Στην αγορά οι επιβάτες του RIVIERA

 Στην αγορά οι επιβάτες του RIVIERA

Νωρίς χθες το πρωί κατέπλευσε εκτάκτως στο κεντρικό λιμάνι της Καβάλας το κρουαζιερόπλοιο Riviera. Μετέφερε 1200 επιβάτες, πολλοί από τους οποίους ήταν ευρωπαίοι. Το κρουαζιερόπλοιο Riviera ήρθε στο λιμάνι της Καβάλας από την Κωνσταντινούπολη. Επέλεξε ν΄ αλλάξει το προγραμματισμένο δρομολόγιό του, αποφεύγοντας τη Μυτιλήνη.

Το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας οι τοπικοί παράγοντες που εμπλέκονται στα θέματα κρουαζιέρας έμαθαν ότι το Riviera θα προτιμήσει την Καβάλα και όχι τη Μυτιλήνη.

Το βράδυ της Δευτέρας έγινε μεγάλη κινητοποίηση για να προετοιμαστούν οι υποδομές στο κεντρικό λιμάνι, κυρίως στα θέματα ασφαλείας.

Όντως την Τρίτη το πρωί το Riviera μπήκε στο λιμάνι κι εξυπηρετήθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Παρά το ότι είναι ένα μεγάλο κρουαζιερόπλοιο χρησιμοποίησε το σημείο που συνήθως τα πλοία αυτού του τύπου, της άνοιξης, του καλοκαιριού και του φθινόπωρου.

Οι επιβάτες του πλοίου καθώς δεν επρόκειτο να επισκεφθούν την Καβάλα προτίμησαν οι περισσότεροι να βγουν από αυτό και να κινηθούν στην αγορά. Δύο μόνο λεωφορεία μετέφεραν 100 περίπου επιβάτες, οι μισοί σ΄ εκδρομή στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων και οι υπόλοιποι σ΄ εκδρομή στην περιοχή της Ξάνθης.

Στην υποδοχή του κρουαζιερόπλοιου ήταν εκπρόσωποι του EUROTAXI Καβάλας. Μοιράστηκαν έντυπα με προτεινόμενες μικρές περιηγήσεις μέσα κι έξω από την πόλη.

Η αλήθεια είναι ότι η άφιξη αυτού του κρουαζιερόπλοιου δεν αναμένονταν, τα γεγονότα στη Μυτιλήνη με τους πολλούς μετανάστες, ανάγκασαν την εταιρία που εκτελεί την κρουαζιέρα ν΄ αλλάξει το δρομολόγιο του πλοίου και Riviera να έρθει εκτάκτως στο λιμάνι της Καβάλας.

Πρόκειται πάντως για κρουαζιερόπλοιο που συχνά πυκνά μας επισκέπτεται. Ήρθε και θα ξανάρθει φέτος.

Αισθητή έκαναν την παρουσία τους στην αγορά της Καβάλας οι επιβάτες του πλοίου, οι οποίοι αναχώρησαν το απόγευμα για τον επόμενό τους προορισμό.

Διαβάστε επίσης