• 1 Μαΐου 2024,

“Στο πα και στο ξαναλέω στο γιαλό μην κατεβείς”

 “Στο πα και στο ξαναλέω στο γιαλό μην κατεβείς”

Μέχρι τις 24 του μήνα θα πρέπει να έχει κλείσει η συμφωνία γιατί αλλιώς θα μαζευτούμε όλοι μαζί σε μια πλατεία και θα τραγουδάμε το παραδοσιακό τραγούδι :

“Στο πα και στο ξαναλέω στο γυαλό μην κατεβείς …”

Διότι μόνο για γιαλό θα είμαστε.

Πάντως παρά τον θόρυβο  των τελευταίων ημερών για την πορεία των συζητήσεων και οι Ευρωπαίοι είναι αισιόδοξοι οτι τελικά θα υπάρξει συμφωνία και θα μπορέσουμε να πάμω παρακάτω αν και αυτοί που παρακολουθούν απο κοντά τις διαπραγματεύσεις βλέπουν οτι το μεγαλύτερο ζόρι θα το τραβήξουμε τον Ιούνιο που θα πρέπει να μεταρρυθμίσουμε και το ασφαλιστικό μας σύστημα και να δούμε τι θα γίνει με τα εργασιακά.

Στις 24 του Απρίλη θα συμφωνήσουν, εκτός απροόπτου τα ψιλά και τα χοντρά και πιο δύσκολα θα τα αφήσουν για τον Ιούνιο που θα έχει αρχίσει να σφίγγει το καλοκαίρι.

Για τον λόγο αυτό η εκταμίευση των χρημάτων θα γίνεται σε δόσεις.

Τα λεφτά θα έρχονται ανάλογα με την πορεία των μεταρρυθμίσεων.

Το γράφω αυτό γιατί θα πρέπει η κυβέρνηση να έχει στο νού της ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που θα μας οδηγήσει χωρίς άλλες ταλαιπωρίες και καθυστερήσεις στην τελική αξιολόγηση που θα μας φέρει πιο κοντά στην επόμενη μέρα.

Μεταρρυθμίσεις με το μικρότερο κόστος για να μπορέσουμε να απεγκλωβιστούμε απο την δύσκολη αυτή θέση στην οποία βρισκόμαστε εδώ και κανα τρίμηνο.

Χάνουμε χρόνο σε ασάφειες και παρεξηγήσεις που επιβαρύνουν το γενικότερο κλίμα των διαπραγματεύσεων.

Θα πρέπει όλοι να γκαζώσουμε για να τελειώνουμε με τα διαδικαστικά.

Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η ουσία με την οποία δεν ασχολείται κανείς.

Τα μέσα ενημέρωσης δίνουν μεγαλύτερο βάρος σε εικασίες και προβλέψεις που στο σύνολο τους είναι δυσοίωνες για την πορεία των διαπραγματεύσεων προσπαθώντας με τον τρόπο αυτό να δημιουργήσουν ένα ΄αρνητικό κλίμα.

Ο κόσμος έχει βαρεθεί έχει κουραστεί έχει ξενερώσει και δεν μπορεί άλλο να ζεί αυτή την αβεβαιότητα της επόμενης μέρας.

Πάντως το ΔΝΤ που κατα καιρούς έχει εκφράσει τις πιο σοβαρές και ειλικρινείς απόψεις για την κρίση του ελληνικού χρέους δηλώνει οτι σε περίπτωση GREXIT η κατάσταση θα είναι δύσκολη αλλα διαχειρίσιμη σε κάθε περίπτωση αφού η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θωρακίσει τις τράπεζες της απο την εποχή της τρεχαντήρας και του Γιώργου Παπανδρέου

μέ φοντο το λιμάνι του Καστελόριζου.

Τότε αν γινόταν το μπάμ δεν θα έμενε τίποτα όρθιο αλλα τότε δεν μπορούσαμε εμείς να διαχειριστούμε με τρόπο ευνοϊκό για την Ελληνική πλευρά την κρίση

χρέους αφού το μυαλό του Παπανδρέου ήτανε μόνο στον Ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης που μας περιέγραφε σαν την πρώτη μέρα της άνοιξης και μας προέκυψε  η κόλαση του Δάντη.

Πάντως οι τελευταίες πληροφορίες μιλάνε για πολλά αδιέξοδα αφού η ασφυκτική πίεση των δανειστών μπορεί να οδηγήσει σε άλλα μονοπότια που σίγουρα δεν θέλουμε να περπατήσουμε.

Τώρα μας λένε οτι έτσι όπως πάνε τα πράγματα ούτε μέχρι τις 24 του μήνα θα έχουμε συμφωνία αφού καμμία απο τις δύο πλευρές δεν κάνει πίσω.

Κατα τα άλλα δεν υπάρχει κάτι το ιδιαίτερο το συγκλονιστικό.

Ο καιρός φαίνεται να γίνεται όλο και καλύτερος κάθε μέρα που περνάει και να μας φέρνει πιο κοντά στο καλοκαίρι.

Πάντως ο κόσμος παρά το άσχημο οικονομικό περιβάλλον έχει αποκτήσει ανοιξιάτικη συμπεριφορά με οτι αυτό συνεπάγεται.

Μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα ο καιρός θα είναι πολύ καλός με κάποια περισσότερα σύννεφα να μαζεύονται απο την Παρασκευή και μετά πάνω απο τον ουρανό της Καβάλας.

Να μην ξεχνάτε την Κυριακή έχουμε και το τοπικό ντέρμπι του ΑΟΚ με το Βυζάντιο.

Αυτά και για σήμερα.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

Διαβάστε επίσης