• 13 Μαΐου 2024,

Συμβολική διαμαρτυρία υπέρ του ΚΕΘΕΑ

 Συμβολική διαμαρτυρία υπέρ του ΚΕΘΕΑ

Κινητοποιήθηκαν χθες όλοι όσοι εργάζονται στο ΚΕΘΕΑ Καβάλας, όλοι όσοι παρακολουθούν τα προγράμματά του και υποστηρίζουν το πρόγραμμα απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ.

Αυτή τη φορά υπάρχουν πληροφορίες ότι το ΚΕΘΕΑ συγχωνεύεται με τον ΟΚΑΝΑ. Οι πληροφορίες αυτές δημιουργούν ανησυχία, η οποία φέρνει τις κινητοποιήσεις.

Στις 12.00 χθες το μεσημέρι, αρκετός κόσμος συγκεντρώθηκε στην πλατεία Καπνεργάτη, ζητώντας το ΚΕΘΕΑ ως προς τη σημερινή του παρουσία να μείνει ως έχει, να μην αλλάξει τίποτα.

Η εκπρόσωπος του ΚΕΘΕΑ Καβάλας Φωτεινή Οικονομίδου είπε τα εξής:

«Με αφορμή κάποια σενάρια που κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα, στον τύπο, για ενδεχόμενη κατάργηση του ΚΕΘΕΑ και πιθανή συγχώνευση με τον ΟΚΑΝΑ, στέλνουμε κι εμείς ένα μήνυμα διαμαρτυρίας γιατί αυτή την εποχή που η κρίση αυξάνει και τα κρούσματα της χρήσης ναρκωτικών ουσιών, αυξάνει τις μολυσματικές ασθένειες, εμφανίζονται νέες ουσίες, κάθε άλλο η κατάργηση οργανισμών ή συγχώνευση θα βοηθούσε».

ΕΡ: Αυτά τα σενάρια που στηρίζονται;

ΑΠ: «Στηρίζονται σε ένα non paper που έχει πάει στο υπουργείο υγείας».

ΕΡ: Ποιοι έλαβαν μέρος στη διαμαρτυρία σας;

ΑΠ: «Τα μέλη του θεραπευτικού προγράμματος, το προσωπικό, ο σύλλογος οικογένειας εξαρτημένων ατόμων, φίλοι που υποστηρίζουν το ΚΕΘΕΑ εδώ και χρόνια… Σίγουρα οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν. Συμπίπτουν βέβαια και με τις εκδηλώσεις που γίνονται αυτές τις μέρες σε σχέση με την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών, όπου το μήνυμα είναι «η δύναμη είναι ν΄ αλλάζεις».

 

Διαβάστε επίσης