Τρακτές στον κόμβο Χρυσούπολης αύριο ή μεθαύριο

 Τρακτές στον κόμβο Χρυσούπολης αύριο ή μεθαύριο

Το απόγευμα της Κυριακής στην αίθουσα του δημοτικού θεάτρου στη Χρυσούπολη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη αγροτών για τις κινητοποιήσεις που θ΄ αρχίσουν την Τετάρτη ή την Πέμπτη, ανάλογα με το πρόγραμμα του υπουργού αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Ευάγγελου Αποστόλου.

Ουσιαστικά τα τρακτέρ σήμερα κι αύριο θα συγκεντρωθούν στις πλατείες των μεγάλων χωριών του Νέστου κι όταν συνεννοηθούν οι αγρότες μεταξύ τους, τότε όλα τα τρακτέρ θα κινηθούν στον κόμβο της Εγνατίας οδού στη Χρυσούπολη, για να τον κλείσουν.

Ο Γιάννης Πασαλίδης εκπρόσωπος των αγροτών του Νέστου, είπε στην εφημερίδα μας, ότι η κινητοποίηση των αγροτών του νομού συντάσσεται με την πανελλαδική επιτροπή. Σχολιάζοντας την επικείμενη επίσκεψη στην Καβάλα του υπουργού Βαγ. Αποστόλου κατηγόρησε τον υπουργό ότι πραγματοποιεί κλειστές συναντήσεις στην Κομοτηνή και την Ξάνθη. «Εάν έρχεται και στην Καβάλα για μια κλειστή σύσκεψη, τότε τσάμπα έρχεται» είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Πασαλίδης.

Για τις κινητοποιήσεις των αγροτών και το κλείσιμο των δρόμων είπε ότι θα είναι κλείσιμο διαρκείας και στην περιοχή μας θα γίνει στον κόμβο της Εγνατίας οδού στη Χρυσούπολη, από την Πέμπτη το πρωί ή το μεσημέρι.

Ο κ. Πασαλίδης αναφέρθηκε σε δυναμικές κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα ενώ στην περιοχή μας ανέφερε ότι εκτός από τον κόμβο Χρυσούπολης, η Εγνατία οδός θα κλείσει στους Κήπους του Έβρου και στα Κερδύλια του Νομού Σερρών.

Πιθανό είναι κι ένα ακόμη μπλόκο των αγροτών στον Ίασμο της Ροδόπης. Ο Γιάννης Πασαλίδης ζήτησε από την κυβέρνηση ν΄ αποσύρει τώρα πριν τις κινητοποιήσεις των αγροτών το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, καθώς σε διαφορετική περίπτωση τόνισε οι κινητοποιήσεις δεν θα έχουνε γυρισμό. Στο ενδεχόμενο ο κ. Αποστόλου να μην επισκεφθεί την Καβάλα την Τετάρτη, είπε ότι σε μια τέτοια περίπτωση το κλείσιμο του δρόμου στην Εγνατία οδό θα γίνει την Τετάρτη κι όχι την Πέμπτη.

Διαβάστε επίσης