• 19 Μαΐου 2024,

Συνεχίζονται οι προσπάθειες για την Αγία Μαρίνα

 Συνεχίζονται οι προσπάθειες για την Αγία Μαρίνα

Ούτε το υπουργείο κοινωνικής ασφάλισης αποδέχεται την ευνοϊκή ρύθμιση των χρεών του ιδρύματος Αγία Μαρίνα, όπως δεν είχε αποδεχθεί και το υπουργείο οικονομικών. Υπενθυμίζεται ότι οι δύο αρνητικές απαντήσεις προήρθαν κατόπιν σχετικής ερωτήσεως του βουλευτή Νίκου Παναγιωτόπουλου. Σε σχετική ερώτηση για το τι μέλλει γενέσθαι, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος μας δήλωσε:

«Συνεχίζουμε την προσπάθεια μέχρι του σημείου εξεύρεσης μιας λύσης, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η λειτουργία του ιδρύματος. Φαίνεται ότι  τα λάθη που διεπράχθησαν σωρευτικά και η ζημία που υπέστη το ίδρυμα ήταν τελικά πολύ σοβαρότερα από την αρχική μας εκτίμηση. Παρόλα αυτά, τόσο η περιφερειακή ενότητα όσο και η ιερά μητρόπολη Φ-Ν-Θ συνεχίζουμε την προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων. Το ίδρυμα λειτουργεί βασιζόμενο στις δωρεές που συγκεντρώνει, ενώ προχωρά και το θέμα της πιστοποίησης. Ασχέτως με όσα εξελίσσονται σε επίπεδο κοινοβουλευτικού ελέγχου, εμείς αναμένουμε απαντήσεις από τον συμπολίτη μας υπουργό Τρύφωνα Αλεξιάδη στα ζητήματα που θέσαμε υπόψη του αναφορικά με την Αγία Μαρίνα».

Στενά παρακολουθεί η αντιπεριφέρεια Καβάλας τις εξελίξεις των καιρικών συνθηκών προκειμένου να υπάρχει ετοιμότητα στην αντιμετώπιση έκτακτων φαινομένων. Η έλλειψη προβλημάτων στον κόμβο του Αγίου Σίλα παρά τη χιονόπτωση της Τρίτης, οφειλόταν στη ρίψη αλατιού που είχε πραγματοποιηθεί το προηγούμενο βράδυ. Έτσι, παρατήρησε ο αντιπερφιερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος αποτράπηκε ο σχηματισμός χιονιού στο οδόστρωμα και η υψηλότερη μεσημβρινή θερμοκρασία απέτρεψε τη δημιουργία πάγου. Η οδήγηση πάντως υπό αυτές τις συνθήκες απαιτεί αυξημένη προσοχή, υπενθύμισε ο κ. Μαρκόπουλος.

 

=

Διαβάστε επίσης