Συμπληρωματικά έγγραφα – Κατέθεσε για την υπόθεση Μπουδακίδου ο Γ. Τσαλουχίδης

 Συμπληρωματικά έγγραφα – Κατέθεσε για την υπόθεση Μπουδακίδου ο Γ. Τσαλουχίδης

Εξέλιξη υπήρξε την περασμένη εβδομάδα σχετικά με τις εκδηλώσεις Μπουδακίδου, οι οποίες χρηματοδοτήθηκαν από τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Καβάλας, το 2005 και το 2006. Η εξέλιξη που υπήρξε θεωρείται αρκετά σημαντική και οφείλεται στο γεγονός ότι η διαδικασία της ανάκρισης είναι ακόμη ανοιχτή, εξαιτίας του ότι εκκρεμεί στο δικαστικό συμβούλιο το θέμα της καταβολής εγγύησης από το Σοφία Μπουδακίδου.

Αν η ανάκριση είχε ολοκληρωθεί κι ο φάκελος είχε αποσταλεί στο Εφετείο Θράκης, τότε δε θα είχε κανείς από τους κατηγορούμενους τη δυνατότητα να καταθέσει συμπληρωματικά έγγραφα.

Αυτό έκανε την προηγούμενη εβδομάδα ο Γιώργος Τσαλουχίδης. Σ΄ αυτό το σημείο να θυμίσουμε ότι, η Σοφία Μπουδακίδου επί της εγγύησης που της επέβαλαν ανακριτής και εισαγγελέας – το ποσό των 10.000 ευρώ – έχει ζητήσει να μειωθεί το χρηματικό ποσό, αίτημα που εκκρεμεί στα δικαστικά συμβούλια. Έτσι η ανακριση δεν έχει ακόμη περαιωθεί, βρίσκεται στην Καβάλα.

Ο Γιώργος Τσαλουχίδης δια του συνηγόρου του Παύλου Γκιουρτζή κατέθεσε σημαντικά συμπληρωματικά έγγραφα, που αφορούν τις αρμοδιότητες των νομαρχιακών επιτροπών, όπως αυτές είχαν καθορισθεί με αποφάσεις του νομαρχιακού συμβουλίου, στην αρχή του 2005.

Ειδικότερα ο Γιώργος Τσαλουχίδης κατέθεσε ομόφωνη απόφαση του νομαρχιακού συμβουλίου, με ημερομηνία πάντως 2005, που αφορά την αρμοδιότητα της 4ης νομαρχιακής επιτροπής που πλέον αυτή αποφασίζεται να είναι αρμόδια επί του συνόλου των θεμάτων πολιτισμού κι αθλητισμού.

Στην ίδια μάλιστα απόφαση του νομαρχιακού συμβουλίου που κατατέθηκε στον ανακριτή, φέρεται να είναι εισηγητής γι΄αυτήν την ενισχυση της 4ης επιτροπής με αρμοδιότητες ο ίδιος ο νομάρχης Θόδωρος Καλλιοντζής.

Γιατί το σημείο αυτό είναι σημαντικό; Επειδή όπως φημολογείται όλοι οι κατηγορούμενοι κατά την απολογία τους υποστήριξαν ότι η 4η νομαρχιακή επιτροπή κατά λάθος αποφάσιζε για τις εκδηλώσεις Μπουδακίδου, αφού αρμόδια ήταν η 1η νομαρχιακή επιτροπή. Οι αποφάσεις που πάρθηκαν για τις εκδηλώσεις Μπουδακίδου, άρχισαν το Μάιο του 2005 και είναι αποφάσεις νομαρχιακών επιτροπών και ειδικότερα της 4ης νομαρχιακής. Να σημειώσουμε επίσης ότι εκείνο το διάστημα πρόεδρος της 1ης νομαρχιακής επιτροπής ήταν ο Γιώργος Τσαλουχίδης και της 4ης ο Κώστας Τζώτζος.

Στο σημείο αυτό μπορεί εύκολα να καταλάβει κανείς τι θέλει να πει στον ανακριτή ο Γ. Τσαλουχίδης, υποστηρίζει καταθέτοντας τα συγκεκριμένα συμπληρωματικά έγγραφα, ότι για τις εκδηλώσεις που ψάχνει η δικαιοσύνη, αρμόδια ήταν η απόφαση του νομαρχιακού συμβουλίου, η 4η νομαρχιακή επιτροπή, όχι η 1η στην οποία ο ίδιος ήταν πρόεδρος.

 

 

Διαβάστε επίσης