Βιτλή πήρε την κεφαλιά και άνοιξε το σκορ για την Καβάλα. Το έργο των «αργοναυτών» στη συνέχεια έγινε πιο εύκολο καθώς στο 76’ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μπαρμπαγιάννης. Οι παίκτες της Καβάλας δεν άργησαν να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό του πλεονέκτημα καθώς στο 78’ ο Παππάς έκανε την μπαλιά στον Μπρατσιάνι που με δυνατό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Καβάλα: Φιρινίδης, Κοσμίδης (86′ Μπάτζιος), Σταματόπουλος, Γκαρακλίδης, Ιορδανίδης, Γαβριηλίδης, Παππάς, Ζουνίνιο (44′ λ.τρ. Βιτλής), Πόποβιτς (82′ Κανούλας), Διαμαντίδης, Μπρατσιάνι.

Εθνικός Αλεξανδρούπολης: Συρπούδης, Θάνος (62′ Αγγελάκης), Κατρανίτσας, Μπαρμπαγιάννης, Λειβαδιώτης, Τορομανίδης, Καμπιώτης, Ελληνίδης, Καραπατσιάς (75′ Γκαϊδατζής), Φλώρος, Μαμούτ (56′ Τσαμουρλίδης).

 *Στενό μαρκάρισμα Παλαιμάχων σε… Ζαγοράκη

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης ήταν το Σαββατοκύριακο στη γενέτειρα του Λυδία, με την οικογένεια του και φαινόταν το πρωί της Κυριακής, ότι θα παρακολουθούσε το παιχνίδι του ΑΟΚ με τον Ορφέα Ελευθερούπολης, αφού συναντήθηκε και με παράγοντες της διοικούσας επιτροπής στην περιοχή των Κρηνίδων.

Τελικά κάτι τέτοιο δεν έγινε, την τελευταία στιγμή. Φαίνεται πάντως ότι υπάρχουν επαφές των Παλαιμάχων με τον Ευρωβουλευτή της Ν. Δ, που ως γνωστό έχει φορέσει τη φανέλα του ΑΟΚ πριν πάρει μεταγραφή για τον ΠΑΟΚ.

Ο Ζαγοράκης δείχνει θετικός στην προσπάθεια που γίνεται από τη διοικούσα επιτροπή και όχι αρνητικός στο να βοηθήσει σε ορισμένα πράγματα.

Η σχέση ανάμεσα στις δυο πλευρές είναι πολύ καλή. Φαίνεται να είναι μέλος της προσπάθειας που γίνεται…

*Τελικός για το Βυζάντιο σήμερα με Ηρακλή Αμπελοκήπων

Χθες το πρωί ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Βυζαντίου Κοκκινοχώματος για το σημερινό κρίσιμο παιχνίδι, με τον Ηρακλή Αμπελοκήπων.

Ο τεχνικός της ομάδας Δημήτρης Μαγκαφίνης δεν υπολογίζει τον τιμωρημένο μέσο Κεφαλά. Επίσης τους τραυματίες Σουμουλίδη, Γ. Ελευθεριάδη. Ο Παπαδόπουλος θα καθίσει κάτω από τα δοκάρια.

Αντίθετα επανέρχεται ο Δαγκούλης που εξέτισε την ποινή της μιας αγωνιστικής και μάλλον θα παίξει στη δεξιά πλευρά της άμυνας.

Η νίκη κρίνεται ως επιτακτική ανάγκη για το συγκρότημα του Βυζαντίου, στην προσπάθεια να παραμείνει στην κατηγορία.

 *Ορφέας:  Αμφίβολος ο Κυγάης με το Σουφλί

Ο Άγγελος Κυγάης που τραυματίστηκε στο ματς με τον ΑΟΚ, είναι πολύ δύσκολο να προλάβει τη σημερινή δύσκολη αναμέτρηση του Ορφέα, στο Σουφλί.

Αν δεν καταφέρει να αγωνιστεί, τη θέση του, θα πάρει μάλλον ο Τριανταφυλλίδης. Θέση διεκδικεί και ο Χριστοδουλίδης.

Η ομάδα της Ελευθερούπολης, θέλει να σπάσει το αρνητικό σερί των 12 ηττών στο πρωτάθλημα. Η αποστολή κάθε άλλο παρά εύκολη είναι, αφού ο Έβρος διεκδικεί την παραμονή του στην κατηγορία.

 *Το πρόγραμμα και οι διαιτητές των σημερινών αναμετρήσεων

Ανακοινώθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας (16/3), οι διαιτητές που θα διευθύνουν τα εξ αναβολής παιχνίδια του 1ου ομίλου που θα γίνουν την Τετάρτη 18/3 στις 15:00

Αναλυτικά:

20η Αγωνιστική

Καστοριά – Απόλλων Αρναίας

Σιδηρόπουλος, Κεσίσογλου, Δέλλιος (Πέλλας

21η Αγωνιστική

Έβρος Σουφλίου – Ορφέας Ελευθερούπολης

Βρέσκας, Γιάντσης, Κελεσίδης (Ημαθίας)

Βυζάντιο Κοκκινοχώματος – Ηρακλής Αμπελοκήπων

Παρχαρίδης, Τσακίρης, Χασιώτης (Δράμας)

Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Καβάλα

Κουκουλάς, Μιχαηλίδης, Τυριακίδης (Μακεδονίας)

 

Διαβάστε επίσης