• 28 Απριλίου 2024,

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας

 Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας

Υπάλληλοι του Δήμου Καβάλας συγκεντρώθηκαν χθες το πρωί στο δημοτικό κήπο, σε μία δυναμική διαμαρτυρία κατά των κυβερνητικών μέτρων και των απολύσεων δημοτικών αστυνομικών και σχολικών φυλάκων.

Η συγκέντρωση ήταν πετυχημένη, γιατί χαρακτηρίζονταν από μαζικότητα. Είχε τα χαρακτηριστικά της συμμετοχής και της συμπαράστασης, από πλευράς της τοπικής κοινωνίας.

Πρώτη και καλύτερη οι δημοτικοί αστυνομικοί που κινδυνεύουν με απόλυση, το φθινόπωρο. Από κοντά και οι σχολικοί φύλακες που με βάση τις κυβερνητικές ανακοινώσεις θ΄ απολυθούν νωρίτερα. Συμμετείχαν πολλοί διοικητικοί υπάλληλοι του Δήμου Καβάλας, εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑ Καβάλας, όπως επίσης ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής, οι αντιδήμαρχοι Εμφιετζής – Μουριάδης – Θ. Παπαδόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι, όπως ο Άρης Βέρρος, ο Δήμος Ζαχαριάδης, ο Παύλος Δερμετζίδης. Στην ίδια συγκέντρωση όπου μίλησαν ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων και εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ, παρίσταντο πολλά μέλη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ Καβάλας και του ΠΑΜΕ Καβάλας. Το Σωματείο ζητά ενημέρωση πόρτα – πόρτα των δημοτών, με πρωτοβουλία της τοπικής αυτοδιοίκησης, ειδικότερα δε του δημάρχου.

Ο πρόεδρος του σωματείου επέμενε στο δήμαρχο, ζητώντας από αυτόν να πάρει στην πλάτη του το όλο θέμα. Όσο για τη δημοτική αστυνομία, φαίνεται ότι θα βρεθεί σε απεργιακή κινητοποίηση διαρκείας, καθώς μέχρι ν΄ απολυθεί αυτό το προσωπικό, όπως περίπου εξαγγέλλει η κυβέρνηση – κάτι που θα γίνει στο τέλος Σεπτεμβρίου, ουδείς έχει διάθεση να επανέλθει στη δουλειά. Αυτό κατανοεί και δικαιολογεί ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σάββας Εμφιετζής.

Ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης. Μπροστά ήταν δημοτικά οχήματα. Οι εργαζόμενοι στη δημοτική αστυνομία, είχαν στο στόμα τους σφυρίχτρες και σφύριζαν διαρκώς. Σημειώνουμε πάντως ότι η υπηρεσία της καθαριότητας του Δήμου Καβάλας χθες εργάστηκε κανονικά. Η εκπρόσωπος των δημοτικών αστυνομικών Μαρία Παυλίδου είπε τα εξής:

 

«Αιφνιδιαστήκαμε με την απόφαση κατάργησης μίας υπηρεσίας του Δήμου. Δε μπορούσαμε να συνειδητοποιήσουμε ότι θα συμβούν τέτοια πράγματα. Αυτή τη στιγμή ήρθαμε εδώ διαμαρτυρόμενοι γι΄ αυτή την άδικη απόφαση. Θέλουμε τη συμπαράσταση του κόσμου, γιατί πραγματικά δεν υπάρχει έλεος από τους δανειστές, την κυβέρνηση κι απ΄ όλους αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις. Σήμερα εμείς, δυστυχώς αύριο εσείς. Θέλουμε να είμαστε ενωμένοι, γιατί μόνο έτσι θα πετύχουμε κάτι. Θέλουμε τη συμπαράσταση όλων και θυμίζουμε πως είμαστε μία υπηρεσία η οποία συστάθηκε με αξιοκρατικά κριτήρια, προσληφθήκαμε το 2005 με διαδικασίες ΑΣΕΠ, είμαστε άνθρωποι που είχαμε προσόντα, να κάνουμε κι άλλα πράγματα. Δεν ήμασταν όπως μας έχουνε καθυβρίσει κατ΄ επανάληψη, ρουσφετολόγοι, «γλύφτες των δημάρχων». Έχουμε κατοχυρωμένα πτυχία. Ξένες γλώσσες και άλλα προσόντα. Εν πάση περιπτώσει είμαστε άνθρωποι κι όχι αριθμοί».

ΕΡ: Από τους συναδέλφους σας βλέπετε συμπαράσταση;

ΑΠ: «Προς το παρόν υπάρχει μία κινητικότητα. Θέλουμε να καλέσουμε όλους, γιατί αφορά όλους. Και δεν είναι μόνο υπάλληλοι του Δήμου, είναι οποιοσδήποτε άνθρωπος αυτής της πόλης και μπορεί να καταλάβει ότι σήμερα θιγόμαστε εμείς, αύριο θίγεται αυτός. Δεν είναι το θέμα δημοτικής αστυνομίας μόνο, το να επιλεχτούνε σε μία υπηρεσία δήμου με μόνιμο προσωπικό και με διαδικασίες ΑΣΕΠ, σημαίνει ότι τίποτα δεν είναι δύσκολο να καταργηθεί πλέον σε αυτή την ανεξέλεγκτη χώρα».

 

 

Διαβάστε επίσης