• 7 Μαΐου 2024,

Αύξηση δικαιούχων κοινωνικού φαρμακείου

 Αύξηση δικαιούχων κοινωνικού φαρμακείου

Πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο κοινωνικό φαρμακείο η καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή βασιλόπιτας του κοινωνικού φαρμακείου ιατρείου των φορέων του Δήμου Καβάλας, όλων όσων συμμετέχουν στο πρόγραμμα ΣΤΗΡΙΖΩ.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν η Δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα, εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης ΦΝΘ, η αντιδήμαρχος Κορίνα Χιώτη Πρασσά, η πρόεδρος της Δημωφέλειας Αναστασία Ιωσηφίδου, η Άννα Γιοβανιού από το παράρτημα των  Γιατρών του κόσμου, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξενοφών Κροκίδης, εκπρόσωπος των οδοντίατρων, η πρόεδρος του συλλόγου ΠΝΟΗ Αναστασία Χ»Βαρύτη, ο πρώην δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής, ο δημοτικός σύμβουλος Άρης Βέρρος, αλλά κι ο πρώην αντιδήμαρχος Κυριάκος Σταυρίδης. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και προσωπικό του κοινωνικού ιατρείου / φαρμακείου, αλλά και πολίτες που επωφελούνται των υπηρεσιών του.

Όλοι όσοι μίλησαν στους δημοσιογράφους ή στη σύντομη εκδήλωση, παρατήρησαν το ίδιο πράγμα. Ότι δηλαδή ενώ η κρίση συνεχίζεται, οι δικαιούχοι του κοινωνικού ιατρείου φαρμακείου αυξάνονται. Όλοι ευχήθηκαν το ίδιο πράγμα, η κρίση να ξεπεραστεί και να πάψουν να είναι απαραίτητες τέτοιες δομές.

Σημειώθηκε επίσης ότι τους τελευταίους μήνες παράρτημα του κοινωνικού ιατρείου / φαρμακείου λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία στη Χρυσούπολη, για λογαριασμό των πολιτών του Δήμου Νέστου.

Ασκήθηκε κριτική στην κυβέρνηση που όπως αναφέρθηκε δεν τήρησε τις υποσχέσεις της, για να μη συμμετέχουν με χρήματα οι ανασφάλιστοι στην εξυπηρέτησή τους από τα φαρμακεία, με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις αν και κάποιος είναι άνεργος, συμμετέχει στην συνταγή που πρέπει να του δοθεί.

Το κλίμα ήταν ευχάριστο, καθώς με μπόλικη εθελοντική δουλειά, το κοινωνικό ιατρείο φαρμακείο στέκεται καλά στα πόδια του, εξυπηρετώντας ένα σωρό ανθρώπους, στα όρια του Δήμου Καβάλας.

Διαβάστε επίσης