• 9 Μαΐου 2024,

Στην αναμονή για την απάντηση της τρόϊκας …

 Στην αναμονή για την απάντηση της τρόϊκας …

Απο το βράδυ του Σαββάτου έχουν στα χέρια τους οι εκπρόσωποι των δανειστών τα μέτρα που έχει αποφασίσει να πάρει η κυβέρνηση προκειμένου να επιστρέψει η τρόϊκα και να κλείσει η αξιολόγηση.

Μετά απο πολλές και άκρως βασανιστικές συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου η συγκυβέρνηση αποφάσισε αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ για τα ξενοδοχεία απο το 6,5 % στο 13% προκαλώντας ένα πολύ ισχυρό πλήγμα στο βαρύ πυροβολικό της ελληνικής οικονομίας , τον τουρισμό αφού πάνω που άρχισαν και πάλι οι τουρίστες να επιστρέφουν στην Ελλάδα με την αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ στην ουσία τους διώχνουμε.

Αφήστε που θα υπάρχει μεγάλο θέμα με τις κρατήσεις για το ερχόμενο καλοκαίρι που έχουν ήδη ξεκινήσει και έχουν γίνει με τον ΦΠΑ στο 6,5%.

Οι επόμενες σοβαρές αλλαγές που είναι διατεθειμένη να κάνει η κυβέρνηση είναι στο ασφαλιστικό και θα αποτελέσουν και αυτές χτύπημα κάτω απο την ζώνη.

Η απάντηση της τρόϊκας, αν δέχεται και επιστρέφει ή δεν της φθάνουν και ζητήσει και άλλα μέτρα  αναμενόταν χθες Δευτέρα ή το αργότερο μέχρι σήμερα Τρίτη.

Η κυβέρνηση θέλει με συνωπτικές διαδικασίες να φέρει πίσω την τρόϊκα , να ολοκληρώσει την αξιολόγηση και να πάει στην επόμενη μέρα.

Ο Σαμαράς που αναγνώρισε οτι του έλαχε να είναι πρωθυπουργός της χώρας στις πιο δύσκολες στιγμές των τελευταίων δεκαετιών για άλλη μια φορά αναγκάστηκε να πάρει σκληρές και επώδυνες αποφάσεις αφού τα τηλεφωνήματα που έκανε την Παρασκευή απο το πρωί σε κορυφαίους Ευρωπαίους ηγέτες δεν οδήγησαν πουθενά και κυρίως δεν μπορέσανε να μας απαλλάξουν απο τα δύσκολα και επώδυνα μέτρα που παίρνουμε για άλλη μια φορά υποταγμένοι στους εκβιασμούς των δανειστών και πιστωτών μας.

Ο Σαμαράς δίνει τα πάντα για την εξωτερική αξιολόγηση αλλα αδιαφορεί για την αξιολόγηση στο εσωτερικό της χώρας που είναι απαραίτητη προυπόθεση για το δεύτερο.

Εκτός και αν δεν τον ενδιαφέρει οτι μπορεί η τελευταία εξωτερική αξιολόγηση της χώρας μας  απο την τρόϊκα να γίνει με πρωθυπουργό τον Τσίπρα.

Έτσι που την πάνε την δουλειά …

Ο Σαμαράς κατάλαβε οτι ο δρόμος που έχει επιλέξει θα πρέπει να έχει την βούλα και την υπογραφή των εταίρων αλλιώς μπορεί να οδηγήσει σε αδιέξοδο.

Αυτή η εβδομάδα , η πρώτη του Δεκέμβρη θα είναι η πιο κρίσιμη και δύσκολη για την ελληνική συγκυβέρνηση αφού τα μέτρα που είναι διατεθειμένη να πάρει προκειμένου να φέρει πίσω τους εκρποσώπους των δανειστών θα πρέπει να περάσουν και απο το ελληνικό κοινοβούλιο.

Νομίζετε οτι θα ειναι εύκολο όταν και οι βουλευτές έχουν πεί πάρα πολλές φορές  στον ελληνικό λαό οτι άλλα δυσάρεστα μέτρα δεν ψηφίζουν και συνεχώς αναιρούν τον λόγο τους ;

Κατά τα άλλα ο χειμώνας συνεχίζεται και αυτή η εβδομάδα θα είναι βροχερή και μουντή.

Πολλές βροχές και ίσως και καταιγίδες στις πρώτες μέρες του εορταστικού Δεκέμβρη.

Οσο προχωρά το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής τόσο ξεκαθαρίζει το τοπίο που θα έχει δύο κυρίως μονομάχους  για την άνοδο στην Β’ Εθνική.

Η μία ομάδα είναι ο ΑΡΗΣ και η άλλη η ΑΟΚΑΡΑ μας που για να αντέξει μέχρι τέλος θα πρέπει να ενισχυθεί σίγουρα στην μεταγραφική περίοδο του Γενάρη.

Τα δύσκολα για τον ΑΟΚ θα ξεκινήσουν απο τα Χριστούγεννα και μετά.

Τότε θα χρειαστεί και χρήμα και παίκτες για να μπορέσει να ανταπεξέλθει.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και ΄για σήμερα.

Να είστε καλά μέχρι αύριο που θα τα ξαναπούμε και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί εκτός απο δύσκολοι και πονηροί είναι και ύπουλοι.

Σίγουρα τα καλύτερα είναι μπροστά μας και είναι αυτά που ακόμα δεν έχουμε ζήσει.

Καλημέρα καλή εβδομάδα και καλό μήνα.

Καλές γιορτές.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !Sthn

Διαβάστε επίσης