Στην αντεπίθεση ο Ερασιτέχνης για την εκκαθάριση – Βασίλης Βακιρτζής στους 93,7: « Τελευταία φορά που απαντώ σε ασυναρτησίες»

 Στην αντεπίθεση ο Ερασιτέχνης για την εκκαθάριση –  Βασίλης Βακιρτζής στους 93,7: « Τελευταία φορά που απαντώ σε ασυναρτησίες»

Μεγάλη συνέντευξη παραχώρησε ο Γενικός Γραμματέας του Ερασιτέχνη Βασίλης Βακιρτζής στους 93,7, απαντώντας σε ότι καταλογίσθηκε από τον Σίμο Ανθουλάκη, μια μέρα πριν στη συνέντευξη τύπου, της διοικούσας επιτροπής.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του.

Ερώτηση: Πως κρίνεται τις δηλώσεις του Σίμου Ανθουλάκη που άλλα υποστήριξε για το κομμάτι της εκκαθάρισης; 

Απάντηση: Θέλω να πιστεύω ότι είναι η τελευταία φορά που βγαίνω, να απαντήσω σε ασυναρτησίες. Εμείς ήμασταν ξεκάθαροι, σε ότι αφορά, το κομμάτι της εκκαθάρισης. Είπαμε ότι δεν φτάσαμε σε διαγραφή του μητρώου της εταιρείας, του υπουργείου ανάπτυξης. Δεν κάναμε ότι έκανε η ΠΑΕ ΑΕΚ. Εκμεταλλευτήκαμε το νόμου που βγήκε πέρσι και αφού βεβαιωθήκαμε ότι ισχύει ακόμη, κάναμε ότι έκανε ο Αγροτικός Αστέρας, η Λάρισα, το μπάσκετ της ΑΕΚ.

Από τη στιγμή που έχουμε στα χέρια μας, όλα τα χαρτιά, ότι σήμερα μπορούμε να συστήσουμε ανώνυμη εταιρία, χωρίς να έχουμε πρόβλημα, αυτό είπαμε ξεκάθαρα. Η Λάρισα ενδέχεται να έχει πρόβλημα, εφόσον ανέβει στη Σουπερ Λιγκ, με την αδειοδότηση. Μακάρι να φτάσουμε και εμείς μέχρι εκεί και να υπάρχει ένας επενδυτής που να το φτάσει, όπως η ΠΑΕ ΑΕΚ.

Το είπα ο ίδιος στο ραδιόφωνο.  Αυτό αφορά σε περίπτωση ανόδου στη Σουπερ Λιγκ. Ο Αγροτικός Αστέρας πήρε έγκριση για την αδειοδότηση, για δεύτερο χρόνο στη Β` Εθνική. Δεν υπάρχει η αναβίωση  χρεών. Θα έχουμε ξεχωριστό ΑΦΜ. Δε μπορούν τα χρέη να μεταφερθούν.

Ερώτηση: Ο κ. Ανθουλάκης είπε ότι θα… υπάρχουν δυο ομάδες. Μια από την παλιά διοίκηση και μια η νέα ομάδα.

Απάντηση: Πιθανόν να γίνει και δεύτερο… «Ανθή Καραγιάννη». Δε μπορώ να απαντάω σε πράγματα που δεν ισχύουν. Άκουσα ότι δεν έχει βγει και στο ΦΕΚ. Ο νόμος έχει αλλάξει από πέρσι τον Ιούλιο του 2014 και δεν απαιτείται δημοσίευση στο ΦΕΚ. Επίσης άκουσα και για τη δικαστική απόφαση. Καμία δικαστική απόφαση, δεν απαιτείται.

Οποίας μπορεί να μπει στο υπουργείο οικονομικών να δει τι έκανε η ΑΕΚ, θα δει ότι πουθενά δεν εμπλέκεται η δικαιοσύνη. Κάποιοι άνθρωποι μάθανε να κλωτσάνε μια μπάλα και κάποιοι άλλοι να ξέρουν κάποια άλλα πράγματα. Εγώ δε πήγα να πω ποτέ, ποιο σύστημα είναι καλύτερο να παίξει η ομάδα, γιατί δεν το ξέρω.

Όταν κατατεθεί στο υπουργείο ο ισολογισμός λύσης της εκκαθάρισης, δίνεται η έγκριση από τον ελεγκτή στο υπουργείο και υπογράφει ο υπουργός τη διαγραφή της εταιρίας.

Ερώτηση: Είναι απληροφόρητος ο κ. Ανθουλάκης;

Απάντηση: Βγήκε να μας πει ότι η Λάρισα, έχει πρόβλημα. Αυτά τα είπα εγώ στο ράδιο.  Δε δημιουργεί πρόβλημα η παλιά ΠΑΕ και δεν απαιτείται η διαγραφή. Μακάρι να είχαμε ένα Μελισσανίδη από πίσω και να μπορούσε να το φτάσω, μέχρι εκεί.

Είμαστε στη Γ` Εθνική και συζητάμε αν ανεβούμε στη Σουπερ Λιγκ.  Δε υπάρχει περίπτωση αναβίωσης των χρεών, της παλιά ΠΑΕ.  Μιλάμε για καινούρια ΠΑΕ. Η παλιά ΠΑΕ που μπήκε στο καθεστώς εκκαθάρισης το 2002, δεν έχει βγει ακόμη από τα μητρώα. Εχει 11 εκατομμύρια ευρώ, χρέη.

Τα βρήκαμε μπροστά μας; Δεν έχει διαγραφεί ακόμη από τα μητρώα. Πριν την πάρουν ο Δ. Τούλης και ο Β. Σιδηρόπουλος. Η συγκεκριμένη ΠΑΕ ακόμη υπάρχει. Νομίζω ότι ήμασταν ξεκάθαροι.

Αυτό το Δεκέμβριο ότι θα έχουμε τελειωμένη την εκκαθάριση, δε ξέρω από πού έχει ανακαλυφτεί.

Ο κ. Ανθουλάκης έφτασε στο σημείο να με ρωτάει αν η διοικούσα επιτροπή που δεν υπάρχει ούτε σε ένα χαρτί τα ονόματα, υπήρχε περίπτωση να φορτωθεί χρέη από την εκκαθάριση. Τώρα τι να πω; Είναι σαν να λέω ότι δεν παίζουμε το ποδόσφαιρο με δυο μπάλες και το παίζουμε με μια. Θα καθίσετε να μου απαντήσετε;

Θα συζητάμε σοβαρά η θα βγαίνουμε και θα μικραίνουμε και θα λέει ο καθένας ότι του κατέβει. Εγώ αυτό το πράγμα δε θα το κάνω.

Ερώτηση:  Είπε ο κ. Ανθουλάκης ότι ορισμένα πράγματα με το οικονομικό, δεν έχουν ξεκαθαριστεί ανάμεσα σε ερασιτέχνη  και τη διοικούσα επιτροπή.

Απάντηση: Αν μπω σε αυτή τη διαδικασία, πολύ ευχαρίστως να ξεκαθαριστούν, να τα δούμε όλα από την αρχή της χρονιάς. Πολύ ευχαρίστως να το κάνω, θα ήταν χαρά μας.

Ερώτηση: Με το γήπεδο τι έγινε; Είχαμε και άλλη άποψη από τον κ. Κατρακυλάκη.

Απάντηση: Με το γήπεδο ισχύει αυτά που είπε ο κ. Κατρακυλάκης.  Κάναμε μια συμφωνία, η οποία τηρήθηκε. Αν εγώ τόσο καιρό ήμουν σαν τον  κ. Ανθουλάκη και έβαζα τα προσωπικά  πιο πάνω από την ομάδα, τότε θα έλεγα και εγώ τα αντίστοιχα  από αυτά  που  λέει.

Ερώτηση: Δε βοηθήσατε την ομάδα σε χορηγούς και διαφημίσεις;

Απάντηση: Αν βοηθούσαμε περισσότερο, δεν θα προχωρούσαμε την εκκαθάριση παραπάνω.  Να ξέρουμε τι λέμε. Αφού αναλάβαμε την εκκαθάριση, χρειαζόταν κάποια λεφτά.

Αν βοηθούσαμε την ομάδα, δε θα πληρώναμε τίποτα για την εκκαθάριση.

Ερώτηση: Είναι τελικά μια κόντρα που έχει να κάνει με τις Ακαδημίες;

Απάντηση: Δε θέλω να ασχοληθώ με αυτά. Με πικραίνει ότι αυτή η ομάδα, βγήκε Τρίτη. Στο τσαφ έχασε την άνοδο.

Δε θα μπω σε αυτή τη διαδικασία. Αν το ήθελα θα έμπαινα εδώ και πολλούς μήνες. Το βουλώνουμε τόσους μήνες και δε μιλάμε για το καλό της ομάδας.

Προτεραιότητα δεν είναι το προφίλ του ερασιτέχνη, αλλά το μέλλον της ομάδας.

Κάποια στιγμή όμως το ποτήρι ξεχειλίζει.

Πόσες φορές αναφέρθηκε όλους αυτούς τους μήνες ο κ. Ανθουλάκης για την εκκαθάριση; Υπήρχε απόφαση της διοικούσας επιτροπής να μην ασχοληθεί καθόλου με την εκκαθάριση.

Μόνο το αγωνιστικό κομμάτι, είχανε πει ότι τους ενδιαφέρει.

Δεν απαντήσαμε ποτέ, στους τόσους μήνες που προκληθήκαμε σε αυτά. Ο κ. Ανθουλάκης είπε δημόσια να παραιτηθούμε, αφού δεν προχωράμε την εκκαθάριση.

Εμείς βγάλαμε μια ανακοίνωση και δώσαμε συγχαρητήρια για την ομάδα. Αυτό ισχύει.

Για να κάνει η ομάδα πρωταθλητισμό χρειάζεται και κάποιον ισχυρό οικονομικό παράγοντα. Φυσικά δεν απορρίπτουμε τη διοικούσα επιτροπή. Εχουμε τη συνείδηση μας, ήσυχη, για ότι πράξαμε.

Τ. Π

Διαβάστε επίσης