• 13 Μαΐου 2024,

μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Στη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης τύπου ρωτήθηκαν οι πρόεδροι της Ομοσπονδίας και του Εμπορικού Συλλόγου για τον πρόσφατο ανασχηματισμό. Ρωτήθηκαν ειδικότερα για την περίπτωση της Καβάλας, που είχε εκπρόσωπο στο προηγούμενο σχήμα αλλά δεν έχει στο καινούργιο. Πριν καν επιχειρήσει να απαντήσει στην ερώτηση ο κ. Λεμονίδης τον πρόλαβε ο κ. Αρσονιάδης. Ο οποίος υποβάθμισε τη συμμετοχή της Καβάλας στη Κυβέρνηση λέγοντας ότι δεν είναι θέμα προσώπων αλλά πολιτικής μόνο. Η απάντηση αυτή είναι εσφαλμένη κατά την άποψη μας. Βεβαίως κι η κάθε Κυβέρνηση κρίνεται από το έργο και την πολιτική της κατεύθυνση. Πάντα όμως ένας ντόπιος κυβερνητικός είναι ένας «δικός μας άνθρωπος» στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.

 

Υπό τις παρούσες συνθήκες η δουλειά του Καβαλιώτη Υφυπουργού ή Υπουργού είναι διαφορετική. Δύσκολη. Άλλη η εποχή που ο Καλαντζής ήταν Υπουργός Μακεδονίας Θράκης, άλλη η εποχή του Νίκου Παναγιωτόπουλου στο Εργασίας. Γράφαμε και χθες ότι παρά ταύτα ο κ. Παναγιωτόπουλος έκανε τη προσπάθεια του και για τα τοπικά ζητήματα. Όσο μπορούσε, όπου μπορούσε. Αλλού πέτυχε κι αλλού όχι. Σίγουρα πάντως η Καβάλα είναι χαμένη από το ότι δεν έχει στο νέο κυβερνητικό σχήμα έναν τουλάχιστον εκπρόσωπο της. Αυτό δεν το είπε χθες ο Παναγιώτης Αρσονιάδης, ευρισκόμενος σε συνδικαλιστικό οίστρο. Απάντησε λάθος αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Ζητούμενο είναι την επόμενη φορά – όποτε κι αν είναι αυτή- η Καβάλα να τα καταφέρει και να «τρυπώσει» στη Κυβέρνηση.

 

Κατά τα άλλα ισχύει η σύντομη και περιεκτική αναφορά που έκανε στο facebook ο Δημοσθένης Τουλκίδης. Αυτό το διάστημα ήταν συνεργάτης του Νίκου Παναγιωτόπουλου. Κι όπως έγραψε το βράδυ της Δευτέρας, όταν ανακοινώθηκε το νέο κυβερνητικό σχήμα « ας ελπίσουμε να προλάβαμε να βάλαμε στους 9 αυτούς μήνες κάποιο λιθαράκι». Θα συμπληρώναμε μόνο το εξής: «και στα θέματα της Καβάλας».

 

Όσο καιρό ήταν στο Υπουργείο Εργασίας ο Νίκος Παναγιωτόπουλος έκανε πάντα μια διαφορετική ιεράρχηση των προβλημάτων και των διαφόρων καταστάσεων. Την οποία εμείς στη Καβάλα ούτε καταλάβαμε, ούτε αποδεχθήκαμε. Πάντα είχε προτεραιότητα η τρόικα. Ποτέ ο τόπος δηλαδή η πόλη και ο Νομός Καβάλας. Αυτοί όμως ήταν οι κανόνες του παιχνιδιού. Κι ενώ με την τρόικα φαίνεται ότι τα κατάφερε (πάντα με βάση τα στάνταρ του προηγούμενου κυβερνητικού σχήματος), δεν τα κατάφερε με τον εαυτό του. Τον «έφαγε» το ΠΑΣΟΚ… Έγινε θυσία στο βωμό της συνεργασίας με το κόμμα του Βενιζέλου. Τα έχει αυτά η πολιτική ζωή. Η οποία σαφώς και συνεχίζεται.

 

Εδώ δεν γλίτωσε του ανασχηματισμού ο πολύς Στυλιανίδης, θα τα κατάφερνε ο πρωτοεμφανιζόμενος σε κυβέρνηση Νίκος Παναγιωτόπουλος; Όσο για τον νέο Υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη, αυτός επέστρεψε (αναβαθμισμένος μάλιστα) σε ένα πόστο που το γνωρίζει καλά. Εκεί στο ΥΠΕΚΑ θα βρει και τον Βασίλη Λιόγκα. Ναι, ο Λιόγκας φαίνεται να «διασώζεται» του ανασχηματισμού. Θα συνεχίσει – όπως δείχνουν τα πράγματα- να είναι συνεργάτης της γενικής γραμματέως του ίδιου Υπουργείου. Ποιος είπε λοιπόν ότι η Καβάλα δεν έχει εκπρόσωπο στη νέα Κυβέρνηση; Έχει και μάλιστα με διπλή ιδιότητα. Και δημοτικός σύμβουλος και σύμβουλος σε θέματα απορριμμάτων- βιολογικών καθαρισμών και πολλών άλλων.

 

Οι εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Καβάλας συμπίπτουν με το συνέδριο της ΝΔ. Παρασκευή και Σάββατο γιορτάζει η Καβάλα. Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή το κρίσιμο συνέδριο της ΝΔ. Αυτό σημαίνει ότι και οι 4 βουλευτές του Νομού θα προτιμήσουν το συνέδριο παρά την τοπική εορτή. Δικαίωμα τους. Το κόμμα είναι πιο μπροστά από την Καβάλα. Προηγείται. Υπό αυτές τις περίπλοκες συνθήκες αμφιβάλλουμε αν η κυβέρνηση στείλει στην Καβάλα κάποιον εκπρόσωπο της. Εκτός αν ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Καβάλας είναι μεν της Κυβέρνησης αλλά του ΠΑΣΟΚ. Το οποίο δεν έχει προγραμματισμένο συνέδριο. Ότι συνεδριακό ήταν να κάνει, το έκανε ήδη.

 

Ο προηγούμενος αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού είχε υπό την συνεχή αιγίδα του το αεροπορικό σόου. Ουσιαστικά ο νέος αυτός θεσμός δημιουργήθηκε επί των ημερών του. Ο σημερινός αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κράτησε αποστάσεις. Εκτός αν ισχύει ότι εσχάτως λέγεται. Σύμφωνα με το οποίο ξέχασαν να τον προσκαλέσουν στην συνέντευξη τύπου που οι λοιποί εμπλεκόμενοι έδωσαν την περασμένη Πέμπτη. Κατόπιν τούτου στο σόου υπήρχε μόνο ένας αντιπεριφερειάρχης, ένας τουλάχιστον εμφανίστηκε. Ο Αρχέλαος Γρανάς.

 

Όχι μόνο στις εκδηλώσεις του Πολύστυλου αλλά και σε αυτές του Κρυονερίου μεμονωμένοι πολίτες στράφηκαν κατά των αιρετών. Την… νύφη την πλήρωσε πάλι ο Γιάννης Πασχαλίδης. Τον οποίο στο Κρυονέρι πλησίασε γυναίκα και τον αποδοκίμασε. Στο πρόσωπο του αποδοκίμαζε την κυβερνητική πολιτική και τους πολιτικούς συνολικά. «Δεν είμαστε όλοι ίδιοι» πρόλαβε να απαντήσει ο Γιάννης Πασχαλίδης. Αμέσως μετά παρενέβησαν άλλοι πολίτες που τον υπερασπίστηκαν κι απομάκρυναν την πρωταγωνίστρια του επεισοδίου.

 

Συνάντηση με τους δημοτικούς του συμβούλους είχε χθες το απόγευμα ο Κωστής Σιμιτσής. Τέθηκε αμέσως το θέμα της συμμετοχής στην σημερινή παρέλαση της Πατριωτικής Κίνησης. Ο κ. Σιμιτσής άκουσε την μεγάλη πλειοψηφία των συνεργατών του να διαφωνούν με την ιδέα του. Φάνηκε να αλλάζει άποψη, κάτι που αργότερα χθες βράδυ δεν επιβεβαιώνονταν. Φήμες αναφέρουν ότι για αυτόν τον λόγο ο Θόδωρος Μουριάδης απείλησε ακόμη και με παραίτηση από τη θέση του αντιδημάρχου!

 

Πρόκειται για μια ακόμη «σαλάτα» του Δημάρχου Καβάλας. Πρώτα έδωσε άδεια στην Πατριωτική Κίνηση να συμμετέχει στην παρέλαση. Δεν είπε σε κανέναν το παραμικρό. Όταν όμως το νέο έγινε ευρύτερα γνωστό τότε κατάλαβε την λάθος απόφαση του και κυρίως το εσφαλμένο των χειρισμών του. Αφού λοιπόν τους ξεσήκωσε, προσπαθεί τώρα να βρει τι θα κάνει. Κατά την άποψη μας ότι ήταν να κάνει το έκανε. Αν δεν υπήρχαν όλα αυτά (δηλαδή οι διαφωνίες και οι διαμαρτυρίες ακόμη και των νομαρχιακών επιτροπών των κομμάτων) η Πατριωτική Κίνηση θα έκανε σήμερα κανονικότατα παρέλαση. Ότι άλλο μεσολαβήσει ή αλλάξει (αν αλλάξει) θα είναι λόγω των αντιδράσεων και μόνο.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης