Συνεδρίαση διοίκησης σωματείου ΒΦΛ

 Συνεδρίαση διοίκησης σωματείου ΒΦΛ

Σήμερα το μεσημέρι συνεδριάζει στο εργοστάσιο της Νέας Καρβάλης το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου των εργαζομένων. Η συνεδρίαση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς στη διάρκειά της θα συζητηθούν όλα όσα τελευταία ανέκυψαν, η πίεση δηλαδή που δέχονται οι εργαζόμενοι από την εταιρία για αλλαγή και κατάργηση άρθρων του εσωτερικού οργανισμού, πράγμα που σημαίνει μεγάλη μείωση μισθών, για όλους τους εργαζόμενους.

Το σωματείο ενόψει της περιπλοκότητας του θέματος ζήτησε προθεσμία 10 τουλάχιστον ημερών στις συζητήσεις που έχει με την εταιρία. Σήμερα το σωματείο θ΄ αποφασίσει τη στάση που θα κρατήσει στις διαπραγματεύσεις που θα συνεχιστούν. Σύμφωνα με πληροφορίες το σωματείο δέχεται να διευκολύνει την εταιρία λόγω της κρίσης, δεν δέχεται να καταργηθούν άρθρα του οργανισμού εσωτερικής λειτουργίας, παρά μόνο προσωρινά για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, το πολύ δώδεκα μηνών, κάποια άρθρα να ανασταλούν.

Σε γενικές γραμμές το σωματείο θα υποχωρήσει τόσο όσο χρειάζεται για να πείσει την εταιρία για τις καλές του προθέσεις. Εφόσον το σωματείο απορρίψει τις περισσότερες από τις προτάσεις της εταιρίας και παρουσιάσει αυτή την άποψη στις συζητήσεις όταν αυτές επαναληφθούν, τότε δεν αποκλείεται η όλη υπόθεση να οδηγηθεί στα άκρα.

 

 

Διαβάστε επίσης