• 18 Μαΐου 2024,

Συνεδρίαση για τους τουρίστες χωρίς ενημέρωση …

 Συνεδρίαση για τους τουρίστες χωρίς ενημέρωση …

Μαζεύτηκαν προχθές στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο διάφοροι φορείς έτσι ώστε να συνεννοηθούν για την καλύτερη δυνατή φιλοξενία των τουριστών που θα βρεθούνε στην Καβάλα το τριήμερο της 28ης του Οκτώβρη.

Το αντάμωμα με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία αυτής της υποδοχής έγινε αλλα κανείς απο τους διοργανωτές δεν γνώριζε πόσοι τουρίστες θα έρθουν απο θάλασσα , πόσοι απο ξηρά και πόσοι με τα mini αυτοκίνητα τους.

Μαζέψανε τους εκπροσώπους των φορέων που εμπλέκονται στην ιστορία αυτή αλλα δεν ξέρανε να τους πούνε τίποτα με σιγουριά.

Την ώρα της συνεδρίασης μαθαίνανε τις λεπτομέρειες των αφίξεων αλλα και πάλι αυτά που μαθαίνανε δεν ήτανε αρκετά και δια σταυρωμένα για να βοηθήσουν στην εξέλιξη μιας συζήτησης που είτε έγινε είτε δεν έγινε καμμία διαφορα.

Τελικά η κατάσταση είναι πολύ απλά και δεν χρειάζονται ούτε φωνές , ούτε δακρυγόνα που λέει και ένα τραγούδι.

Ο Δήμος Καβάλας που είναι ο μεγάλος οικοδεσπότης των τουριστών που θα έρθουν το τριήμερο δεν γνωρίζει και πολλές λεπτομέρεις ενώ η αγορά είναι αποφασισμένη να μην ανοίξει την 28η του Οκτώβρη όσοι και αν είναι αυτοί που θα έρθουν.

Αυτή είναι η κατάσταση και μην την ψάχνετε.

Η μόνη περίπτωση για να γίνει τουριστική αυτή η πόλη είναι μας κάνει κανα μαγικό ο ΣΑΝΚΑΡΑ που έρχεται την Παρασκευή στον ΑΠΟΛΛΩΝ για δύο παραστάσεις που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους.

Ο Σανκάρα είναι απο τους πιο εντυπωσιακούς μάγους που κυκλοφορούν τα τελευταία χρόνια και οι ελαφρώς μεγαλύτεροι τον θυμόμαστε απο τα διάφορα τηλεοπτικά σώου που έκανε η Κορομηλά απο το ΜΕΓΚΑ και τον καλούσε για να καταπίνει αυτοκίνητα και να εξαφανίζει αεροπλάνα.

Φαντάζομαι οτι για αυτόν τον άνθρωπο με αυτά τα κατορθώματα δεν θα είναι και πολύ δύσκολο να κάνει κανα μαγικό και να μετατρέψει την πόλη μας σε τουριστική γιατί απο μόνοι μας δεν μπορούμε, δεν θέλουμε και δεν φθάνουμε τελικά.

Για να γίνει τουριστική μια πόλη εκτός απο τα φυσικά – γεωγραφικά χαρακτηριστικά και την διάθεση των κατοίκων της πόλης χρειάζεται και δουλειά την οποία δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουν για πολλούς και διαφόρους λόγους.

Είτε γιατί δεν θέλουμε να ζοριστούμε , είτε γιατί δεν έχουμε την κατάλληλη γνώση και την οργάνωση για να βοηθήσουμε την πόλη να αποκτήσει αυτό το τουριστικό προφίλ που θέλουμε να έχει.

 

Καλός καιρός … για διαπραγματεύσεις …

Τώρα ΄όσο αφορά τα υπόλοιπα απο καιρό πάμε καλά αφού θα είναι καλός μέχρι την 28η του Οκτώβρη και οι διαπραγματεύσεις με την τρόϊκα παραμένουν μουδιασμένες αφού το μέτωπο της κυβέρνησης παραμένει ισχυρό απέναντι στις νέες απαιτήσεις της τρόϊκα που χαρακτηρίζονται τρελές υπο αυτές τις συνθήκες στις οποίες λειτουργεί η ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια.

Βέβαια και σε αυτό το μέτωπο υπάρχει ένα θόλωμα αφού την μια άλλα μας λέει η κυβέρνηση δια στόματος Στουρνάρα και την άλλη άλλα μας λένε οι δανειστές που δεν ΄ξέρουν και αυτοί τι θέλου τελικά.

Μόνο εμείς ξέρουμε τι θέλουμε σε αυτήν την διαπραγμάτευση (ισως για πρώτη φορά) αλλα που θα το βρούμε αυτό που θέλουμε και ποιός θα μας το δώσει δεν ξέρω αφού αυτοί που πρέπει να μας το δώσουν σφυρίζουν αδιάφορα.

 

Φύγανε γιατί δεν ακούσανε ούτε ένα μπράβο

Η Φαίη Σκορδά ήτανε καλεσμένη στην εκπομπή του Θέμου και μίλησε για τους λόγους που έφυγε απο το ΜΕΓΚΑ και πήγαν με τον σύζυγο της στον Αντ1.

Ένα απο αυτά που πείραξε το δίδυμο Σκορδά – Λιάγκα ήτανε οτι δεν ακούσανε ούτε ένα μπράβο απο το μεγάλο κανάλι.

Και τι έγινε ;

Το χρήμα το αμαρτωλό που δεν ήτανε και λίγο έπεφτε κορίτσι μου κάθε 1η του μήνα ;

Αυτό ήτανε το μπράβο του ΜΕΓΚΑ αν με ρωτάτε εμένα και σε αυτό το μπράβο θα έπρεπε να μείνει η Σκορδά που ζήτησε στέγη σε άλλο κανάλι οχι γιατί δεν άκουσε ένα μπράβο αλλα γιατί το μπράβο του ΜΕΓΚΑ θα μειωνότανε αρκετά.

Αυτό ήτανε το μεγάλο πρόβλημα.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

Διαβάστε επίσης