• 19 Μαΐου 2024,

Συμφωνεί ο Θόδωρος Μουριάδης με τις κινήσεις της διοικήσεως για τον Μαρινόπουλο

 Συμφωνεί ο Θόδωρος Μουριάδης με τις κινήσεις της διοικήσεως για τον Μαρινόπουλο

Συνεδρίασε το μεσημέρι της Τρίτης η διοίκηση της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ κι αποφάσισε να δώσει λίγο ακόμη χρόνο στην εταιρία Μαρινόπουλος προκειμένου να καταβάλει ένα από τα απλήρωτα ενοίκια του καταστήματος στη Δημοτική Αγορά. Σε διαφορετική περίπτωση θα κινηθεί νομικά εναντίον της. Την απόφαση καταψήφισε ο εκπρόσωπος της παράταξης «Ο τόπος της ζωής μας» Γιάννης Μούτλιας, ενώ συμφώνησε με τους χειρισμούς της διοίκησης ο εκπρόσωπος της «Ανοιχτής Πόλης» Θόδωρος Μουριάδης. Να σημειωθεί ότι το χρέος της εταιρίας Μαρινόπουλος προς τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ ξεπερνά τις 200.000 ευρώ.

Έχοντας ασκήσει διοίκηση στο δήμο Καβάλας ο Θόδωρος Μουριάδης, κλήθηκε το πρωί της Τετάρτης να παραθέσει την άποψή του επί του θέματος. Όπως εξήγησε από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΠΡΩΙΝΗΣ ο πρώην αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών: «Οι εποχές είναι εξαιρετικές δύσκολες για όλους λόγω της οικονομικής κρίσης. Ομολογουμένως, από την επιχείρηση Μαρινόπουλου επί σειρά ετών τόσο η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ όσο και γενικότερα ο δήμος Καβάλας έχουν ωφεληθεί. Το μίσθωμα των 41.000 ευρώ που κατέβαλε για την ενοικίαση του ισογείου χώρου της Δημοτικής Αγοράς ήταν σημαντικό κι αποτελούσε ένα καλό έσοδο για το δημοτικό ταμείο.

Όντως, κατά το τελευταίο διάστημα παρατηρήθηκε δυσκολία στην πληρωμή κάποιων ενοικίων. Η διοίκηση της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ αποφάσισε να λαμβάνει επιταγές της επιχείρησης που θα εξοφλούνταν σε διάστημα τριών μηνών. Έτσι η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ έχει στα χέρια της αυτές τις επιταγές κι ένα μόνο ενοίκιο παραμένει ανεξόφλητο, το οποίο αφορά στο μήνα Αύγουστο. Να διευκρινίσω ότι υπάρχει επιταγή με το αντίστοιχο ποσό του Αυγούστου, η οποία ωστόσο λήγει εντός της τρέχουσας εβδομάδας και δε γνωρίζουμε εάν τελικά θα πληρωθεί.

Παράλληλα, η διοίκηση της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ εξουσιοδότησε την πρόεδρο Αναστασία Ιωσηφίδου να ταξιδέψει στην Αθήνα και να έρθει σε επαφή με υπευθύνους της επιχείρησης, ώστε να ενημερωθεί για την οικονομική πορεία. Νομικός δεν είμαι φυσικά, ώστε να αποφανθώ εάν επράχθησαν εγκαίρως όλα τα προβλεπόμενα, αλλά εκτιμώ ότι η διοίκηση χειρίζεται ορθά το συγκεκριμένο πρόβλημα. Αν η επιχείρηση αποχωρήσει από τον μισθωμένο χώρο κι αυτός παραμείνει άδειος για κάποιους μήνες, τότε η οικονομική απώλεια για το ταμείο του δήμου θα είναι σοβαρή».

 

Διαβάστε επίσης