• 19 Μαΐου 2024,

Συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου στην Καβάλα

 Συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου στην Καβάλα

Τη Μεγάλη Δευτέρα το απόγευμα συνεδριάζει στην Κομοτηνή το περιφερειακό συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Είδηση ωστόσο είναι η πρόθεση του προέδρου Κώστα Αντωνιάδη η επόμενη συνεδρίαση να πραγματοποιηθεί είτε στην πόλη της Καβάλας είτε στο νομό Καβάλας γενικότερα. Η συνεδρίαση θα γίνει στο τέλος Απριλίου, αρχές Μαΐου και θα είναι η πρώτη συνεδρίαση από τότε που υπάρχει το αιρετό περιφερειακό συμβούλιο, που θα πραγματοποιηθεί σε έδαφος Καβαλιώτικο.

Ο Κώστας Αντωνιάδης προετοιμάζει τη συνεδρίαση στην Καβάλα, προσπαθώντας να λύσει το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το συμβούλιο κάθε φορά που συνεδριάζει εκτός Κομοτηνής. Πρέπει να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος.

Η αίθουσα συνεδριάσεων «Ν. Μάρτης» που παλαιότερα χρησιμοποιήθηκε και από το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας κι από το νομαρχιακό συμβούλιο Καβάλας, δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες του περιφερειακού συμβουλίου. Έτσι αναζητείται άλλος χώρος με υποψήφιους το εκθεσιακό κέντρο, αλλά και το συνεδριακό κέντρο της Μητρόπολης στη Λυδία.

Μία ακόμη επιλογή είναι το αμφιθέατρο του διοικητηρίου.

Ο κ. Αντωνιάδης ξέρει ότι η συνεδρίαση που θα γίνει στην Καβάλα θα είναι ειδική με συγκεκριμένο θέμα, που είναι πιθανό να συνδέει το όργανο, δηλαδή την περιφερειακή αυτοδιοίκηση και το συμβούλιο ειδικότερα, με ζητήματα που έχουνε σχέση με την εκπαίδευση.

Θυμίζουμε ότι συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου για θέματα υγείας άρχισε αλλά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ στην Αλεξανδρούπολη, λόγω έκτακτων προβλημάτων που προκάλεσαν εκείνη την ημέρα οι καιρικές συνθήκες στον Έβρο.

Χθες που ήταν στην Καβάλα ο κ. Παυλίδης άφησε να εννοηθεί ότι η συζήτηση για τα θέματα της υγείας στο περιφερειακό συμβούλιο θα συνεχισθεί.

Σχετικά με τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου τη Μεγάλη Δευτέρα το απόγευμα, η ημερήσια διάταξη έχει ως εξής:

-Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της περιφέρειας ΑΜΘ και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με σκοπό την επιστημονική υποστήριξη και παροχή τεχνογνωσίας στο πλαίσιο συμμετοχής στο σύμφωνο των δημάρχων ως «συντονιστής του συμφώνου». Εισηγήτρια: Η εκτελεστική γραμματέας της περιφέρειας ΑΜΘ κα Ζωή Κοσμίδου.

-Ορισμός εκπροσώπου του περιφερειακού συμβουλίου της Περιφέρειας ΑΜΘ για τη συγκρότηση της περιφερειακής επιτροπής αναπτυξιακού σχεδιασμού (ΠΕΑΣ) ΕΣΠΑ. Εισηγήτρια η κα Ζωή Κοσμίδου.

-Έγκριση προϋπολογισμού του νομαρχιακού ΚΕΚ Ξάνθης έτους 2015, έγκριση ισολογισμού – απολογισού έτους 2014 και ορισμός δύο ελεγκτών λογιστών για το διαχειριστικό έλεγχο των ετών 2014 και 2015. Εισηγητής ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Σπυρίδων Τσιλιγγίρης.

-Έγκριση για την παράταση ωραρίου λειτουργίας καταστημάτων πέραν του εθνικού πλαισίου ωραρίου στην πόλη της Καβάλας. Εισηγητής ο γενικός δ/ντής ανάπτυξης κ. Δημ. Μανανάς.

-Γνωμοδότηση επί της στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης 2014 – 2020. Εισηγητής ο δ/ντής της γενικής δ/νσης αναπτυξιακού προγραμματισμού περιβάλλοντος και υποδομών κ. Κων. Καλούδης.

-Έγκριση προσφυγής στη διαδικασία της απευθείας διαπραγμάτευσης στα πλαίσια του μειοδοτικού διαγωνισμού για την ανάθεση υπηρεσιών μεταφοράς μαθητών χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Ροδόπης για το υπόλοιπο του σχολικού έτους 2014 – 2015, κατόπιν της σύμφωνης γνώμης της ενιαίας ανεξάρτητης αρχής δημοσίων συμβάσεων. Εισηγητής ο προϊστάμενος του τμήματος προμηθειών της Δ/νσης οικονομικού περιφέρειας ΑΜΘ κ. Άγγ. Αντωνιάδης.

-Έγκριση 3ης τροποποίησης του προϋπολογισμού της περιφέρειας ΑΜΘ του οικονομικού έτους 2015. Εισηγητής ο προϊστάμενος του τμήματος προμηθειών της δ/νσης οικονομικού περιφέρειας ΑΜΘ κ. Τρ. Εξάρχου.

-Έγκριση του προϋπολογισμού της περιφέρειας ΑΜΘ κατά το Δ΄ τρίμηνο 2014. Εισηγητής ο κ. Τρ. Εξάρχου.

-Έγκριση σύναψης και σχεδίου προγραμματικής σύμβασης του άρθρου 100 του Ν. 3852/2010 μεταξύ της περιφέρειας ΑΜΘ και του Δήμου Προσοτσάνης, για την σύνταξη τεχνικής μελέτης του έργου «Κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου Τ.Κ. Πετρούσας Δήμου Προσοτσάνης», με φορέα υλοποίησης της τεχνικής μελέτης το Δήμο Προσοτσάνης. Εισηγητής ο αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Δράμας κ. Ανάργυρος Πατακάκης.

-Έγκριση σύναψης και σχεδίου προγραμματικής σύμβασης του άρθρου 100 του Ν. 3852/2010 μεταξύ της περιφέρειας ΑΜΘ και του Δήμου Κ. Νευροκοπίου για την υλοποίηση του έργου: «Αποκατάσταση ζημιών οδικού δικτύου Δήμου Κάτω Νευροκοπίου», που είναι ενταγμένο στη Σ.Α.Ε. 571 του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων. Εισηγητής ο αντιπεριφερειάρχης κ. Αναργ. Πατακάκης.

-Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της περιφέρειας ΑΜΘ και του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για την εκπόνηση ερευνητικού προγράμματος με τίτλο «Παρακολούθηση τοξικών η/ και δυνητικώς τοξικών μικροφυκών στις ζώνες παραγωγής και αλίευσης δίθυρων μαλακίων της περιφερειακής ενότητας Καβάλας. Εισηγητής ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Αλεξ. Ιωσηφίδης.

-Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης πολιτισμικής ανάπτυξης μεταξύ του υπουργείου παιδείας και πολιτισμού της περιφέρειας ΑΜΘ, του Δήμου Καβάλας και της Δημοτικής Θεατρικής Κοινωφελής Επιχείρησης Καβάλας (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ.) για τη συμμετοχή «στο κοινό πρόγραμμα θεατρικής και λοιπής καλλιτεχνικής ανάπτυξης της περιοχής». Εισηγητής ο περιφερειακός σύμβουλος.

-Επικύρωση του απομαγνητοφωνημένου πρακτικού 2ης συνεδρίασης έτους 2015 του περιφερειακού συμβουλίου της περιφέρειας ΑΜΘ. Εισηγητής ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου ΑΜΘ κ. Κων. Αντωνιάδης.

 

Διαβάστε επίσης