• 19 Μαΐου 2024,

Συνέντευξη τύπου για το ασφαλιστικό

 Συνέντευξη τύπου για το ασφαλιστικό

Μία ακόμη συνέντευξη τύπου για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο δόθηκε χθες από τα συνεργαζόμενα σωματεία Οικοδόμων, Εμποροϋπαλλήλων – Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΝΑΤ. Ήταν μία πρόσκληση στους πολίτες να συμμετάσχουν σε κινητοποιήσεις τόσο σε αυτές που έγιναν χθες το απόγευμα, όσο και στις επόμενες καθώς κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό προγραμματίζονται σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Η Ρούλα Χατζητοπαλούδη, εκπρόσωπος των Εμποροϋπαλλήλων μίλησε πρώτη. Αναφέρθηκε στην κοινή πρωτοβουλία με τους συνταξιούχους κι άλλους εργαζόμενους, ζήτησε να ανοίξει η συζήτηση για το ασφαλιστικό παντού. «Είναι το χειρότερο αυτό το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, απ΄όλα τα προηγούμενα», είπε η κα Χατζητοπαλούδη. Σημείωσε ότι το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό αφορά όλους τους πολίτες. Κάλεσε δε τον κόσμο να μην κάνει ούτε ένα βήμα πίσω από τον αγώνα. Ζήτησε οι πολίτες της Καβάλας να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που θα γίνει το πρωί του Σαββάτου στην κεντρική πλατεία και στην πανεργατική απεργία στις 4 Φεβρουαρίου.

Ο Πέτρος Ταχματζίδης μίλησε για λογαριασμό του σωματείου ΙΚΑ. «Είναι η ταφόπλακα της κοινωνικής ασφάλισης το ασφαλιστικό νομοσχέδιο» είπε ο κ. Ταχματζίδης και το παρομοίασε με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο Γιαννίτση, που αποσύρθηκε υποχρεωτικά λόγω κινητοποιήσεων στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας. «Τότε ο Γιαννίτσης παραιτήθηκε», είπε με νόημα ο κ. Ταχματζίδης.

Το σωματείο των συνταξιούχων ΙΚΑ, είπε επίσης, έκανε περιοδείες στα ΚΑΠΗ όπου ενημέρωσε τους συνταξιούχους με θετικά αποτελέσματα. Σήμερα – υπενθύμισε ο κ. Ταχματζίδης – πραγματοποιείται σύσκεψη συνταξιοδοτικών σωματείων στην αίθουσα «Ν. Μάρτης», προκειμένου όλοι μαζί – τόνισε – ν΄ αποτρέψουμε το νέο έγκλημα.

Ο Γιώργος Πετρούδης εκπρόσωπος των συνταξιούχων του ΝΑΤ είπε μεταξύ των άλλων: «Θέλουμε όλοι να σηκωθούν από τον καναπέ. Να βγούμε όλοι στο δρόμο. Να πείσουμε και να ενημερώσουμε ακόμα κι αυτούς που δεν είναι ενημερωμένοι για το περιεχόμενο του ασφαλιστικού νομοσχεδίου».

Διαβάστε επίσης