Στη συνεδρίαση του Δ/Σ – Ζήτησαν μέριμνα οι κάτοικοι του Παληού

 Στη συνεδρίαση του Δ/Σ – Ζήτησαν μέριμνα οι κάτοικοι του Παληού

Στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης 1η Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του νέου παιδικού σταθμού της Νέας Καρβάλης. Αυτό ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης πριν την έναρξη της συνεδριάσεως του δημοτικού συμβουλίου η πρόεδρος του σώματος Άννα Σπανδώνη. Ένας κεραυνός που έπεσε πολύ κοντά στο δημαρχείο το βράδυ της Τρίτης, έθεσε εκτός λειτουργίας το διαδίκτυο του δήμου, με αποτέλεσμα η ιστοσελίδα να παραμένει εκτός λειτουργίας κι έτσι να μην αναμεταδίδεται ζωντανά η συνεδρίαση.
Σύμφωνα με πληροφόρηση που έφτασε από το αρμόδιο υπουργείο πολιτισμού, την 1η Σεπτεμβρίου αναμένεται ότι θα κατατεθεί ο φάκελος της υποψηφιότητας του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων προς ένταξη στα μνημεία της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και το Φεβρουάριο του 2015 θα εξετασθεί ο φάκελος από τον παγκόσμιο οργανισμό. Ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής πρότεινε τη δημιουργία μιας ομάδας επιφανών και πνευματικών καβαλιωτών εντός του καλοκαιριού, έτσι ώστε να λειτουργήσει ενισχυτικά υπέρ της υποψηφιότητας.
Ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος, εκπροσωπώντας τους κατοίκους του Παληού παρέστη χθες στη συνεδρίαση του σώματος προκειμένου να ενημερώσει για τα χρόνια προβλήματα του τουριστικού οικισμού όπως η φθαρμένη ασφαλτόστρωση, τα χορταριασμένα πεζοδρόμια, οι φωτεινοί σηματοδότες, οι αγωγοί της ΔΕΥΑΚ που τακτικά παρουσιάζουν ζημιές, τα ακριβά δημοτικά τέλη, η επιβεβλημένη συχνότερη συγκοινωνία και αν είναι δυνατόν η σύνδεση με αστικά λεωφορεία για την εξυπηρέτηση των μόνιμων κατοίκων και των παραθεριστών, η ανάγκη λειτουργίας σχολείων όπως νηπιαγωγείο και γυμνάσιο.
Η νέα δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα εξήγησε στους κατοίκους ότι τα προβλήματά τους είναι σοβαρά και δεν επιλύονται εύκολα κι αυτόματα. Υποσχέθηκε δε ότι η επόμενη διοίκηση θα εξετάσει ένα προς ένα όλα τα προβλήματα, στην επίλυση των οποίων θα κληθούν να συμμετέχουν και οι κάτοικοι του οικισμού.
Εκτός ημερησίας διατάξεως, εάν υφίσταται πρόβλημα αδειοδότησης των κλειστών γυμναστηρίων ρώτησε ο Βαγγέλης Παππάς τη διοίκηση. Ο αντιδήμαρχος τεχνικών Θόδωρος Μουριάδης απάντησε ότι στα τρία κλειστά γυμναστήρια απομένουν κάποιες εργασίες να εκτελεστούν προκειμένου να εξασφαλισθεί η αδειοδότησή τους. Πρόκειται για τους αθλητικούς χώρους της Καλαμίτσας, των Ποταμουδίων και του Αμυγδαλεώνα. Προέβλεψε ότι μέχρι την ημερομηνία που θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν, θα έχουν τακτοποιηθεί οι εκκρεμότητες και θα έχουν δοθεί οι άδειες.
Ζήτησε επίσης να μάθει εάν η κεντρική διοίκηση σκοπεύει να αφαιρέσει από τους δήμους το δικαίωμα μίσθωσης των ακτών. Ο δήμαρχος θύμισε ότι οι παραχωρήσεις των ακτών από τους δήμους και η εκμίσθωσής τους κατά το παρελθόν γίνονται με τριετείς συμβάσεις, όπως επέβαλε κοινή υπουργική απόφαση. Βάσει της τροποποίησης που μεσολάβησε πλέον οι συμβάσεις είναι ετήσιες. Γεγονός που επιφέρει έναν «αγώνα δρόμου» ελέω της καθιερωμένης γραφειοκρατίας.
Όλη η παραλιακή Ελλάδα έχει πρόβλημα με το συγκεκριμένο θέμα και γι’ αυτό και θα αναληφθεί πρωτοβουλία από τη ΚΕΔΕ, διότι η κεντρική διοίκηση σε περίπτωση καθυστέρησης υπογραφής της συμβάσεως «τιμωρεί» τους δήμους αφαιρώντας τους το 50% του μισθώματος. Έστω κι αν οι διαδικασίες και κυρίως οι ιδιώτες πέφτουν συνήθως «θύματα» των γραφειοκρατικών κωλυμάτων.

 

Διαβάστε επίσης