• 22 Μαΐου 2024,

Συλλαλητήριο αγροτών στο δημοτικό κήπο

 Συλλαλητήριο αγροτών στο δημοτικό κήπο

Συνέντευξη τύπου δόθηκε χθες το μεσημέρι σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου από τους εκπροσώπους της Ένωσης Αγροτών Γυαλοχωρίων. Πρόκειται για έναν καινούριο σύλλογο αγροτών που διαφοροποιείται εν μέρει και όσον αφορά τη μορφή των κινητοποιήσεων μόνο με τους υπόλοιπους αγρότες του νομού. Στους δημοσιογράφους μίλησε ο προσωρινός πρόεδρος της Ένωσης Παναγιώτης Μελισσάκης κι ο εκπρόσωπος των Αλιέων Παγγαίου Γιώργος Παγώνης.

«Θέλουν να μας φτάσουν στην φτωχοποίηση» είπε ο Γ. Παγώνης. Πιο αναλυτικά μίλησε ο κ. Μελισσάκης που είπε: «Οι αγρότες εάν ψηφισθεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο δεν θα επιβιώσουν». Κάλεσε τους πολίτες της Καβάλας να βρίσκονται την Τετάρτη στις 4 το απόγευμα στο δημοτικό κήπο, στο μεγάλο συλλαλητήριο που οργανώνουν οι αγρότες των Γυαλοχωρίων. «Με πορεία – είπε – θα κινηθούμε στο σημείο που θα βρίσκεται ο υπουργός Βαγγ. Αποστόλου, στο διοικητήριο».

Ο κ. Μελισσάκης είπε επίσης: «Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να βγούμε στο δρόμο. Όλοι ενάντια στο ασφαλιστικό. Η κινητοποίησή μας στις 4.00 το απόγευμα της Τετάρτης στο δημοτικό κήπο, θα γίνει είτε έρθει ο υπουργός είτε δεν έρθει. Αμέσως μετά θα κάνουμε γενική συνέλευση κι αν υπάρχει κάποιο μπλόκο στην περιοχή μας θα το στηρίξουμε. Εμείς έχουμε μικρή δύναμη και δε μπορούμε μόνοι μας, με τα έως τώρα δεδομένα τουλάχιστον, να στήσουμε μπλόκο και να κλείσουμε μόνοι μας δρόμο. Δεν μπορούμε να μετακινηθούμε ούτε στα Κερδύλια, ούτε στο Νέστο. Ζητήσαμε με την ευκαιρία της επίσκεψης του στην Καβάλα συνάντηση με τον κ. υπουργό. Δυστυχώς οι τοπικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν να ψηφίσουν το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Σημειώνω ότι οι αγρότες των Γυαλοχωρίων περιμένουμε ακόμη και τώρα τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ για τις ζημιές που υποστήκαμε από βροχοπτώσεις και χαλάζι το προηγούμενο καλοκαίρι».

Διαβάστε επίσης