• 23 Μαΐου 2024,

Φωτεινοί σηματοδότες στην οδό Τενέδου

 Φωτεινοί σηματοδότες στην οδό Τενέδου

Ολοκληρώνεται ως το τέλος του μηνός η 2η εργολαβία που αφορά τα κυκλοφοριακά δεδομένα στην οδό Τενέδου την περιοχή πλησίον του νέου δικαστικού μεγάρου. Πρόκειται για ένα έργο με προϋπολογισμό ελαφρώς μεγαλύτερο των 100.000 ευρώ, που δρομολόγησε στο τέλος της θητείας του ο νομάρχης Θ. Καλλιοντζής, έργο που λόγω ενστάσεων άργησε να ξεκινήσει και έτσι εκτελείται τους τελευταίους μήνες. Το βασικό θέμα των ίδιων εργασιών αφορά τη βελτίωση των πεζοδρομίων κοντά στο νέο δικαστικό μέγαρο. Στη διασταύρωση μπροστά από τον «Ακρίτα του Πόντου», τοποθετήθηκαν φωτεινοί σηματοδότες, που θα λειτουργήσουν όμως μετά από είκοσι περίπου ημέρες αφού μεσολαβεί η διαδικασία σύνδεσης των νέων φωτεινών σηματοδοτών με το δίκτυο της ΔΕΗ.

Το έργο στην τελευταία του φάση προβλέπει την επέκταση των κάγκελων που θα τοποθετηθούν στα πεζοδρόμια στην ίδια περιοχή.

Οι φωτεινοί σηματοδότες στην οδό Τενέδου ουσιαστικά θα λειτουργούν με τέτοιο τρόπο ώστε από μόνοι τους να περιορίζουν τις ταχύτητες των αυτοκινήτων.

Χθες έγινε δοκιμαστική λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών, που είναι ο τρίτος φωτεινός σηματοδότης στην ίδια περιοχή, μέσα σε λίγα μόνο μέτρα.

Υπάρχουν φωτεινοί σηματοδότες τόσο στον κόμβο του Περιστερίου, όσο και λίγα μέτρα μετά στον κόμβο μπροστά από το δημοτικό στάδιο.

Το έργο ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Θα εξυπηρετεί κυρίως αυτούς που βρίσκονται στην περιοχή του χώρου αναψυχής όπου είναι τοποθετημένο το άγαλμα του «Ακρίτα του Πόντου», ή αυτούς που κινούνται προς το νέο δικαστικό μέγαρο.

Εξυπηρετεί όμως και τους περιπατητές Καβαλιώτες που σχεδόν όλο το έτος βαδίζουν τη διαδρομή από το κόμβο Φαλήρου μέχρι την Ιχθυόσκαλα.

 

Διαβάστε επίσης