ΣΥΜΦΩΝΙΑ και ΜΝΗΜΟΝΙΟ Νο3

 ΣΥΜΦΩΝΙΑ και ΜΝΗΜΟΝΙΟ Νο3

Όπως φαίνεται μετά απο μια μαραθώνια σύνοδο Κορυφής που ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα της Κυριακή και μέχρι το πρωί της Δευτέρας δεν είχε ολοκληρωθεί μάλλον πάμε για συμφωνία που θα φέρει ένα βαρύ ΜΝΗΜΟΝΙΟ που είναι και το αντίτιμο προκειμένου να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ.

Ο Τσίπρας απο την στιγμή που αντιλήφθηκε τι σημαίνει για την χώρα “άτακτη χρεωκοπία” κλειστές τράπεζες και 60άρια απο τα ΑΤΜ έδωσε τα ρέστα του προκειμένου να πάρει μια συμφωνία που όπως καταλαβαίνετε και εσείς θα μας φέρει το τρίτο και πιο άγριο ΜΝΗΜΟΝΙΟ αφού τα λάθη που έγινα όλους αυτούς τους μήνες απο την πλευρά της κυβέρνησης θα τα πληρώσουμε σε φόρους και αυτή είναι το καλό σενάριο αφού όπως όλα δείχνουν οι Γερμανοί και κάποιες άλλες χώρες μας είχανε έτοιμους για σέντρα και εκτός Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με τα όλα όσα μεσολάβησαν απο το Σάββατο μέχρι και σήμερα Τσακαλώτος και Τσίπρας δώσανε στην κυριολεξία μεγάλη μάχη για να κρατήσουν την χώρα στην ζώνη του ευρώ αφού κάποιες χώρες όπως αποδείχθηκε και απο τις θέσεις που πήρανε σε Eurogroup και Σύνοδο Κορυφής είχανε πάρει την απόφαση να δείξουν στην Ελλάδα την πόρτα της εξόδου και να καθαρίσουν μαζί μας οριστικά.

Ο Τσίπρας που φαίνεται οτι είναι ένας ευφυής πολιτικός την πάτησε απο τις επιλογές του αφού αρκετοί απο αυτούς που εμπιστεύτηκε στην κυβέρνηση του είτε τον πουλήσανε είτε αποδείχθηκνα πολλοί λίγοι για τις θέσεις που τους έδωσε.

Φαίνεται σήμερα οτι μεγάλο πρόβλημα δημιούργησε η θέση του Βαρουφάκη στην θέση του υπουργού οικονομικών που μετά απο ΄κάθε Eurogroup έκανε την θέση της Ελλάδας απέναντι στους δανειστές ολοένα και πιο δύσκολη με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο χείλος του γκρεμού να παλεύουμε να καρατήσουν την χώρα στην Ευρωζώνη.

Ο Τσίπρας εμπιστεύτηκε έναν άνθρωπο που προφανώς όσο αφορά τις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους είχε κάτι άλλο στο μυαλό του απο αυτό που είχε ο πρωθυπουργός της χώρας και την πήγε αλλού την συζήτηση αφού το τελευταίο όπως αποδείχθηκε που είχε στο μυαλό του ήταν να τα βρεί μαζί τους.

Η αντικατάσταση του απο τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ήταν καθυστερημένη και είναι σίγουρο οτι αν απο την αρχή  των διαπραγματεύσεων είχαμε άλλον υπουργό οικονομικών ίσως σήμερα τα πράγματα για την Ελλάδα να ήτανε καλύτερα και να μην φτάσουμε στο σημείο να παρακαλάμε για ΜΝΗΜΟΝΙΟ προκειμένου να μείνουμε εντός της ζώνης του ευρώ.

Βέβαια θα πρέπει να σημειωθεί οτι στην τελευταία αυτή μάχη που έδωσε ο Τσίπρας στην πολύ κρίσιμη πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής για να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη είχε και ισχυρούς συμμάχους όπως την Κύπρο την Γαλλία και την Ιταλία.

Χωρίες αυτές τις χώρες στο πλάϊ μας δεν νομίζω οτι θα καταφέρναμε να αποτέψουμε ένα GREXIT που ήτανε το πιο ισχυρό σενάριο πρίν την έναρξη των συνομιλιών του Σαββατοκύριακου που μόλις μας πέρασε.

Τα πράγματα ήταν τόσο σοβαρα άσχετα αν οι περισσότερο έλληνες δεν κατανόησαν την σοβαρότητα της κατάστασης και περιμένανε μια συμφωνία θεωρώντας την δεδομένη στις παραλίες κάτω απο τις ομπρέλες θαλάσσης.

Μακάρι να πάνε όλα καλά για την Ελλάδα και να έχουμε συμφωνία με το μικρότερο κόστος για να μπορέσουμε να σώσουμε πρώτα τις τράπεζες που στεγνώσανε και εν συνεχεία να αποτρέψουμε την χρεοκοπία της χώρας.

Η πορεία δεν θα είναι εύκολη και δυστυχώς φαίνεται οτι οι οικονομικές συγκυρίες μας γυρίσανε στο 2010 μηδενίζοντας το κοντέρ και αναγκάζοντας τους έλληνες να ξεκινήσουν με το ΜΝΗΜΟΝΙΟ αυτό μια καινούργια πορεία λιτότητας.

Θα ζοριστούμε , θα σφιχτούμε αλλα θα πρέπει να αντέξουμε για να σώσουμε την Ελλάδα.

Με την κυβέρνηση του Τσίπρα πήγαμε για μαλί και βγήκαμε κουρεμένοι και σήμερα είμαστε αναγκασμένοι να σηκώσουμε τις υπερβολικές απαιτήσεις των εταίρων ιδιαίτερα των Γερμανών που δεν χάνουν ευκαιρία να εκιδκούνται τους έλληνες.

Να είστε σίγουροι οτι αν τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους  απο την αρχή  τις είχε αναλάβει για την ελληνική πλευρά ο Τσίπρας σίγουρα τα πράγματα θα πηγαίνανε καλύτερα και θα ήταν σίγουρα πιο εύκολα σήμερα ή αν θέλετε πιο προβλέψιμα.

Κατα τα άλλα πάμε καλά και συνεχίζουμε καλοκαιρινά με καλοκαιρινή διάθεση αφού είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού με τον κόσμο παρά την κρισιμότητα της κατάστασης να μην χάνει ευκαιρία για παραλία.

Προχθές Κυριακή απο την Καβάλα μέχρι και τους Αμμολόφους γινότανε στην κυριολεξια χαμός με τους Βούλγαρους και τους Τούρκους να κάνουν την διαφορά.

Παρά την ρευστή κατάσταση της χώρας μας τις τελευταίες εβδομάδες με τις τράπεζες κλειστές οι Βαλκάνιοι μας προτιμάμε και συνεχίζουν να έρχονται με μανία σώζοντας επι της ουσίας την παρτίδα.

Να είστε σίγουροι οτι αν δεν είχαμε και αυτούς θα είμασταν στην κυριολεξία για κλάματα.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

΄Να είστε καλά και να μην χάνετε την αισιοδοξία σας οτι όλα θα πάνε καλά.

Να μην χάσουμε το κουράγιο μας και τον αυθορμητισμό μας.

Είμαστε σίγουροι οτι στο τέλος θα τα καταφέρουμε αφού πάντα στο τέλος η Ελλάδα τα καταφέρνει.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης