• 6 Μαΐου 2024,

Κατά τον Κώστα Πούλιο «Άστοχες οι πρόσφατες δηλώσεις Μπεχράκη»

 Κατά τον Κώστα Πούλιο  «Άστοχες οι πρόσφατες δηλώσεις Μπεχράκη»

Σε εκλογική διαδικασία οδεύει το σωματείο των εργαζομένων στη ΒΦΛ, ελαφρώς νωρίτερα από ότι αναμενόταν, προκειμένου η νέα διοίκηση να έχει περισσότερο χρόνο διαπραγμάτευσης της επόμενης σύμβασης εργασίας. Επειδή η λήξη της θητείας συμπίπτει με την ανανέωση της συμβάσεως, είχε αποφασιστεί να επιταχυνθούν οι εκλογές και να διεξαχθούν πριν από το καλοκαίρι. Φυσικά, πριν τις κάλπες θα προηγηθεί η απαραίτητη γενική συνέλευση του σωματείου.

Οι πληρωμές των εργαζομένων καταβάλλονται με 1,5 έως 2 μήνες καθυστέρηση, συνθήκες που πλέον έχουν παγιωθεί. Η παραγωγή του εργοστασίου παραμένει σε κανονικά επίπεδα, οι πωλήσεις κινούνται ικανοποιητικά με τις τιμές του λιπάσματος να κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα, η δε συντήρηση της μονάδας αμμωνίας εξελίσσεται ομαλά. Γενικόλογες ωστόσο είναι οι υπουργικές απαντήσεις που δίνονται αναφορικά με τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο φυσικό αέριο, διότι κατά την άποψη του συνδικαλιστή Κώστα Πούλιου το θέμα είναι καθαρά πολιτικό.

Στην Καβάλα είχε βρεθεί τη Δευτέρα ο Γενικός Διευθυντής της ΒΦΛ Διονύσης Μπεχράκης προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας σε δίκη της βιομηχανίας με δύο πρόσφατους συνταξιούχους της. Ειδικότερα, δύο συνταξιούχοι της ΒΦΛ δε δέχθηκαν τον διακανονισμό που τους πρότεινε η εταιρία και προσέφυγαν στο δικαστήριο κερδίζοντας επιδίκαση ποσού 90.000 ευρώ περίπου. Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, η ΒΦΛ έπρεπε άμεσα να τους καταβάλει από 25.000 ευρώ. Η εταιρία δεν το έκανε, έτσι οι δύο συνταξιούχοι είχαν τη δυνατότητα να δεσμεύσουν τραπεζικούς της λογαριασμούς έως του ποσού των 50.000 ευρώ. Τη Δευτέρα η εταιρεία κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για την έκδοση διαταγής μη εκτέλεσης της απόφασης για το ποσό των 50.000 ευρώ.

Με δηλώσεις του ο κ. Μπεχράκης υποστήριξε ότι αισθάνεται να αδικείται και να εκβιάζεται. Σχολιάζοντας τις συγκεκριμένες δηλώσεις, ο Κώστας Πούλιος τις χαρακτήρισε άστοχες, αφού δεν υπάρχει συγκεκριμένη μέτρηση της υπομονής που μπορεί να επιδείξει κάποιος, όταν περιμένει να του καταβληθούν χρήματα τα οποία επί χρόνια του οφείλονται. «Άρα, την επόμενη φορά ο κ. Μπεχράκης θα πρέπει να είναι προσεκτικότερος και να χρησιμοποιεί κομψότερες εκφράσεις», παρατήρησε ο κ. Πούλιος.

 

Διαβάστε επίσης