• 4 Μαΐου 2024,

Συνάντηση στο «Όσκαρ» για την αγορά

 Συνάντηση στο «Όσκαρ» για την αγορά

Το μεσημέρι της Δευτέρας με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, πραγματοποιείται γενική συνέλευση του εμπορικού κόσμου. Είναι μία διαδικασία που δεν έχει ξαναγίνει καθώς οι συνελεύσεις των εμπόρων ήταν μέχρι τώρα στην αρμοδιότητα του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας.

Εξ αυτού του λόγου ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας εμφανίζεται δυσαρεστημένος με την πρωτοβουλία του Δήμου, άσχετα εάν αυτή έρχεται ως φυσιολογική συνέχεια της συζήτησης που ξεκίνησε για την αλλαγή του κανονισμού χρήσης πεζοδρομίων στην οδό Ομονοίας.

Έτσι όπως διοργανώνεται η συνάντηση τη Δευτέρα, το μεσημέρι στην αίθουσα του «Όσκαρ», οι έμποροι που θα παραβρεθούν στη διαδικασία είναι πολύ φυσικό να θέσουν γενικότερα ζητήματα από αυτά τα κεντρικών οδών, αρμοδιότητας του Δήμου Καβάλας.

Αναμένεται η προσέλευση να κυμανθεί στα 40 με 50 άτομα.

Παρών θα είναι και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χρήστος Ηλιάδης.

Αφορμή για τη συνάντηση, η πρωτοβουλία του Δήμου Καβάλας να αλλάξει ή όχι τον κανονισμό χρήσης πεζοδρομίων στην οδό Ομονοίας. Με πρόσκληση που μοιράσθηκε σε όλα τα καταστήματα στην αγορά, ειδικά σε αυτά της οδού Ομονοίας, οι έμποροι καλούνται στη γενική συνέλευση, αλλά και κάτοικοι της περιοχής, όπως επίσης κι άλλοι πολίτες, που θα γίνει στις 2.15 το μεσημέρι της Δευτέρας, στην αίθουσα του «Όσκαρ».

Είναι μία ευκαιρία να συζητήσουμε κι άλλα θέματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο της πόλης, γράφει στην πρόσκλησή του ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής, ο οποίος μοίρασε στα καταστήματα και μία σχετική δημοσκόπηση που πρέπει να συμπληρώσουν οι καταστηματάρχες.

Συγκεκριμένα τους ρωτά για τους πάγκους και τη λειτουργία της αγοράς. Να αλλάξει ή όχι ο κανονισμός του Δήμου Καβάλας; Να επιτραπεί χρήση πεζοδρόμων ή χρήση των πεζοδρομίων από τους καταστηματάρχες και στην Ομόνοια; Ν΄ απαγορευτούν παντού οι πάγκοι. Να επιτραπούν μόνο σε παραδοσιακές περιοχές ή παραδοσιακά επαγγέλματα;

Με το ίδιο ερωτηματολόγιο ο Δήμος Καβάλας ζητά από τους εμπόρους να του καταθέσουν άλλες ιδέες και προτάσεις τους.

 

Διαβάστε επίσης