• 26 Απριλίου 2024,

Συζητά οριστική αλλαγή του τόπου της Λαϊκής, ο Δήμος

 Συζητά οριστική αλλαγή του τόπου της Λαϊκής, ο Δήμος

Ο αντιδήμαρχος Χριστόδουλος Μιχαλάκης επιβεβαίωσε χθες την πρωτοβουλία του Δήμου Καβάλας για μία ηλεκτρονική δημοσκόπηση, το υλικό της οποίας βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Δήμου Καβάλας, με θέμα τη Λαϊκή Αγορά.

Παρά το ότι όλα έχουν σχέση με τις εργασίες που θα γίνουν σύντομα στην οδό Ερυθρού Σταυρού, από τις δηλώσεις Μιχαλάκη κι από την ίδια τη δημοσκόπηση, προκύπτει ότι ο Δήμος Καβάλας, ζητά όχι μόνο προσωρινή μεταφορά της Λαϊκής, αλλά και οριστική.

Μιλώντας στην εφημερίδα μας ο Χριστ. Μιχαλάκης επανέλαβε ότι πρόταση του Δήμου Καβάλας ως προς το προσωρινό της υπόθεσης, είναι το κομμάτι της Λαϊκής, που λειτουργεί σήμερα στο πάρκιγκ του διοικητηρίου, να λειτουργεί προσωρινά στην παραλιακή οδό Εθνικής Αντίστασης. Ο κ. Μιχαλάκης δήλωσε ότι στόχος του Δήμου Καβάλας μία καλύτερη λαϊκή αγορά, που μπορεί να λειτουργεί και κάπου αλλού, ανάλογα με τις προτάσεις που θα καταθέσουν οι καβαλιώτες. Ειδικότερα είπε: «Μέσα από τη διαβούλευση που γίνεται, μέσω του ερωτηματολογίου, μήπως υπάρξουν προτάσεις κι από φορείς αλλά κι από τους πολίτες, που θα εκφράσουν μια καλύτερη άποψη, για την οποία θα πεισθεί και ο Δήμος, θα πεισθούνε κι οι άνθρωποι της λαϊκής αγοράς, ότι θα είναι καλύτερη η τοποθέτηση της και λειτουργία της σε αναφερόμενο σημείο. Τώρα από κει και πέρα νομίζω ότι ίσως βοηθήσει στην καλύτερη απόφαση για την τοποθέτηση της λαϊκής αγοράς αν και νομίζω ότι δοκιμαστικά, θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί η παραλιακή ζώνη, που είναι και πρόταση του δημάρχου, για να δοκιμασθεί. Προσωπικά νομίζω ότι πραγματικά θα είναι από τα αξιοθέατα της πόλης αυτή η λαϊκή αγορά, με ευταξία, φυσικά, όχι όπως είναι τώρα. Με ευταξία, με κιόσκια… που εμείς από το δήμο θα τους βοηθήσουμε να τα φτιάξουν. Θα έλεγα πως η λαϊκή αγορά το Σάββατο, θα είναι μέσα στα θετικά της πόλης μας, να γίνεται στο μέτωπο το παραθαλάσσιο».

ΕΡ: Θα προτείνατε στους πολίτες να μπούνε στην ιστοσελίδα, ν΄ απαντήσουν στα ερωτήματα;

ΑΠ: «Ναι, βέβαια, στο kavala.com.gr, να δούνε το ερωτηματολόγιο και να συμμετέχουν στην απόφαση, την οριστική ή την προσωρινή, που θα πάρουμε σαν θεσμικοί φορείς».

 

 

Διαβάστε επίσης