• 18 Μαΐου 2024,

Στην Αθήνα ο δήμαρχος Θάσου

 Στην Αθήνα ο δήμαρχος Θάσου

Στην Αθήνα ταξίδεψε ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ για να προωθήσει κάποια από τα θέματα του δήμου του, μεταξύ αυτών και την πρόσληψη εποχικού προσωπικού προκειμένου να εξασφαλισθεί η λειτουργία των τριών δημοτικών κάμπινγκ. Το συγκεκριμένο θέμα επανέρχεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή λόγω των αυξημένων αναγκών του νησιού, ειδικότερα εξαιτίας του ιδιάζοντος καθεστώτος προσλήψεων της δημοτικής μονομετοχικής ανώνυμης εταιρείας. Η μισθοδοσία του προσωπικού δε βαρύνει άλλον προϋπολογισμό αφού καλύπτεται από τα έσοδα της δημοτικής εταιρείας. Αναφορικά με τα κάμπινγκ Παναγίας – Πρίνου – Σωτήρος η εισήγηση ήταν θετική κι έτσι το θέμα των προσλήψεων οδεύει προς υπογραφή στο υπουργείο εσωτερικών.

Ένα ακόμη θέμα που προώθησε ο δήμαρχος Θάσου ήταν η παραχώρηση στο δήμο του κτηρίου όπου στεγαζόταν η εφορία του νησιού που έχει πλέον αδειάσει. Η πρώτη επαφή του κ. Χατζηεμμανουήλ πραγματοποιήθηκε με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου οικονομικών και εξετάσθηκαν οι ενέργειες που θα πρέπει να δρομολογηθούν ώστε στο κτήριο να στεγαστούν δημοτικές υπηρεσίες. Εξάλλου, το οικόπεδο επί του οποίου οικοδομήθηκε το κτήριο ανήκε στην ιδιοκτησία του δήμου επομένως η δημοτική αρχή ζητά την επιστροφή του.

Ο δήμαρχος διαχειρίστηκε με τους υπηρεσιακούς παράγοντες τα θέματα του δήμου που εξελίσσονται επί χρόνια χωρίς να είναι απαραίτητες οι πολιτικές παρεμβάσεις.

 

Διαβάστε επίσης