Συμφωνία και εκτόνωση ζητά η κυβέρνηση

 Συμφωνία και εκτόνωση ζητά η κυβέρνηση

Τελικά κανείς δεν γνωρίζει αν το περιβόητο ραντεβού της κυβέρνησης με τους αγρότες θα γίνει αφού απο τα μπλόκα ακούγονται φωνές που διαφωνούν κάθετα με μια τέτοια εξέλιξη αφού θεωρούν το ραντεβού προσχεδιασμένο χωρίς εκπλήξεις και προβλέψιμο αποτέλεσμα.

Η κυβέρνηση θέλει το ραντεβού να γίνει μέσα σε αυτή την εβδομάδα αν οχι σήμερα Δευτέρα  και οι ελαφρύνσεις που θα ανακοινωθούν στους αντιπροσώπους των αγροτών να οδηγήσουν στην εκτόνωση της κατάστασης και της αναδίπλωσης του αγροτικού μπλόκ.

Απο την άλλη οι αγρότες και το Σαββατοκύριακο που μόλις πέρασε αποφάσισαν να σκληρύνουν ακόμα περισσότερο την στάση τους με νέους επ’ αόριστο αποκλεισμούς των δρόμων θεωρώντας οτι είμαστε στην τελευταία φάση της κόντρας που όλα δείχνουν οτι θα είναι μετωπική.

Οι αγρότες είναι πάνω απο ένα μήνα στους δρόμους και με τα μπλόκα τους έχουν δημιουργήσει προβλήματα που ταλαιπωρούν τους έλληνες πολίτες που έτσι και αλλιώς έχουν να αντιμετωπίσουν μια δύσκολη και σκληρή καθημερινότητα.

Σε αυτή την παρούσα χρονική στιγμή  τα της Ελλάδας έχουν περάσει σε δεύτερη μοίρα αφού ολόκληρη η Ε.Ε ασχολείται με το προσφυγικό αλλά και την συμφωνία με τους Βρετανούς που εδραιώνει το καθεστώς της Βρετανίας μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλα δεν της δίνει το δικαίωμα για μονομερείς αποφάσεις.

Η συμφωνία απο την πλευρά του Βρετανού πρωθυπουργού ΄κρίνεται θετική και όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ΄πλέον έχει κάθε λόγο να ταχθεί υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα που έρχεται και θα τεθεί στους Βρετανούς πολίτες το ερώτημα για παραμονή ή οχι της χώρας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πάμε δηλαδή για ένα ακόμα δημοψήφισμα που εκτός απο την διαδικασία δεν έχει καμμία άλλη σχέση με το δημοψήφισμα του Τσίπρα που έγινε για άλλο λόγο σε άλλες συνθήκες και ένα εξαιρετικά εχθρικό περιβάλλον.

Για το θέμα της παραμονής ή οχι της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση η συμφωνία ήρθε πολύ γρήγορα και απο όλες τις πλευρές υπήρχε μια ικανοποίηση για την επίτευξη της συμφωνίας που αγγίζει και τα όρια της ανακούφισης ιδιαίτερα απο την πλευρά των Ευρωπαίων που θέλουν στην Ένωση τους την Βρετανία.

Όσο αφορά τον καιρό η αστάθεια συνεχίζεται αν και σήμερα Δευτέρα η ΕΜΥ έχει προβλέψει καλό καιρό με καλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Πάντως τα 17άρια και τα 19άρια της προγούμενης εβδομάδας θα πρέπει να τα ξεχάσουμε για αυτή την τελευταία εβδομάδα του Φλεβάρη ο οποίος πέρασε με πολλές δυσκολίες και κινητοποιήσεις που όπως όλα δείχνουν θα μας συνοδεύσουν και το πρώτες ημέρες του Μάρτη.

Πάντως ο Κατρούγκαλός βλέπει αυτή την εβδομάδα συμφωνία με τους αγρότες και ΄στο βάθος αξιολόγηση αφού φαίνεται οτι οι αυξήσεις της έκτακτης εισφοράς θα δώσουν την δυνατότητα στην κυβέρνηση να “μαλακώσει” κάπως τα μέτρα για τους αγρότες.

Αυτό όσο αφορά το εσωτερικό μέτωπο των αγροτών αφου το εξωτερικό μέτωπο αυτό των δανειστών θα καμφθεί με μειώσεις των επικουρικών συντάξεων.

Όλα είναι κανονισμένα και προγραμματισμένα.

Το θέμα είναι να μην υπάρξουν απρόοπτες εξελίξεις για την κυβέρνηση που θέλει να τελειώνει και να οδηγήσει την χώρα στην φάση της αξιολόγησης.

Άλλωστε ο Τσίπρας δήλωσε προχθές στην βουλή οτι σε λίγο καιρό θα οδηγήσει την χώρα σε ήρεμα και σίγουρα νερά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Κυριακάτικης Καθημερινής η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκεκα Μέρκελ μετά το δημοψήφισμα του Τσίπρα είχε εκμυστηρευτεί στον Ολάντ οτι ήθελε την Ελλάδα έξω απο το ευρώ υιοθετώντας την πρόταση Σόϊμπλε.

Τελικά τις άσχημες για την χώρα αυτές εξελίξεις πρόλαβε η επική “κωλοτούμπα” του Τσίπρα που μαλάκωσε τις αντιδράσεις και έσωσε την παρτίδα κυριολεκτικά στο παρά πέντε.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά μέχρι αύριο που θα τα ξαναπούμε και να έχετε το νού σας.

Σίγουρα τα καλύτερα είναι αυτά που ακόμα δεν έχουμε ζήσει και σίγουρα τα καλύτερα έρχονται.

Καλή σας ημέρα και καλή εβδομάδα.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης