• 19 Μαΐου 2024,

Συνεχίζεται το έργο του παιδικού σταθμού στα Καλαφατιά.

 Συνεχίζεται το έργο του παιδικού σταθμού στα Καλαφατιά.

Συνεχίζεται εδώ και λίγες ημέρες το ημιτελές έργο της κατασκευής του παιδικού σταθμού του Δήμου Καβάλας, στα Καλαφατιά, στην οδό Εκάβης. Το έργο αυτό πέρασε τη δική του περιπέτεια, καθώς διεκόπη ξαφνικά η χρηματοδότηση μόλις άρχισε στην Ελλάδα η οικονομική κρίση. Τώρα με την καινούρια δημοπράτηση μέρους του έργου που απέμεινε, ο Δήμος Καβάλας αισιοδοξεί ότι ο νέος παιδικός σταθμός θα είναι έτοιμος, την προσεχή άνοιξη.

Αυτό είναι το συμπέρασμα της επίσκεψης και της συζήτησης που είχε με το νέο ανάδοχο του έργου, ο Κωστής Σιμιτσής και ο Θόδωρος Μουριάδης, την περασμένη Παρασκευή το πρωί.

Στο διαδίκτυο, στην ιστοσελίδα του ο κ. Σιμιτσής, έγραψε για το έργο τα ακόλουθα: «Ο παιδικός σταθμός του Καρνάγιου, στην οδό Εκάβης, ξεκίνησε να χτίζεται το 2008 με χρηματοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών. Το 2010 το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ καταργήθηκε ξαφνικά και η χρηματοδότηση κόπηκε οριστικά. Αλλάξαμε πλεύση και ζητήσαμε χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας. Μόνο που έπρεπε να αλλάξουμε τις μελέτες ώστε το έργο να ξεπεράσει τις 300.000€, να διαλύσουμε την εργολαβία με τον προηγούμενο εργολάβο, να υποβάλουμε καινούργιο σχέδιο στο Υπουργείο Υγείας για το κτιριολογικό μας πρόγραμμα. Τελείωσαν τα γραφειοκρατικά, έγινε καινούργια δημοπρασία και ελπίζουμε τώρα ο παιδικός σταθμός να περατωθεί έγκαιρα για να υποδεχθεί τα παιδάκια της περιοχής».

 

 

Διαβάστε επίσης