Στις πρόωρες ο Σαμαράς χάνει και στις προγραμματισμένες το παλεύει …

 Στις πρόωρες ο Σαμαράς χάνει και στις προγραμματισμένες το παλεύει …

Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε στον Παπούλια οτι εκλογές πρόωρες δεν θα γίνουν γιατί έχει – ΄όπως είπε – την βαθύτατη πεποίθηση οτι οι βουλευτές αυτού του κοινοβουλίου θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Γιατί δεν είπε την αλήθεια ;

Θα έπρεπε να πεί στον πρόεδρο οτι εκλογές πρόωρες δεν πρέπει να γίνουν γιατί θα τις χάσει.

Και αυτή είναι η αλήθεια.

Ο Αντουάν χάνει τις πρόωρες και παλεύει τις προγραμματισμένες.

Ο Τσίπρας αντίθετα κερδίζει τις πρόωρες και παλεύει σώμα με σώμα στις προγραμματισμένες γιατί αν πολύ απλά οι εκλογές γίνουν το 2016 το οικονομικό περιβάλλον της χώρας θα είναι τέτοιο που θα κάνει την μάχη των δύο κομμάτων για την εξουσία ντέρμπι.

Αυτό πιστεύουν σήμερα οι αναλυτές και παρακολουθούν απο κοντά τις πολιτικές εξελίξεις.

Μέσα σε όλα βέβαια έχουμε και το ΠΑΣΟΚ που μέχρι τότε μπορεί να έχει γίνει δύο ίσως και περισσότερα κομμάτια αφού ο Βενιζέλος θέλει να εγκαταλείψει το ΠΑΣΟΚ για χάρη της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ενώ ο Παπανδρέου ο Γιώργος περιμένει στην γωνία για να ηγηθεί του εγκαταλελλειμμένου ΠΑΣΟΚ που θα έχει άρωμα Ανδρέα Παπανδρέου και θα έρθει με φόρα για να διώξει απο την εξουσία στην δεξιά.

Ορισμένοι φαίνεται οτι έχουν μείνει στην εποχή των χαρακωμάτων.

Το έχω γράψει πάρα πολλές φορές και θα το ξαναγράψω οτι οι άνθρωποι των χαρακωμάτων είναι και οι πιο βολεμένοι.

Και αν αυτό δεν είναι χτύπημα κάτω απο την μέση απο τον Γιώργο Παπανδρέου τότε τι είναι ;

Είναι δυνατόν να θέλει να μας το παίζει αντιμνημονιακός αυτός που μας έριξε στην αγκαλιά του ΔΝΤ και του μηχανισμού στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης ;

Και όμως είναι !

Ο πρωτομάστορας αυτής της σχέσης με τους εταίρους ξαφνικά θέλει να τα γκρεμίσει όλα και να οδηγήσει την χώρα απο έναν άλλο δρόμο που θα μπορούσε να οδηγήσει όταν  είχε τα ηνία της στα χέρια του.

Δεν του βγήκε όταν ήτανε πρωθυπουργός το πλάνο της Ευρωπαϊκής βοήθειας απο τους εταίρους και θέλει μια δεύτερη ευκαιρία για το plan b.

Αυτή η ευκαιρία που ψάχνει δεν υπάρχει ούτε για αυτόν , ούτε για τον Βενιζέλου που όσα βαφτίσια και να κάνει το κόμμα δεν πρόκειται να ανακάμψει.

Οι εκλογές όποτε και αυτές αν γίνουν θα σημαίνουν το τέλος και των ηγετικών φιλοδοξιών του Γιώργου Παπανδρέου αλλα και της θητείας της προεδρικής του Βενιζέλου στο ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ θα ΄μπορέσει να “τρέξει” και να ξεμπλοκάρει όταν θα καθαρίσει με τον Γιώργο και τον Βαγγέλη που ΄έχει ακόμα ανοιχτούς λογαριασμούς.

Ο Χαρδούβελης ο υπουργός οικονομικών έδωσε μια τηλεοπτική συνέντευξη για να μας πεί οτι ο τόπος χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και οχι πρόωρες εκλογές ενώ τόνισε οτι η συμφωνία για την επόμενη μέρα με την τρόϊκα πρέπει να κλείσει το συντομότερο.

Στο τέλος έκανε και την εκτίμηση οτι το 2015 θα είναι χρονιά ανάπτυξης.

Απο την εκτίμηση του Παπακωνσταντίνου ως υπουργός οικονομικών της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου οτι το 2010 θα βγούμε στις αγορές φθάσαμε στην εκτίμηση του Χαρδούβελη , υπουργό της συγκυβέρνησης οτι το 2015 θα είναι χρονιά ανάπτυξης.

Κανείς όμως δεν μας λέει τι έχει μεσολαβήσει απο το 2010 μέχρι το 2015.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης