• 28 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΙΟΥΝΗ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΙΟΥΝΗ 2013

Στο πλαίσιο συνεδρίου που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στην Θεσσαλονίκη η ΔΕΠΑ έκανε ένα ακόμη βήμα ως προς το πλωτό LNG που σταθερά προτείνει στον κόλπο της Καβάλας. Εκπρόσωπος της έκανε γνωστό ότι οι άδειες του πλωτού LNG θα έχουν εκδοθεί εντός του τρέχοντος έτους ώστε αυτό να λειτουργήσει το 2015. Ο ίδιος εκπρόσωπος της ΔΕΠΑ αποκάλυψε ότι η εταιρία του δημοσίου «βάφτισε» το LNG της Καβάλας, δίνοντας του το όνομα Aegean LNG. Τοπικοί φορείς και λίγος κόσμος παραβρέθηκαν χθες στην τελετή ονοματοδοσίας του κεντρικού λιμανιού. Ο Μητροπολίτης Προκόπιος δεν φάνηκε ικανοποιημένος με την εξέλιξη. Όπως είπε δεν εξαντλήθηκε το χρέος της Καβάλας προς τον Απόστολο Παύλο. Στην διάρκεια της συνεδρίασης της διοίκησης του Επιμελητηρίου χθες βράδυ εκφράστηκε η πλήρης ικανοποίηση του φορέα για την επιτυχία του αεροπορικού και θαλάσσιου σόου. Υπό έλεγχο τέθηκε χθες το απόγευμα φωτιά πλησίον των εγκαταστάσεων της Βιβλίας Χώρας στο Κοκκινοχώρι. Η φωτιά έκαψε 150 στρέμματα πουρνάρια και λίγες ελιές. Ξεκίνησε από άγνωστη ως τώρα αιτία. Διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΕ Καβάλας κάνουν για δύο ώρες σήμερα το πρωί έμποροι και επαγγελματίες. Ζητούν πάγωμα των χρεών έως και το 2014. Ζητούν επίσης θεώρηση όλων των βιβλιαρίων ασθενείας. Στην Καβάλα θα βρίσκεται το πρωί ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης. Θα παραστεί σε συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο, στην διάρκεια της οποίας θα παρουσιαστούν έργα της ΔΕΥΑΚ στη πόλη. Σήμερα το πρωί θα υπάρξουν κυκλοφοριακά προβλήματα στο δρόμο του Παληού λόγω έργων της επιχείρησης στις Γλάστρες.

 

Συνεχίζονται το απόγευμα οι εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης. Πραγματοποιείται παρέλαση από το λιμάνι ως το παλιό δικαστήριο. Εκτός κυκλοφορίας για 2 περίπου ώρες η οδός Κουντουριώτου, διάστημα στο οποίο το Αστικό ΚΤΕΛ διακόπτει τα δρομολόγια του στην ανατολική πλευρά της πόλης. Κατέπλευσε χθες το απόγευμα στο κεντρικό λιμάνι η πυραυλάκατος του Πολεμικού Ναυτικού «Κάσος». Αρχίζουν σήμερα συνελεύσεις του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ. Το Σαββατοκύριακο εκλογή αντιπροσώπων στο συνέδριο. Συναντήσεις με ιδιοκτήτες Ταξί και οικοδόμους θα έχει το απόγευμα το ΚΚΕ Καβάλας. Περισσότεροι από 45.000 ήταν οι επιβάτες των φέρι μποτ το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, στοιχείο που ανακοίνωσε το Λιμεναρχείο. Μέλη και φίλοι του ΚΕΘΕΑ Καβάλας συγκεντρώθηκαν χθες στην πλατεία Καπνεργάτη όπου ζήτησαν ο φορέας να μην ενωθεί με τον ΟΚΑΝΑ.

 

Αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν από χθες το βράδυ ότι θα υπάρξει στενότερη συνεργασία του ερευνητικού κέντρου Cern με το ΤΕΙ Καβάλας. Σχετική συμφωνία φέρεται να υπογράφηκε χθες στη Γενεύη. Στις 9 το βράδυ εκδήλωση στο Δημοτικό Ωδείο με τον Λευτέρη Μισιργή. Νωρίτερα στην Δ. Βιβλιοθήκη εκδήλωση κατά των ναρκωτικών. Σήμερα και αύριο βράδυ στο κλειστό γυμναστήριο της Καλαμίτσας εκδηλώσεις χορού από τον σύλλογο αθλητικού χορού Dance Sport Association Καβάλας.

 

Ούτε χθες υπήρξαν νέα από τον ΑΟΚ. Αυξάνονται οι πιέσεις προς τον Γιώργο Τσοκτουρίδη ώστε επιτέλους να δραστηριοποιηθεί. Πιθανές προσφυγές απλήρωτων ποδοσφαιριστών. Αν γίνουν τότε θα επηρεαστεί η διαδικασία αδειοδότησης της ομάδας. Μέχρι το προσεχές Σάββατο θα έχει «κλείσει» η υπόθεση του προπονητή στην Ένωση.

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης